0
suunnittele

UKK / Kysy meiltä

Askarruttaako mieltäsi jokin asia, joka liittyy Rovaniemeen tai tänne matkustamiseen? Älä huoli, autamme mielellämme. Alta löydät Rovaniemen matkailuneuvontaan usein esitettyjä kysymyksiä vastauksineen – niistä saattaa olla apua. Mikäli et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä kysymysten alta löytyvällä lomakkeella.

Rovaniemelle on hyvät liikenneyhteydet. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Juuri sinulle sopiva matkustusajankohta riippuu siitä, mitä haluat Rovaniemellä kokea. Lue lisää Milloin matkaan -sivultamme. Lisätietoa löytyy myös vuodenajoista.

Lämpötilat vaihtelevat kesän +25 asteesta talven -30 asteeseen. Tarkempaa tietoa vuodenajoista ja lämpötiloista löydät Neljä vuodenaikaa ja Milloin matkaan -sivuiltamme.

Revontulikausi alkaa Rovaniemellä elokuun lopulla ja kestää huhtikuun alkuun. Revontulet näkyvät kirkkaina ja pilvettöminä iltoina ja öinä paikoissa, joissa ei ole valosaastetta kuten katuvaloja ja valomainoksia.

Lisää tietoa kuten katselupaikkoja, retkiä ja muuta löydät Revontulet-sivultamme.

Keskiyön auringon jakso kestää Rovaniemellä virallisesti kesäkuun alusta heinäkuun alkuun, mutta yötön yö aina toukokuun lopusta elokuun alkuun. Kunhan pilvet eivät ole esteenä, ilmiötä voi ihastella lähes missä vain.

Lue lisää keskiyön auringosta, siihen liittyvistä aktiviteeteista ja hyvistä katselupaikoista täältä.

Suosittelemme varaamaan majoituksen etukäteen, erityisesti talven huippusesonkina (joulu-maaliskuu).

Rovaniemellä ei ole keskusvaraamoa, joten pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan majoitusta tarjoaviin yrityksiin varauksia tehdessänne. Yksi vaihtoehto on ottaa yhteyttä matkanjärjestäjiin, joilla voi olla majoituskiintiöitä erityisesti kiireisenä joulu- ja uudenvuoden sesonkina.

Marraskuun lopusta/joulukuun alusta huhtikuun alkuun. Ensilumi sataa usein jo lokakuun lopulla, mutta pysyvä lumipeite saadaan tavallisesti joulukuun alkuun mennessä, jolloin talviaktiviteetit pääsevät vauhtiin. Huhtikuun alkupuolella aurinko lämmittää jo niin paljon, että lumi alkaa pehmetä ja sulaa.

Suosituimpia ovat porosafarit, huskysafarit, moottorikelkkasafarit, revontuliretket sekä hiihto-, lumikenkä- ja pilkkiretket. Katso lisää Aktiviteetit-sivultamme.

Keväällä (huhtikuun puoliväli – toukokuu) suosituimpia ovat vierailut poro- ja huskytiloille sekä luontoretket.

Kesällä (kesäkuu – elokuu) suosituimpia ovat keskiyön auringon retket, jokiveneretket, vierailut poro- ja huskytiloille sekä luontoretket.

Syksyllä (syyskuu – marraskuu) suosituimpia ovat revontuliretket, poro- ja huskytila vierailut, husky-kärryajelu ja luontoretket.

Katso lisää Aktiviteetit-sivultamme.

Etukäteen voit ostaa safareita englanninkieliseltä Aktiviteetit-sivultamme tai safariyritysten omilta verkkosivuilta. 

Paikan päällä safareita voi varata Rovaniemen matkailuneuvonnasta tai suoraan safariyrityksiltä.

Kiireisimpänä aikana (joulusesonkina joulukuun alusta tammikuun puoliväliin) saattavat suosituimmat safarit kuten huskysafarit olla loppuunmyytyjä, joten taatakseen halutulle safarille pääsemisen kannattaa tehdä etukäteisvaraus.

Talvella lentoaseman ja keskustan väliä liikennöi Airport Taxi -palvelu. Muutoin taksit ovat ainoa vaihtoehto. Katso tarkemmin täältä.

Joulupukin voi Rovaniemellä tavata vuoden jokaisena päivänä Joulupukin Pajakylässä, joka sijaitsee Napapiirillä.

Paikallisbussilla numero 8 ja Santa Claus Bussilla pääset keskustasta Joulupukin Pajakylään Napapiirille:
Bussi numero 8:
16.10.2023-2.6.2024 aikataulu

Santa Claus Bus

 

Joulupukille voi lähettää kirjeen tähän osoitteeseen:

Joulupukki
Joulupukin Pääposti
Tähtikuja 1
96930 Napapiiri

Joulupukki saa yli 700 000 kirjettä vuodessa, joten hän ei millään ehdi vastata niihin kaikkiin, mutta yhdessä tonttujensa kanssa hän lukee niistä jok’ikisen ja he yrittävät myös vastata niin moneen kirjeeseen kuin mahdollista. Varman vastauksen saat, kun tilaat kirjeen Joulupukilta.

Poroja voi nähdä Rovaniemellä monessakin paikassa, usein Ounasvaaran ulkoilualueella ja joskus jopa keskustan tuntumassa. Varmoja porokohtaamisia saat osallistumalla aktiviteetteihin, joihin kuuluu poroajelu tai vierailu porotilalla.

Jos aiot käydä Joulupukin Pajakylässä, näet todennäköisesti poroja siellä. Ranuan eläinpuistossa näet varmasti poroja.

Ounasvaaralla, kivenheiton päässä keskustasta, on hyvä latuverkosto: maastohiihtolatuja on yhteensä noin 100 kilometriä, joista valaistuja noin 50 kilometriä. Tietoa Rovaniemen hiihtoladuista tästä.

Lasketella voi Ounasvaaran hiihtokeskuksessa, josta voi tarvittaessa myös vuokrata välineet.

 

Napapiirin retkeilyalue on ympärivuotiseen retkeilyyn soveltuva erämainen luontokohde vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen.

Ounasvaaran ulkoilualueella, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, voi patikoida tyypillisissä Lapin vaaramaisemissa ympäri vuoden.

Kaikki retkikohteet löydät Etiäinen.fi

Sekä Joulupukin Pajakylästä että kaupungin keskustasta löytyy useita matkamuistoja ja paikallisia käsitöitä myyviä liikkeitä. Katso lisää Ostokset-sivultamme.

Useissa ravintoloissa tarjotaan sekä kansainvälistä että paikallista lappilaista ruokaa. Löydä sinulle ja seurueellesi sopiva paikka Ravintolat-sivultamme.

Lisää lappilaisesta ruokakulttuurista täältä.

Useat paikalliset safariyritykset vuokraavat safarivarusteita (sis. kelkkahaalari, kelkkailukengät, villasukat, pipo, kypärälakki, kintaat ja kaulahuivi).

Sääskiä ja muita pikkuhyönteisiä voi olla runsaasti kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin varsinkin tyynellä säällä metsissä ja vesistöjen äärellä. Kaupungin keskustassa hyttysiä ei juurikaan ole.

Sääsket ja muut hyönteiset voivat olla kiusankappaleita, mutta niitä ei kannata pelätä: erilaisia hyttyskarkotteita myydään kaikissa elintarvikekaupoissa, huoltoasemilla ja kioskeilla. Pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet ovat myös tehokas suoja sääskiä vastaan.

Totta kai! Löydät esitteitämme sähköisessä muodossa täältä. Mikäli haluat meidän lähettävän sinulle painetun esitteen, voit ottaa yhteyttä Rovaniemen matkailuneuvontaan info (at) visitrovaniemi.fi tai tilata sellaisen täyttämällä alla olevan lomakkeen. Kerrothan millaisen esitteen haluat, jotta varmasti lähetämme sinulle oikean.

Voit löytää tietoa pysäköinnistä Rovaniemellä täältä.

Täältä löydät tietoa Rovaniemen rautatieaseman asiakaspysäköintipaikoista.

Mietitkö vielä jotain?

Jos et löytänyt etsimääsi usein kysytyistä kysymyksistä, kerro meille kuinka voimme auttaa.

    Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

    Mitä haluat matkoiltasi eniten?