0

Rovaniemi on kasvava arktinen kaupunki, pohjoisen taian sekä osaamisen koti.

Rovaniemessä yhdistyvät arktinen luonto ja kaupunkielämä, itsevarma paikallisuus sekä avarakatseinen kansainvälisyys. Rovaniemi on tietysti myös Joulupukin Virallinen Kotikaupunki.

Rovaniemi on arktinen pääkaupunki kaikille asteille.

Yli 500 000 matkailijaa vierailee vuosittain Joulupukin Pajakylässä.

Rovaniemi, arktinen pääkaupunki – Tosiseikkoja & Lukuja

Asukkaita on 63 000 ja poroja 12 450.

Maantieteellisesti Rovaniemi on Euroopan suurin kaupunki – 8017 km².

Rovaniemen kaupunkia ympäröi noin 30 kylää.

Rovaniemi on myös Suomen toiseksi kansainvälisin matkakohde Suomessa, heti pääkaupungin Helsingin jälkeen.

Rovaniemi toivottaa vuotuisesti 600 000 kansainvälistä matkailijaa tervetulleeksi, ja vuonna 2019 yli yön viipymiä tilastoitiin 740 000.

Vuonna 2019 suurin osa kansainvälisistä matkailijoistamme oli kotoisin Kiinasta (56 000 yli yön viipymistä, mukaan lukien Hong Kong), Ranskasta (41 200), Englannista (37 600), Saksasta (32 000) ja Israelista (31 000).

 

Luotettu ja monipuolinen arktinen keskus

Rovaniemi on palkittujen luxusmajoitusten, lomakylien sekä -kohteiden kaupunki. Lisäksi lasi-iglujen ja lasiseinäisten majoitusten määrä on suurempi kuin missään muualla Lapissa.

Rovaniemi on tapahtumakaupunkina tunnettu ja luotettava. Kaupungissa järjestetään ympäri vuoden merkittäviä tapahtumia kuten Arctic Lapland Rally, Arctic Design Week ja kansainvälisestikin huomiota saaneet joulutapahtumat kuten Joulunavaus ja Joulupukin Matkaanlähtö.

Lapin parhaiden liikenneyhteyksien päässä oleva Rovaniemi on ylpeä hiilineutraalista lentokentästään, joka avaa lentoyhteydet muualle Suomeen, Eurooppaan ja laajalti koko maailmaan.

Monipuolinen ja luotettava palvelurakenne on tehnyt Rovaniemestä yhden merkittävimmistä liiketoiminnan keskuksista arktisella alueella.

Rovaniemi omaa huikean monipuolisen urheilukulttuurin. Kaupungin 380 liikuntapalvelua vaihtelevat talvigolfista luistelukenttiin ja uimahalleista moottorikelkkareitteihin (lähes 1000km), urheiluseurojen määrä on puolestaan yli 200. Ounasvaara, Rovaniemen vihre keidas – tai luminen talven ihmemaa, muuttuu talvisin hiihtäjien, pyöräilijöiden ja laskettelijoiden lumiseksi keitaaksi.

 

Tietoa Lapista

Rovaniemen kaupunki on kaupallinen, hallinnollinen, opetuksellinen, kulttuurinen sekä urheilullinen Lapin pääkaupunki. Lapilla on kolme rajavyöhykettä: Norjan kanssa (yli 700 km), Ruotsin kanssa (yli 600 km) ja Venäjän kanssa (lähes 400 km).

Lappi tunnetaan siitä, että liiketoimintaa sekä työtätekevien liikkuminen sekä opiskelu rajojen yli on ollut vapaata. Sen lisäksi Lapin matkailuala sekä -tutkimus, harjoittelu sekä innovaatiotoiminta (RTI) ovat lisänneet Lappiin suuntautuvaa kansainvälistä muuttoliikettä tuhansilla.

Lappi on Suomen pohjoisin alue ja etäisyys Simosta, Lapin eteläisimmästä kunnasta Nuorgamiin Utsjoelle, Suomen huipulle, on yli 500 km.

Lapin alue 100 366 neliökilometriä, on lähes kolmannes Suomen kokonaispinta-alasta. Samaan aikaan Lappi on maan harvimmin asuttua seutua: 180 000 asukasta (vuonna 2017) siis vain kolme prosenttia Suomen väkiluvusta.

 

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?