0

Uutiset

Husky & Yoga Nature kääntää vuoden 2020 edukseen – Paikallinen jooga ja luontopalveluiden edelläkävijä palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Tämä paikallinen yritys todellakin avaa oman elämänsä sekä kestävän kehityksen elämäntyylinsä vieraidensa koettavaksi, ja nyt vieläpä Sustainable Travel Finland sertifioidusti.

Julkaistu: 27.11.2020

Rovaniemelle koko kaupungin elävä joulukalenteri

Rovaniemeläisten yhdessä toteuttaman, elävän joulukalenterin uusi luukku avautuu päivittäin ja luukuista paljastuu erilaisia jouluisia  esityksiä, tapahtumia, hyväntekeväisyyslahjoituksia ja haastetempauksia. 

Julkaistu: 12.11.2020

Visit Rovaniemi kutsui kotimaisia vaikuttajia tutustumaan alkutalven matkailutarjontaan – Rovaniemi InstaCamp osoittautui menestykseksi

Rovaniemi InstaCamp -kampanjan tavoitteena oli kirkastaa mielikuvaa Rovaniemestä nimenomaan kotimaiselle yleisölle. Vaikuttajat Julia Kivelä, Daniel Taipale, Saara Rahkamaa ja Sami Takarautio tavoittavat sosiaalisen median kanavissaan miltei puoli miljoonaa ihmistä.

Julkaistu: 12.11.2020

Visit Rovaniemellä Sustainable Travel Finland -ohjelman toiseksi aktiivisin yritysverkosto

Visit Rovaniemellä on koko Suomen toiseksi aktiivisin yritysverkosto STF -ohjelmassa. Määrällisesti enemmän yrityksiä STF- ohjelmaan on lähtenyt vain Helsingissä. Rovaniemeltä mukaan lähteneitä yrityksiä on tällä hetkellä 31.

Julkaistu: 12.11.2020

Rinteenkulma on vuoden kauppakeskus 2020

Kauppakeskus Rinteenkulma on voittanut vuoden 2020 Kauppakeskusteko -kilpailun. Tuomaristolta satoi kiitosta erityisesti Rinteenkulman panostuksesta alueellisiin vahvuuksiin sekä paikalliseen tarjontaan.

Julkaistu: 10.11.2020

Rovaniemeläisyritys on saanut lisää Muumi-tuotteita yksinoikeudella – nyt myös verkkokaupasta

Valley Shopissa, Joulupukin Pajakylässä on tarjolla lisää ikiomia, yksinoikeudella putiikin uudessa verkkokaupassa myytäviä muumimukeja.

Julkaistu: 29.10.2020

Rovaniemen Joulunavaus -viikonloppu 6.-8.11.2020

Suuren live-tapahtuman sijaan Joulupukki avaa tänä vuonna joulukauden lauantaina 7.11. klo 19.00 virtuaalisesti.

Julkaistu: 26.10.2020

Visit Rovaniemi kutsuu ylpeänä mukaan Changed by Rovaniemi – Brändifilmin julkistamiseen!

Changed by Rovaniemi – With a heart full of hope. Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja täällä taika on totta vuoden jokaisena päivänä. 

Julkaistu: 01.10.2020

Lonely Planet listasi Rovaniemen Euroopan talvimatkailukohteiden ykköseksi!

Rovaniemi on Euroopan paras talvimatkailukohde 2020. Rovaniemi, Joulupukin virallinen kotikaupunki on noussut otsikoihin Lonely Planetin TOP 10 listan julkistamisen jälkeen.

Julkaistu: 30.09.2020

Rovaniemi-viikon kuvakilpailun voittajat arvottu

Rovaniemi-viikon kuvakilpailu keräsi viikon ajan kuvia sosiaalisessa mediassa Rovaniemellä koetuista pienistä ja suurista elämyksistä.

Julkaistu: 14.09.2020

Joulupukin pääposti avaa ovensa jälleen marraskuussa

Joulupukin pääposti avaa ovensa Napapiirillä jälleen maanantaina 2.11.2020.

Julkaistu: 09.09.2020

Lapin vahvat verkostot on luotu mallintamaan Covidin aikainen terveysturvallinen matkailuympäristö

Lapin talousalueen yhteinen etu – avataan Suomi matkailulle. Saadaanko aikaan lakimuutos joka sallii Covidin aikaisen terveysturvallisen matkailuympäristön?

Julkaistu: 02.09.2020

Maailman medioissa trendaa nyt Rovaniemi

Lapin pääkaupungista tehdyt julkaisut tavoittavat maailmanlaajuisesti miljoonia ihmisiä: Rovaniemi on nyt kovassa nosteessa kansainvälisessä mediassa. Amerikka seurasi kun Perulainen muusikko jäi Rovaniemelle jumiin matkustusrajoitusten vuoksi, Amerikassa ihmetellään myös kuinka paljon elintilaa ihmisillä on ympärillään napapiirillä, CN Traveler listasi Rovaniemen Arctic Treehouse Hotelin yhdeksi Euroopan kauneimmista, venäläiset saivat lohtua Joulupukin terveisistä pandemian aikana, video Rovaniemen Lumiukkomaailmasta ihastuttaa miljoonia ja monta muuta otetta kansainvälisestä mediasta osoittavat, kuinka tämä arktinen kaupunki, kaukana pohjoisella napapiirillä, loistaa vetovoimaisella kulttuurillaan sekä ilmiöillään. 

Julkaistu: 24.08.2020

Visit Rovaniemen matkailuneuvonta avasi ovensa upouusissa tiloissa

Visit Rovaniemen matkailuneuvonta avasi ovensa 31.8.2020 Pohjolan Osuuspankin uusissa tiloissa, osoitteessa Koskikatu 12.

Julkaistu: 14.08.2020

Rovaniemen ravintolatarjontaan uusi tulokas – Gustav on lämminhenkinen, rento ja tyylikäs kokonaisuus.

Gustavissa tarjoillaan omaperäistä, mutta silti yksinkertaisen nerokasta ruokaa, hyvistä raaka-aineista valmistettuna kohtuulliseen hintaan. Tarjolla on arkipäivisin lounasta pöytään tarjoiltuna ja tiistaista lauantaihin à la carte keittiö palvelee iltaisin. Suunnitelmissa on hyviä esiintyjiä viikonlopun ohjelmistoon, paljastaa Kotila.

Julkaistu: 14.08.2020

Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin

Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Julkaistu: 02.07.2020

Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman

Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.

Julkaistu: 16.06.2020

Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020

Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 

Julkaistu: 11.06.2020

Kaikkien aikojen Jukola – Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä

Napapiiri-Jukolasta on kehkeytymässä totisesti kaikkien aikojen Jukola kun maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella eteenpäin.

Julkaistu: 08.04.2020

Santa Claus Golf avaa talvigolfkentän lauantaina 8.2.

Rovaniemellä pelataan golfia paitsi kesällä, myös talvella. Santa Claus Golf avaa talvigolfkenttänsä Ounasvaaralla lauantaina 8.2.2020.

Julkaistu: 07.02.2020

Visit Rovaniemi etsii controlleria / talouden moniosaajaa tiimiinsä

Visit Rovaniemi etsii nyt matkailuhenkiseen tiimiinsä reipasta controlleria täysipäiväiseen työsuhteeseen Rovaniemelle! Hakuaika päättyy 9.2.2020

Julkaistu: 24.01.2020

Rovaniemi kakkoseksi Vuoden matkailualue -vertailussa

Rovaniemi on tänään palkittu Matka 2020 -messuilla

Julkaistu: 16.01.2020

Rovaniemen matkailumenestys jatkuu: Aktiviteettien online-kauppa ylitti miljoonan euron rajan ja yrityksillä rohkeita majoitusinvestointeja

Rovaniemen matkailumenestys jatkuu: Aktiviteettien online-kauppa ylitti miljoonan euron rajan ja yrityksillä rohkeita majoitusinvestointeja

Julkaistu: 16.01.2020

Turkish Airlines avasi suoran lentoyhteyden Rovaniemelle

Turkish Airlines aloitti lennot Rovaniemelle. Reitti on ensimmäinen pitkä suora lentoyhteys Rovaniemelle ja ensimmäistä kertaa Rovaniemelle voi nyt matkustaa reittilennoilla business-luokassa. 

Julkaistu: 05.12.2019

Napapiirin eksotiikkaa ja huippuraviurheilua Rovaniemellä 14.12.

Lapissa koetaan jotain ainutlaatuista lauantain 14.12.2019 Arctic Horse Racessa. Rovaniemen ravirata Mäntyvaara tarjoaa koko lauantaipäivän ajan ennen kokemattomia elämyksiä hevosten ympärillä.

Julkaistu: 26.11.2019

Joulupukin Pajakylään on saatu yksinoikeudella revontuliteemainen Muumi-muki

Nyt Rovaniemen joulumatkailijoille on tarjolla ikioma, yksinoikeudella Joulupukin Pajakylän Moomin Valley Shopissa myytävä muumimuki, jossa yhdistyvät tutut muumihahmot, talviset tunturimaisemat ja revontulet.

Julkaistu: 25.11.2019

Uusi bussilinja Rovaniemen Rovaniemen keskustasta Pajakylään ja Napapiirin retkeilyalueelle

Joulukuun 1. päivästä lähtien Rovaniemen matkailijoiden on aiempaa helpompi päästä linja-autolla Joulupukin Pajakylään sekä edelleen Apukkaan, Kämppäkartano Vaattunkiin tai Napapiirin retkeilyalueelle saakka.

Julkaistu: 25.11.2019

easyJet avasi uuden suoran lentoyhteyden Manchesterin ja Rovaniemen välille

Englantilainen lentoyhtiö easyJet avasi eilen uuden suoran reittilennon Manchesterista Rovaniemelle. Lentoja tullaan operoimaan talvikauden ajan, ensi tammikuuhun asti Airbus A320-koneilla kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin.

Julkaistu: 22.11.2019

Ounasvaaran laskettelukausi käynnistyy perjantaina

Ounasvaaran hiihtokeskuksen kausi käynnistyy perjantaina 15.11. upean talvisissa tunnelmissa. Maisemaa valkaisee runsas luonnonlumi ja laajalti tykitetyt rinteet. Laskettavaa onkin heti kauden alusta asti enemmän kuin aiemmin.

Julkaistu: 14.11.2019

Visit Rovaniemi etsii uusia tiimiläisiä: haussa sisällöntuottaja ja markkinoinnin suunnittelija

Visit Rovaniemi etsii nyt matkailuhenkiseen tiimiinsä ammattitaitoista Content Creator & Communication Specialistia ja Digital Marketing Designeria työsuhteeseen Rovaniemelle! Hakuaika päättyy 20.10.2019. 

Julkaistu: 30.09.2019

Jopa yli 100 miljoonan yleisö Rovaniemen kesälle – Vaikuttajat tahkoavat Rovaniemestä haluttua kesäkohdetta

Toista kertaa toteutettu Rovaniemi Summer Ambassador –kesäkampanja tavoitti eri viestintävälineiden kautta jopa yli 105 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

Julkaistu: 24.09.2019

Vuoden odotetuinta Bollywood-elokuvaa kuvattiin Rovaniemellä

Rovaniemi toimii War –elokuvan huikean action-kohtauksen näyttämönä. Bollywoodin vuoden isoimman action-elokuvan on tuottanut intialainen Yash Raj Films, joka on Bollywoodin suurin elokuvien tuotanto- ja levitysyhtiö.

Julkaistu: 11.09.2019

Rovaniemi saa oman ruokatapahtuman – Smaku-viikoilla makupaloja saa paikallisissa ravintoloissa

Smaku on koko kansan ruokatapahtuma, joka tekee paikkakunnan ravintolakulttuuria tunnetuksi matkailijoiden lisäksi paikallisille. Huippusuosiota Porvoossa jo neljän vuoden ajan saavuttanut tapahtuma tuodaan marraskuussa Rovaniemelle.

Julkaistu: 06.09.2019

Arctic TreeHouse Hotelille Green Key -sertifikaatti

Rovaniemeläiselle Arctic TreeHouse Hotelille on myönnetty Green Key -sertifikaatti ensimmäisenä yksityisomisteisena hotellina Lapissa.

Julkaistu: 28.06.2019

Joulupukki kävi Roomassa ja nyt Ferrarit saapuvat vastavierailulle Pajakylään

Rovaniemelle saapuu lähes 30 Ferraria heinäkuussa. Autot ja niiden kuljettajat saapuvat vastavierailulle, sillä Joulupukki kävi Roomassa jo toukokuussa.

Julkaistu: 05.06.2019

Tuuppa talkoilemaan! Napapiiri-Jukolan talkoolaishaku käynnissä

Talkoolaisten rekrytointi on käynnissä vuoden 2020 Napapiiri-Jukolaan. Ilmoittadu mukaan ja ole osa unohtumatonta kokemusta!

Julkaistu: 14.05.2019

Tarjolla lähiruokaa ja juomavettä kannuista – Vastuullisuus näkyy ministerikokouksen järjestelyissä

Rovaniemellä 6.–7.5. järjestettävä Arktisen neuvoston ministerikokous on järjestetty mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Julkaistu: 03.05.2019

Esko Lotvonen: Vaikuttava arktinen prosessi on tuonut tuloksia – toiminta jatkuu ja yhteistyö tiivistyy

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen toivottaa blogitekstissään kaikki arktisten kokousten osanottajat lämpimästi tervetulleiksi Rovaniemelle.

Julkaistu: 03.05.2019

Kuuntele miltä Lappi kuulostaa – Suomen Lapin äänimaisema on nyt kaikkien kuunneltavissa

Sound of Lapland tuo Suomen Lapin terapeuttisen äänimaiseman kaikkien kuunneltavaksi. Ensimmäinen single on julkaistu.

Julkaistu: 24.04.2019

Rovaniemen kaupunginjohtaja ryhtyy onnellisuusoppaaksi

Visit Finlandin Rent a Finn -kampanja kutsuu matkailijoita eri puolilta maailmaa kokemaan suomalaista luonnonläheistä elämäntapaa. Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen on valittu yhdeksi onnelllisuusoppaaksi.

Julkaistu: 18.03.2019

Visit Rovaniemen vaikuttajakampanja tavoitti 38,5 miljoonaa ihmistä – Kesän 2019 haku on nyt auki

Rovaniemi Summer Ambassador –kampanja toi kesällä 2018 Rovaniemelle 18 vaikuttajaa ja media-alan ammattilaista, joiden julkaisut tavoittivat yhteensä lähes 40 miljoonaa ihmistä kaikkialta maailmasta. Kesälle 2019 on tarjolla paikka 15 Rovaniemi Summer Ambassadorille eli Rovaniemen kesälähettiläälle.

Julkaistu: 27.02.2019

Visit Rovaniemi avasi alueen aktiviteetteja myyvän verkkokaupan – 100 000 euron raja ylittyi alle kuukaudessa

Verkkokauppa on mittakaavassaan ainutlaatuinen, eikä vastaavia ole matkailualalla aikaisemmin nähty Suomessa.

Julkaistu: 15.01.2019

Irlantilaisen Corrina Stonen blogipostaukset ovat tuoneet yli 600 vierasta Rovaniemelle

Irlannin Kildaressa asuva bloggaaja ja somettaja Corrina Stonen vuonna 2016 julkaistut blogipostaukset budjettilomasta aiheuttivat Stonelle sähköpostiryöpyn, johon hän ei osannut valmistautua. Ainakin 600 Stonen blogin lukijaa inspiroitui helposti lähestyttävistä ja informatiivisista kirjoituksista.

Julkaistu: 09.01.2019

Coca-Cola Joulurekka kohtasi Joulupukin Napapiirillä

Rovaniemen kaupunki antoi Coca-Colalle tunnustuksen hyvän joulumielen edistämisestä.

Julkaistu: 12.12.2018

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat tasan vuoden päästä 5.12.2019

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle ovat varmistuneet talvikaudelle 2019-2020. Ensimmäinen Turkish Airlinesin suora lento Istanbulista Rovaniemelle lennetään 5. joulukuuta 2019.

Julkaistu: 05.12.2018

Alipayn kilpailu tuo Kiinasta Joulupukille apulaisen Rovaniemelle

Alipayn ja Alipay-ePassain kilpailu julkaistiin eilen kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa. Kilpailun voittaja pääsee Joulupukin apulaiseksi Rovaniemelle.

Julkaistu: 22.11.2018

Lunta ei ole, mutta tuotantoja tulee – Rovaniemellä kuvataan useita tosi-tv-sarjoja

Viikonloppuna Rovaniemellä juhlitaan perinteistä Joulunavausta Joulupukin Pajakylässä. Tarkkasilmäisimmät saattavat havaita lavalla myös eteläkorealaisia tv-tähtiä. Samaan aikaan käynnissä on myös venäläisen tosi-tv-sarjan kuvaukset.

Julkaistu: 15.11.2018

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunalle ja Levin Break Sokos Hotel Leville kansainvälistä tunnustusta

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna sekä Levin Break Sokos Hotel Levi voittivat omassa kategoriassaan hotellien “Osacar-gaalassa”.

Julkaistu: 15.11.2018

Rovaniemen Joulunavausta juhlitaan lauantaina – helpoiten paikalle pääsee ilmaisella bussilla

Rovaniemen perinteinen Joulunavaus järjestetään Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä 17. marraskuuta.

Julkaistu: 13.11.2018

World Luxury Hotel Awards -gaala järjestetään vuonna 2019 Rovaniemellä

Hotellialan maailman huiput kokoontuvat ensimmäistä kertaa Pohjois-Eurooppaan lokakuussa 2019, kun World Luxury Hotel Awards -palkinnot jaetaan Rovaniemellä.

Julkaistu: 12.11.2018

Rovaniemi: tunnin roskatalkoissa kerättiin noin kuusi peräkärryllistä jätettä

Rovaniemen lentokentän ja napapiirin väliseltä alueelta katosi maanantain roskienkeräystalkoissa arviolta kuusi peräkärryllistä roskia. Visit Rovaniemen, Visit Finlandin ja Roll Outdoorsin yhteinen roskienkeräyskampanja keräsi paikalle toistakymmentä paikallista yrittäjää ja työntekijää, jotka yhdessä keräsivät ongelmalliseksi havaitulta alueelta jätettä ja romua.

Julkaistu: 29.10.2018

Huoli ympäristöstä käynnisti yrittäjien yhteiset roskatalkoot Rovaniemellä

Kauniista sanoista tulee konkreettisia tekoja ensi viikon maanantaina, kun rovaniemeläiset yritykset kokoontuvat yhteisvoimin keräämään roskia Rovaniemen lentokentän ja napapiirin väliseltä alueelta.

Julkaistu: 26.10.2018

Rovaniemi valittin mukaan matkailun digikehittämisen pilottiin

Rovaniemi on mukana Visit Finlandin luotsaamassa matkailun digitaalisen kehittämisen pilotissa.

Julkaistu: 16.10.2018

Rovaniemellä oma osasto Singaporen matkailualan supermessuilla

Visit Rovaniemellä on tänä vuonna oma osasto jättimäisillä matkailualan ammattilaisille tarkoitetuilla ITB Asia –messuilla Singaporessa lokakuun lopussa.

Julkaistu: 12.10.2018

Musiikkinäytelmä Hovinpohja saa maailmanensi-iltansa Rovaniemen Teatterissa

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterissa saa 12. syyskuuta maailmanensi-iltansa musiikkinäytelmä Hovinpohja. Näytelmän esitykset ovat Lappia-talon kellariteatteri Saivossa.

Julkaistu: 04.09.2018

Rovaniemi täyttyy taas tapahtumista syyskuussa

Vuosittain järjestettävä Rovaniemi-viikko kattaa tänä vuonna yli 160 tapahtumaa. Jo 38:tta kertaa järjestettävää viikkoa vietetään 3.–9.9.2018.

Julkaistu: 31.08.2018

Rovaniemi saa taas uuden lentoyhteyden – Nyt kentälle laskeutuu easyJet

easyJet alkaa lentää Rovaniemelle lokakuussa.

Julkaistu: 09.08.2018

Guinnessin maailmanennätysyritys Santa Claus Golfissa

Japanilaiset golfammattilaiset Yashinobu Tsukada ja Mina Nakayama tavoittelevat Santa Claus Golfissa 11.-12.7.2018 maailmanennätystä.

Julkaistu: 09.07.2018

Uusi ympäristötaideteos Ranuan eläinpuistossa

Ranuan eläinpuistossa avataan juhannuksena 2018 uusi ympäristötaideteos Seven Steps To Save The Ocean. Teoksen on toteuttanut taiteilija Maija Kovari.

Julkaistu: 21.06.2018

Taidesampo tuo kesäksi lappilaista taidetta keskelle kauppakeskusta

Lapin taiteilijaseuran näyttely tulee tänä kesänä kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskelle kauppakeskukseen. Sampokeskuksessa lauantaina 16. kesäkuuta avattava Taidesampo valottaa mielenkiintoisella tavalla tämän päivän lappilaisen kuvataiteen olemusta.

Julkaistu: 13.06.2018

TEM:n tukema 100 syytä -kampanja tuo matkailijoita myös Rovaniemelle

”Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, kotimaan matkailussa on luvassa ennätyskesä”, kertoo Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Julkaistu: 11.06.2018

Arctic Art and Design Summer 2018 avataan Valtakadulla perjantaina 15. kesäkuuta

 Valtakatu muuttuu taidekaduksi tänäkin kesänä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetylle tapahtumalle on myönnetty arvokkaita palkintoja kuten Rovaniemen Vuoden kulttuuriteko 2017 palkinto.

Julkaistu: 11.06.2018

Uusi matkailupalvelu houkuttelee uniikkeihin arkkitehtuurikohteisiin ympäri Suomen

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu.

Julkaistu: 08.06.2018

Tervetuloa Lumen maahan!

Rovaniemen taidemuseo järjestää yhdessä Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY) kanssa talvista luontoa ja elämää kuvaavan näyttelyn LUMEN MAA – Lumikuorrutteisesta talvi-idyllistä modernin talven kuvaukseen Rovaniemen taidemuseossa Korundissa 15.6.–21.10.2018.

Julkaistu: 24.05.2018

Värikästä ohjelmaa museoviikolla!

Museoviikon kunniaksi Kulttuuritalo Korundi, Arktikum ja Tiedekeskus Pilke järjestävät perinteiseen tapaan ohjelmaa kaupunkilaisille. Kalenteriin kannattaa merkitä erityisesti museopäivä 18.5., jolloin on vapaa pääsy näyttelyihin sekä opastettuja kierroksia.

Julkaistu: 08.05.2018

Tule meille töihin talous- ja hallintovastaavaksi!

Visit Rovaniemi etsii nyt matkailuhenkiseen tiimiinsä reipasta talous- ja hallintovastaavaa täysipäiväiseen ja vakituiseen työsuhteeseen Rovaniemelle!

Julkaistu: 02.05.2018

Rovaniemen taidemuseo Lapin suosituin museokorttikohde

Museokorttikävijät ovat lisääntyneet huomattavasti vuosi vuodelta ja vuonna 2017 Rovaniemen taidemuseo Korundissa oli Lapin suosituin museokorttikohde.

Julkaistu: 08.03.2018

Visit Rovaniemi pääsi tasaluvulle: 200. yritys liittyi

Rovaniemen matkailun sanansaattaja Visit Rovaniemellä on nyt tasalukuinen määrä osakkaita, kun Wild Blueberry liittyi osakkaaksi ollen 200. jäsenyritys.

Julkaistu: 02.03.2018

LAPPI 118 -harjoitus näkyy Rovaniemen keskustassa

Jääkäriprikaati järjestää LAPPI 118 -harjoituksen Rovaniemellä 26.2.–2.3.2018. Harjoituksen toiminta näkyy Rovaniemen keskustassa erityisesti tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.2.2018.

Julkaistu: 23.02.2018

Rovaniemen kesästä leivotaan matkailun hittiä – mediavaikuttajille luvataan valoa 24/7

Visit Rovaniemen #RovaniemiSummerAmbassador -kampanja tuo paikkakunnalle tempaukseen mukaan valitut kansainväliset sosiaalisen ja uuden median vaikuttajat. Hakuaika on 14.2.-16.3.2018.

Julkaistu: 14.02.2018

Rovaniemen taidemuseo teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen

Rovaniemen taidemuseossa kävi viime vuoden aikana 44 617 näyttelyvierasta, mikä on taidemuseon kaikkien aikojen kävijäennätys.

Julkaistu: 10.01.2018

Lapin Joulupukin Santatelevision YouTube -kanava tuplaa tänä jouluna katsojamäärät: tavoitteena 100 miljoonaa katsottua videota joulukauden loppuun mennessä.

Santatelevisionissa on tällä joulukaudella katsottu kaksi kertaa enemmän videoita kuin viime vuonna, ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän joulua kohti, toteaa Joulupukki TV Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen.

Julkaistu: 14.12.2017

Arctic Light Hotel on valittu Suomen parhaaksi viiden tähden hotelliksi

Maailmaan suurin hotellihakukone Trivago on jälleen valinnut Suomen parhaat hotellit. Rovaniemellä sijaitseva Arctic Light Hotel saavutti ensimmäisen sijan viiden tähden hotellit -kategoriassa.

Julkaistu: 22.11.2017

Teleportti Koivusaareen ja 99 muuta näkymää suomalaisiin maisemiin ja tunteisiin

100 Moods From Finland -projekti on taltioinut vuoden aikana sata hetkeä Suomesta. Nämä uniikit hetket ovat aitoja paloja Suomesta eri vuodenaikoina laajalla skaalalla aina tiettömiltä erämailta paikkoihin, jotka ovat jo monille tuttuja.

Julkaistu: 16.11.2017

Rovaniemen perinteistä Joulunavausta tähdittää yksi Suomen suosituimmista puhujista André Noël Chaker

Joulun odotus lähtee virallisesti käyntiin Rovaniemellä tulevana lauantaina 18. marraskuuta, jolloin perinteistä Joulunavausta juhlitaan jälleen Joulupukin Pajakylässä.

Julkaistu: 14.11.2017

Arctic TreeHouse Hotel kerää kansainvälistä huomiota ja palkintoja

Arctic TreeHouse Hotel kerää kansainvälistä huomiota ja palkintoja muunmuassa Pariisissa 8. marraskuuta pidetyssä The Worldwide Hospitality Awards -palkintogaalassa.

Julkaistu: 10.11.2017

Laskettelukausi alkaa Ounasvaaralla 11.11.

Ounasvaaran rinteiden portit avataan lauantaina 11.11.2017 kello 10.00. Käytössä on tällöin Vuopalanrinne ja Rendin Lumimaa.

Julkaistu: 09.11.2017

Ikuista Lapin lumo – Kansainvälinen julistekilpailu

Come to Finland järjestää yhteistyössä Arktikumin, Grafian, Lapland Hotelsin, Mainostoimisto SEK:n ja Visit Rovaniemen kanssa suuren My Finland Poster -matkailujulistekilpailun, jonka teemana on Suomen Lappi.

Julkaistu: 07.11.2017

Rovaniemen talvisesonkiin valmistuu uutta majoitus- ja ravintolakapasiteettia yli 30 miljoonalla eurolla

Rovaniemelle odotetaan ennätyksellistä matkailutalvea. Kaikkien aikojen kovimpaan kysyntään vastataan nyt voimakkailla investoinneilla.

Julkaistu: 31.10.2017

Tule meille töihin, Content Designer / Sisällöntuottaja!

Me etsimme täydennystä Visit Rovaniemen tiimiin. Jos olet näppärä ja nopea sisällöntuottaja, hae nyt. Paikka täytetään heti kun sopiva tekijä löytyy.

Julkaistu: 23.10.2017

Ounasvaaran Ensilumenladulla Rovaniemellä hiihdetään 21.10.!

Rovaniemen Ounasvaaralla avataan Ensilumenlatu lauantaina 21.10.2017. Ensimmäisessä vaiheessa hiihdettävää latua on 1-2 km ja valmiina vkolla 43 jo 9 km.

Julkaistu: 19.10.2017

Finnish Travel Gala: Vuoden matkailuyritys 2017 on Visit Rovaniemi

Visit Rovaniemi sai Vuoden matkailuyritys ‐tunnustuksen ensimmäistä kertaa järjestetyssä Finnish Travel Galassa 21.9.2017.

Julkaistu: 22.09.2017

Rovaniemi osallistuu Culture EDEN -kilpailuun

Rovaniemi – Arctic Design Capital on lähtenyt kisaamaan Culture EDEN -kilpailuun, jossa etsitään kansainvälisesti nousevaa kulttuurimatkailun tähtikohdetta.

Julkaistu: 08.09.2017

Kari Väänänen tuo Nätti-Jussin näyttämölle Rovaniemellä

Rovaniemen Teatteri toteuttaa yhden katsojien toiveista, kun se tekee näytelmän savottajätkä Juho Vihtori Nätistä. Esityksen nimi on Nätti-Jussi seikkailee.

Julkaistu: 08.09.2017

Lapin matkailun menestystarina 2000-luvulla – lue yhteenveto!

Lapin liitto koosti yhteenvedon Lapin matkailun kasvusta ja kehityksestä 2000-luvulla – löydät sen täältä.

Julkaistu: 18.08.2017

Rovaniemen juhannusjuhla on tapahtumakokonaisuus koko perheelle

Hulahula Rovaniemi on viisituntinen tanssin, laulun ja keskikesän puuhien iloinen kattaus koko perheelle – kokko syttyy klo 21.30

Julkaistu: 06.06.2017

Arctic Design kiinnostaa maailmalla

Napapiirille 2016 avattu Arctic TreeHouse Hotel on puolessa vuodessa saavuttanut laajan kiinnostuksen kansainvälisessä mediassa.

Julkaistu: 24.05.2017

Arctic Art and Design Summer 2017 – Valtakatu muuttuu taidekaduksi kesällä

Valtakatu saa uuden ilmeen myös tulevana kesänä, kun Arctic Art and Design Summer -näyttely kaunistaa kesäistä Rovaniemeä – lue lisää täältä!

Julkaistu: 20.04.2017

Amerikkalaisen The Bachelorin finaalijakso kuvattiin Rovaniemellä

Miljoonat amerikkalaiset seurasivat Rovaniemellä kuvattua The Bachelor – sarjan finaalijaksoa Yhdysvaltojen ABC -kanavalla maanantaina 13.3.2017

Julkaistu: 14.03.2017

Suomen Lappi lumoaa The Bachelor -sarjassa

Tosi-tv-sarja The Bachelor kuvaukset lennättivät poikamies Nick Viallin ja hänestä kisaavat kaunottaret talviseen taikamaahan Suomen Lappiin.

Julkaistu: 23.02.2017

Tripadvisor valitsi Arctic Light Hotellin Suomen parhaaksi hotelliksi vuonna 2017

Rovaniemen Arctic Light Hotel vetoaa matkailijoihin. Kansainvälinen matkailusivusto Tripadvisor arvioi sen vuoden 2017 parhaaksi hotelliksi Suomessa.

Julkaistu: 16.02.2017

Ranuan eläinpuistoon syntyi harvinainen jääkarhunpentu

Jääkarhunpentu painoi syntyessään noin puoli kiloa ja on kuluneen viiden viikon aikana saavuttanut jo parin kolmen kilon painon. Lue lisää!

Julkaistu: 05.01.2017

Visit Rovaniemelle tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Visit Rovaniemelle kansainvälistymispalkinnon tiistaina 15.11.2016. Lue lisää täältä.

Julkaistu: 16.11.2016

Paljon uutta talvitekemistä Rovaniemellä

Rovaniemellä odotellaan taas ennätyksellistä matkailukautta, johon Joulupukin virallinen kotikaupunki on valmistautunut uusilla elämystuotteilla.

Julkaistu: 07.11.2016
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn