0

Uutiset

Rovaniemen joulunaika 2023

Rovaniemen joulunaika on täynnä taikaa. Joulunodotus alkaa Rovaniemellä 2023 jo marraskuun alun tapahtumilla

Julkaistu: 27.10.2023

Kohti ympärivuotista Lapin matkailua – Keskiyön aurinko ja syksyn revontulikausi vetonauloina

Lapin talvimatkailun eteen on tehty töitä vuosikymmeniä ja tulokset puhuvat puolestaan. Ulkomaisissa yöpymisissä saavutettiin uusi kuukausiennätys joulukuussa 2022. Ympärivuotisuuden kehittäminen on olennainen osa matkailutoimialan kestävää kasvua. Matkailualan pitkäjänteisenä tavoitteena on kasvattaa Lapin tunnettuutta kesämatkailukohteena sekä parantaa Lapin kohteiden saavutettavuutta uusien lentoavausten avulla. Tällä hetkellä Lapin kesämatkailun suurin haaste on heikko saavutettavuus eli vähäiset lentoyhteydet.

Julkaistu: 22.02.2023

Lapin kamariorkesteri on palkittu

Lapin kamariorkesterin viimeisin levytys ’Schnee’ on Vuoden klassinen levy 2022

Julkaistu: 08.02.2023

Rovaniemen talvisesonki on ennätyksellisen vilkas

Matkailijamäärä kasvoi Rovaniemellä joulukuun osalta ennätyslukemiin.

Julkaistu: 26.01.2023

Sieriporo Safaris on vuoden 2022 rovaniemeläinen maaseutuyritys

Pitkän historian omaava yritys toimii Sierijärven rannalla Rovaniemellä. Perinteisen poronhoidon ohella yritys tarjoaa monipuolisia matkailu- ja elämyspalveluita niin koti- kuin ulkomaisille asiakkaille. Yritys on kehittänyt toimintaansa vuosien aikana ja laajentanut palveluitaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Julkaistu: 30.11.2022

Rovaniemen Joulunavaus 19.11.2022

Rovaniemen Joulunavaus 2022 houkutteli suuren määrän yleisöä niin Joulupukin Pajakylään Napapiirille kuin ruutujen ääreen live-lähetykseen lauantaina 19. marraskuuta.

Julkaistu: 20.11.2022

Elämysmatkailun konkari keskittyy vastuulliseen matkailuun

40 vuotista taivaltaan juhliva Lapland Safaris on kansainvälisesti arvostettu matkailutoimija, jonka ympäristötyö on tunnustettu Ekokompassi-sertifikaatilla ja Sustainable Travel Finland -merkillä.

Julkaistu: 11.11.2022

Joulupukille Vuoden Lappilainen matkailuteko -palkinto

Lapin matkailuparlamentissa jaettiin perinteinen Lappilainen matkailuteko -palkinto, jonka sai tänä vuonna Joulupukki. Joulupukki on hyväntahdon, rauhan ja rakkauden lähettiläänä vienyt joulun ilosanomaa koko maailmalle kasvattaen kotiseutunsa Lapin tunnettuutta ja kasvattaen osaltaan ihmisten kiinnostusta vierailla Lapin matkailupalveluiden äärellä.

Julkaistu: 14.10.2022

Hyvää Maailman Postipäivää Joulupukin Pääpostilta Napapiiriltä!

Maailman Postipäivää vietetään 9. lokakuuta ja perinteinen posti liikkuu vilkkaasti Joulupukin pääpostilla. Saatat yllättyä, kuinka kiireistä kirjeiden ja korttien lähetys on myös digiaikana! Tässä pari hauskaa ja hurmaavaa faktaa Joulupukin pääpostilta

Julkaistu: 07.10.2022

Rovaniemelläkin kuvattu Routa -elokuva ensi-iltaan 2023

Ohjaaja Tony Heinon uutta Routa-elokuvaa on kuvattu muun muassa Rovaniemellä. Elokuvan päänäyttelijöitä ovat Jouko Ahola ja Samuli Vauramo.

Julkaistu: 05.10.2022

Vuosi 2022 on Rooseveltin majan 72. vuosipäivä Rovaniemellä, Joulupukin virallisessa kotikaupungissa

Hirsinen Rooseveltin maja Rovaniemellä on tervehtinyt Napapiirin vieraita jo 50-luvulta saakka. Rooseveltin maja rakennettiin reilussa viikossa suoraan Ounasjoen uitosta nostetuista hirsistä Napapiirille, vastaanottamaan USA:n presidentin Franklin D. Rooseveltin vaimoa Eleanor Rooseveltia. Rooseveltin Maja valmistui 11.6.1950, ja siitä tuli Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula.

Julkaistu: 09.06.2022

Rovaniemeläinen Luxury Action maailman suurimman luksusmatkailuverkoston Virtuoson jäseneksi

Luksusmatkailun uranuurtaja ja palkittu suomalainen Luxury Action on ensimmäinen suomalainen matkanjärjestäjä, joka on hyväksytty luksusmatkailuverkostoon nimeltään Virtuoso, johon kuuluu 2200 palveluntarjoajaa tai matkailukohdetta ja yli 20 000 matkailun ammattilaista sadasta maasta. Ennen Luxury Actionia, Suomesta verkostoon on kutsuttu vain hotelli Kämp ja Visit Finland.

Julkaistu: 02.06.2022

Pentik palaa Napapiirille! Anu Pentikin vahva viesti ”tämä on oikea aika”

Pentikin Napapiirin myymälän avaus on yhdistelmä paluuta juurille ja askellusta uuteen. Kansainvälistymiseen tähtäävä, jo puoli vuosisataa koteja kaunistanut Pentik valitsi uuden myymälänsä sijainniksi Napapiirin, Rovaniemellä.

Julkaistu: 19.02.2022

Scandic Rovaniemi City – Vastuullinen hotelli ydinkeskustassa

Juuri uudistettu Sustainable Travel Finland sertifioitu Scandic Rovaniemi City, on hotelli kaikilla mukavuuksilla Rovaniemen ydinkeskustassa. Scandic on Pohjoismaiden suurin hotelliketju, ja Scandicille vastuullisuus on ollut aina tärkeää.

Julkaistu: 15.02.2022

Santatelevision Youtube kanavan videota on katsottu yhteensä lähes 200 miljoonaa kertaa

Kiinnostus Lapin aitoa Joulupukkia kohtaan myös Internetissä pysyy korkealla. Lapin Joulupukin Youtube-kanava on pysynyt hienossa kasvuvauhdissa. Santatelevision-videoita on ensisijaisesti kuvattu Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla.

Julkaistu: 24.01.2022

Arktinen seikkailu Rovaniemellä, Lapin tunturien katveessa – Arctic Lapland Rally 2022

Järjestyksessään 57. Arctic Lapland Rally kisataan Rovaniemellä Napapiirillä 13.-15.1.2022. Yleisö on tervetullut viettämään Ralliviikonloppua terveysturvallisesti.

Julkaistu: 14.01.2022

Octola Rovaniemellä avaa ensimmäisen yksityisen kylpylän Pohjoismaissa

Yksi maailman johtavista yksityisistä luksushuviloista, Octola tarjoaa mahdollisuuden rentoutua kylpylän kolmessa eri allasympäristössä, upeiden Lapin erämaanäkymien ympäröimänä.

Julkaistu: 13.01.2022

Joulupukki on aloittanut vuotuisen matkansa Napapiiriltä Rovaniemeltä!

Tänään 23. joulukuuta 2021, Joulupukki aloitti suuren matkansa maailman ympäri, lumisesta Lapin pääkaupungista Rovaniemeltä. Ennen pororekeensä hyppäämistä, Joulupukki tahtoi lähettää jouluisen tervehdyksensä maailman ihmisille, ja välittää tärkeän viestin.

Julkaistu: 23.12.2021

Good Morning America juuri nyt Napapiirillä Rovaniemellä!

Joulun erikoislähetyksenä, televisioyhtiö ABC:n esittämä yhdysvaltalainen joka-aamuinen uutis- ja keskusteluohjelma Good Morning America, tekee suoran lähetyksen Joulupukin virallisesta kotikaupungista Rovaniemeltä. Good Morning America haluaa jakaa joulun iloa yhdysvaltalaisille lapsille ja kertoa, ettei Covid estä Joulupukin vuotuista matkaa.

Julkaistu: 21.12.2021

Rovaniemen Youtuben Joulupukin Pajakylän Live on tavoittanut jo reilut 10 miljoonaa katsojaa

Ihmiset eri puolilla maailmaa ovat olleet todella kiinnostuneita seuraamaan liveä Joulupukin Pajakylän keskusaukiolta, jossa kävijät saavat myös ylittää maagisen Napapiirin rajan. Viimeisen kuukauden aikana on kameralla ollut yli 1,1 miljoonaa katselua.

Julkaistu: 02.12.2021

Rovaniemi valmistautuu Joulunavaukseen Napapiirillä

Rovaniemi avaa Joulukauden lauantaina 20.11.2021. Joulupukin Pajakylässä, Napapiirillä. Rovaniemen Joulunavaus on vuosittainen juhlava tilaisuus, joka avaa perinteisesti Joulukauden tunnelmallisessa Joulupukin Pajakylässä, jakaen joulumieltä ja hyvää tahtoa lapsille ja lapsenmielisille ympäri maailman.

Julkaistu: 12.11.2021

Arctic SnowHotel & Glass Igloos – Paikallinen majoituspalveluyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Rovaniemeläinen majoituspalveluyritys Arctic SnowHotel & Glass Igloos pyrkii teoillaan ja valinnoillaan säilyttämään ja suojelemaan luontoa paitsi ympärillään niin myös globaalisti. Yritys tekee ympäristöystävällisiä valintoja sekä kannustaa henkilökuntaa kehittämään hotellin toimintaa päivittäisessä toiminnassa koulutuksen ja henkilöstöjohtamisen avulla.

Julkaistu: 21.09.2021

Rovaniemi nousi jälleen otsikoihin kun The Most Amazing Vacation Rentals Netflix-sarja tuo katsojan ekologisen perheyrityksen Ollero Eco Lodgen vieraaksi

Netflixin maailmanlaajuinen miljoonayleisö saa nyt mahdollisuuden kurkistaa yhteen maailman upeimmista loma-asunnoista Rovaniemen Ollerossa, kun juontajat Luis, Megan ja Jo avantouivat ja ihastelevat maisemaa lasi-iglusta jäätyneellä Ounasjoella.

Julkaistu: 15.09.2021

Rovaniemi avaa komeasti revontulikauden

Rovaniemellä on alkanut jälleen uusi upea revontulikausi. Rovaniemellä revontulia voi nähdä elokuun lopusta aina huhtikuulle asti, ja paikalliset valokuvaajat ovat räjäyttäneet jälleen Rovaniemen sosiaalisen median vihreäksi mitä upeammilla revontulikuvilla. Kysyimme myös teidän lukijoiden iloksi, ammattivalokuvaajan vinkkejä ja fiiliksiä alkaneeseen kauteen.

Julkaistu: 29.08.2021

Air France lentää Pariisista Rovaniemelle talvikaudella 2021-2022

Air France kertoo tiedotteessaan, että yhtiö lentää Pariisista Rovaniemelle noin kaksi kertaa viikossa 4. joulukuuta 2021 alkaen. Reittiä operoidaan talvikaudella 5. maaliskuuta 2022 asti.

Julkaistu: 05.08.2021

NorthCape4000 – Uskomaton Pyöräseikkailu

Vehreistä ja lämpimistä Välimeren oloista, Euroopan halki, läpi laaksojen ja vuoristoteiden, ikivanhojen kaupunkien ja kylien kautta, Lapin metsiin Joulupukkia tapaamaan Napapiirille, ja siitä Nordkappiin Magerøyan saarelle Pohjois-Norjaan. NorthCape4000 – uskomaton pyöräseikkailu.

Julkaistu: 04.08.2021

Beyond Arctic – Paikallinen matkailupalveluyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Rovaniemeläisen Sustainable Travel Finland sertifioidun matkailupalveluyritys Beyond Arcticin palveluissa korostuvat korkea laatu, sekä aidot elämykset Lappilaisessa luonnossa. Yrityksen arvoja ovat luonnon kunnioittaminen, sekä kestävän matkailun ylläpitäminen ja kehittäminen.

Julkaistu: 03.08.2021

Eurowings lentää Suomen Lappiin Rovaniemelle Revontulten äärelle talvikaudella 2021-2022

Eurowings lisää reittiyhteyksiään ja lentää Suomen Lappiin Rovaniemelle, Revontulten äärelle 5. joulukuuta 2021 alkaen.

Julkaistu: 10.07.2021

Luxury Action tarjoaa luksusmatkoja tarjolla nyt myös perheille

Luxury Action on luonut uuden matkailukonseptin, joka avaa luksusmatkat pienryhmille, perheille ja yksilöllisiä matkoja suosiville.

Julkaistu: 02.07.2021

Rovaniemeläinen Apukka Resort – Lapin luksusta järven rannalla

Apukka pitää Sinusta huolen – ja lopun kruunaa Luonto. Apukan hurmaava lomakeskus Rovaniemellä Suomen Lapissa kutsuu sinua rentoutumaan Lapin luonnon helmaan. Apukka Resortin sijainti 16 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta ja 9 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä mahdollistaa luonnon kokemisen monimuotoisesti. Apukka Resortin investointiuutisen myötä lomakeskus laajenee.

Julkaistu: 23.06.2021

Joulupukki juttelee lasten kanssa uudella rovaniemeläisellä Visitlo-etämatkailualustalla

Mukaan etsitään matkailun ammattilaisten tuottamia etäohjelmapalveluja. Kyseessä on vuorovaikutteinen etämatkailualusta, jolla voi ostaa, maksaa ja kokea etäelämyksiä. Elämystä johtaa aina ammattimainen liveopas, jonka kanssa voi olla vuorovaikutuksessa koko matkan ajan.

Julkaistu: 02.06.2021

Kevät on saapunut Napapiirille

Joulupukin lämmin kevättervehdys Napapiiriltä, Joulupukin kotikaupungista Rovaniemeltä. Luonto alkaa heräillä talven horroksesta, muuttolinnut ovat palanneet kotiin ja pienet poronvasat ottavat ensiaskeleitaan.

Julkaistu: 26.05.2021

Bearhill Husky – Paikallinen koiravaljakkoretkiä järjestävä perheyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Täällä koirat ovat perhettä ja eläinten kunnioitus sekä kestävä kehitys luovat yrityksen arvot. Bearhill Huskyn tilalta voi varata myös majoituksen perinteisestä saunamökistä. Mökki sijaitsee järven rannalla. 

Julkaistu: 27.04.2021

Vogue – Rovaniemi on satumainen matkakohde

Rovaniemi ja Joulun taika päätyivät Dunnin valitsemana Voguen listalle -Seitsemän satumaista kohdetta perheille. Voguella on 24,9 miljoonaa kuukausittaista lukijaa, ja lisäksi Vogue saavuttaa  yli 230 miljoonaa digitaalista kävijää sekä sosiaalisen median seuraajaa kanavissaan.

Julkaistu: 15.04.2021

Wild About Lapland – Paikallinen safariyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Wild About Lapland on Rovaniemellä toimiva safariyritys, joka tarjoaa pakoa arjen hälinästä ja väkijoukoista. Wild About Laplandin arvoihin kuuluu aina elämyksen lisäksi opettaa asiakkaille erätaitoja ja tietoja ympäröivästä luonnosta.

Julkaistu: 13.04.2021

Rovaniemi – Silmäätekevien irtiotto arjesta

Rovaniemellä on tämän talven hangilla lomaansa viettämästä tavattu lukuisia kotimaisia julkisuuden henkilöitä kuten Alma, Pete Parkkonen, Shirly Karvinen sekä  Chachi ja Jukka Hildén. Joulupukin Virallinen Kotikaupunki on saanut vieraakseen useita silmäätekeviä, joko etätöiden tai arjesta irtioton merkeissä. Laura Lepistö vietti puolisonsa Tommi Huovisen kanssa etätöiden merkeissä Rovaniemellä viikon helmikuussa.

Julkaistu: 16.03.2021

Ollero Eco Lodge – Paikallinen ekologisia majoituspalveluita tarjoava perheyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Ollero Eco Lodge on perheyritys ja tarjoaa Sustainable Travel Finland sertifioidusti ekologisia majoitus- ja elämysmatkailupalveluita Ounasjoen rannalla, jossa luonto ja hiljaisuus ympäröivät Olleroa jokaisessa ilmansuunnassa. Asiakkaiden käyttöön tarjotaan ympäristöystävällisiä tuotteita ja vain paikallisia ja ekologisia raaka-aineita. Kaikki aktiviteetit on suunniteltu siten, että jälkiä ympäristöön ei synny.

Julkaistu: 11.03.2021

Arctic Rally Finland Powered By Capitalbox houkutteli miljardien yleisön jo ennen kisan starttia

Sukella vielä lumiseen kisatunnelmaan ja katso After Movie>> Tapahtuman potentiaalinen globaalin uutismedian tavoittavuus oli lopulta lähes 5 miljardia näyttökertaa. Uutismedian potentiaalisen media-arvon ollessa huikeat 44 miljoonaa euroa tapahtumaviikolta ja saman verran jo tapahtumaa edeltävältä ajalta, puhutaan tapahtumien osalta poikkeuksellisen kovasta media-arvosta

Julkaistu: 09.03.2021

Finnair – Kevätretki Arktiseen Pääkaupunkiin

Finnair lennättää Lapin pääkaupunkiin nyt alkaen 42€. Täydellinen yhdistelmä arktista luontoa ja kulttuurielämyksiä odottaa sinua napapiirillä Rovaniemellä! Pohjoisen keväthanget tarjoilevat vielä mahdollisuuden moniin talvisiin aktiviteetteihin, ja voit kruunata vierailusi viettämällä yösi lumesta ja jäästä rakennetussa hotellissa tai upeassa lasi-iglussa. Finnair lupaa että varata voi nyt luottavaisin mielin – voit tarvittaessa muuttaa matkustuspäiviäsi Finnairin joustavan varauskäytännön mukaisesti.

Julkaistu: 04.03.2021

Virtuaalisafarit – Lapland Safariksen luontoretkille voi nyt lähteä kotisohvalta!

Lapland Safariksen virtuaalisafarit tulevat myyntiin viikolla 9. Ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on neljä ohjelmavaihtoehtoa, jotka voi varata samaan tapaan www.laplandsafaris.com verkkokaupasta kuin yhtiön tarjoamat normaalit safarit.

Julkaistu: 03.03.2021

Teimme yhdessä historiaa – Arctic Rally Finland Powered By Capitalbox oli menestys

Ott Tänak ja Martin Järveoja sijoittuivat Hyundaillaan ensimmäisiksi, perässään hienosti kakkosina Toyotan Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ottaen johdon WRC kokonaistilanteessa. Kolmanneksi ajoivat Hyundain Thierry Neuville & Martijn Wydaeghe. Tänään ajetussa viimeisessä erikoiskokeessa Toyota-kuski Kalle Rovanperä nappasi mestaruuskilpailun kokonaistilanteen johdon voittaen viimeisen live TV Wolf Power Stagen ja viisi bonus pistettä. Suomalaisilla on triplasti syytä juhlaan sillä WRC2 luokassa EsaPekka Lappi sekä Janne Ferm veivät ykkössijan ja puolestaan WRC3 luokan voiton veivät Teemu Asunmaa ja Marko Salminen.

Julkaistu: 28.02.2021

Arctic Rally Finland – Tiimit Tervetuloa Napapiirille

Rovaniemellä juuri startannut ralliviikko ja viikon lopussa ajettava, kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisa houkutteli Lappiin rallimaailman huippunimiä. Tiistaina ralliväki tutustui tarkemmin isäntäkaupunkiin Rovaniemeen sekä kansainvälisesti tunnettuun Joulupukin Pajakylään. Lue kuinka rallimaailman huiput testasivat myös Rovaniemen ”bucket list” -aktiviteetit napapiirillä.

Julkaistu: 23.02.2021

MM-Ralliviikko starttaa Rovaniemellä – Tunturirallin konkari Tomi Tuominen ”tulossa on kaikkien aikojen kaunein MM-ralli”

Rallimaailman tämän talven ykköstapahtuma ja kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä tänä viikonloppuna! Haastattelimme Tunturirallin suomalaiskonkaria Ylen rallitoimittaja Tomi Tuomista. Tuominen on kisannut 17 kertaa Tunturirallissa Rovaniemen ja Kemijärven ympäristöissä, joten halusimme kuulla mitä tunturissa lähes kaiken nähneellä miehellä on mielessä MM-ralliviikon kynnyksellä.

Julkaistu: 22.02.2021

Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja

Monte Carlon rallissa neljänneksi ajanut Toyota-kuski Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja. Ylelle antamassaan haastattelussa Rovanperä toteaa että ”varmasti kisasta tulee yksi mahtavimmista näille uusille WRC-autoille. Nämä tiet ovat juuri sellaisia, joilla näillä autoilla on nautinnollista ajaa. Varmasti nähdään kova kamppailu”.

Julkaistu: 16.02.2021

Hyundain irlantilaiskuski Craig Breen hehkuttaa Rovaniemeä talven ihmemaaksi

Graig Breenin mukaan FIA WRC on onnistunut valinnassaan sillä Arctic Rally Finland tarjoilee Rovaniemellä täydelliset puitteet. Breen vaikuttui Rovaniemestä jo testeissä:”Paikka on ällistyttävä, lunta on niin paljon ja olosuhteet ovat hyytäävät, siis täydelliset puitteet järjestää WRC-kisa.”

Julkaistu: 15.02.2021

Rovaniemi houkutteli Rallin MM-Sarjan tähtikaartin Arctic Rally Finland Powered By Capitalbox -Kisaan

Tämän kuun lopussa ajettavassa, kaikkien aikojen ensimmäisessä Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisassa nähdään rallimaailman huippunimiä. Ykkösniminä rallin hallitseva maailmanmestari sekä MM-pistejohdossa oleva Sébastien Ogier ja kartanlukijansa Julien Ingrassia. Lapin lumilla nähdään kaikkiaan 21 suomalaista kuljettajalahjakkuutta, joiden odotetaan pitävän kovaa vauhtia kotikisassaan. WRC2- ja WRC3-luokkiin yhteensä 32 ilmoittautunutta ja oman lisämausteensa tuovat sähköautojen Extreme E -sarjan Ekström ja Kristoffersson.

Julkaistu: 15.02.2021

Lämmitykseltään hiilidioksidivapaa Rovaniemen lentoasema

Lentoasemayhtiö Finavia ja Napapiirin Energia ja Vesi (Neve) ovat sopineet Rovaniemen lentoaseman lämmittämisestä kaukolämmöllä, jonka tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä.

Julkaistu: 12.02.2021

Happiness from Finland -projekti tuo tunnettuutta Rovaniemelle USA:n markkinoilla

Visit Rovaniemi on mukana Visit Finlandin järjestämässä Happiness from Finland -kampanjassa, jonka tarkoituksena on lisätä tunnettuutta suomalaisille brändeille USA:n markkinoilla.

Julkaistu: 12.02.2021

Condé Nast Traveler nosti Rovaniemen eläkeläisten unelmakohteeksi

Condé Nast Traveler nosti Rovaniemen yhdeksi maailman parhaista eläkeläisten matkakohteista. Rovaniemen poroajelu nostettiin kokemuksena Kilimanjaron vierelle lauseella ”usher in your golden years by cavorting with reindeer or climbing Mount Kilimanjaro”. Tunnustus nostaa Rovaniemen elämykset maailman kuuluisimpien elämysten joukkoon. Condé Nast Traveler tavoittaa kuukausitasolla kaksi ja puoli miljoonaa lukijaa.

Julkaistu: 11.02.2021

Terveysturvallisuudesta huolehtiminen on nyt kaikkien yhteinen asia, kun Rovaniemi saa ensimmäisen kerran järjestettäväkseen rallin MM-osakilpailun

Rallimaailman tämän talven ykköstapahtuma järjestetään Rovaniemellä koronaturvallisesti. Ilman yleisöä käytävän kisan terveysturvallisuuden eteen on valjastettu MM-rallin vastuullisen järjestäjän, AKK-Motorsport ry:n ja ralliorganisaation lisäksi paikalliset terveysviranomaiset, Rovaniemen kaupunki sekä Visit Rovaniemi, joka toimii linkkinä paikallisiin matkailuyrityksiin ja palveluntuottajiin.

Julkaistu: 04.02.2021

Jäätävää menoa! Arctic Rally Finlandin reitti julkaistu

Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox lähestyy!  26. – 28.2. ajettavan tapahtuman kilpailureitti aikataulu ovat varmistuneet, ja Rovaniemellä valmistaudutaan nyt täyttä vauhtia tuomaan rallin MM-sarjaan aimo annos kovavauhtista toimintaa lumella ja jäällä.

Julkaistu: 02.02.2021

Ralli SM-kauden avauskilpailu 2021 avasi hienosti Rovaniemen historiallisen rallitalven

Ralli SM-kauden 2021 avauskilpailu, 56. Arctic Lapland Rally ajettiin maaliin lauantaina 16.1. Rovaniemellä. Avaus siivittää Rovaniemen rallitalven hyvään alkuun, ja MM-ralli kisataan Rovaniemellä 26.-28.2.2021.

Julkaistu: 18.01.2021

MM-ralli Rovaniemelle 26.-28.2.2021

Rovaniemen MM-ralli on suunniteltu ajettavaksi kolmipäiväisenä: kisa starttaa perjantaina 26.2. aamulla testierikoiskokeella ja varsinaisen rallin ensimmäiset erikoiskokeet ajetaan illalla. Lauantaina 27.2. kisa jatkuu kolmella kahteen kertaan ajettavalla EK:lla Rovaniemen ympäristössä.

Julkaistu: 14.01.2021

Rovaniemelle huikeaa näkyvyyttä – Huippunäyttelijöiden tähdittämä I Remember elokuva saa ensi-iltansa jouluaattona Kiinassa

Lapissa kuvattu romanttinen draama I Remember kertoo työkavereista, jotka matkaavat työmatkallaan Suomeen ja päätyvät Helsingin kautta Lappiin.

Julkaistu: 22.12.2020

Kiinnostus Rovaniemen Joulupukin Youtube-kanavaa kohtaan vahvassa kasvussa COVID-19 aikoina

Santatelevision Youtube-kanava täyttää kymmenen vuotta, ja sen katsojamäärät ovat nousseet tänä jouluna 50%.

Julkaistu: 21.12.2020

Visit Rovaniemi ja HUAWEI yhdistivät voimansa tuodakseen Joulupukin koteihin ympäri maailman

Kaikki tiedämme, kuinka matkustaminen Joulupukin luokse Suomen Lappiin on ollut maailman lapsille tänä vuonna mahdotonta, joten HUAWEI yhteistyössä Visit Rovaniemen sekä Joulupukin Pajakylän tonttujen kanssa, on loihtinut mielikuvituksellisen tavan tuoda Joulupukki maailman lasten koteihin ja puhelimiin.

Julkaistu: 18.12.2020

Joulu tulee tänäkin vuonna! Ole mukana virtuaalisesti ja katso suorana, kun Joulupukki lähtee matkalleen maailman ympäri!

Rovaniemen jokavuotinen kohokohta jakaa tänä vuonna jouluiloa koko maailmalle, kun Joulupukki Matkaan Jo Käy -virtuaalitapahtuma lähetetään suorana Visit Rovaniemen Facebook-sivulla ja Livestreamissa 23. joulukuuta kello 19.

Julkaistu: 18.12.2020

Gordon Ramsay, Gino D’Acampo ja Fred Sirieix: Desperately Seeking Santa -erikoisjakso kuvattiin Suomen Lapissa!

ITV:n lähetyksessä eilen illalla, näimme Gordon Ramsayn, Gino D´Acampon ja Fred Sirieuxin: Desperately Seeking Santa -erikoisjakson välittävän Suomen Lapin talven taikaa katsojille ympäri Yhdistyneen kuningaskunnan.

Julkaistu: 17.12.2020

Rovaniemen matkailutoimijat vaativat nopeutettua käsittelyä matkustusrajoituksille

Rovaniemen matkailutoimijat vetoavat maan hallitukseen, jotta se kiirehtisi tartuntatautilain matkustusrajoituksia koskevan esityksen tuomista eduskuntaan.

Julkaistu: 15.12.2020

Visit Finlandin Neighbour in the North – Museokampanjasta suuri hitti Venäjällä

Rovaniemen kulttuurikohteet olivat mukana kun kampanjan ensimmäinen osuus käynnistyi johtavassa venäläisessä sosiaalisessa mediassa ”Odnoklassniki.ru” alkukesästä 2020. Arktikum tiedekeskus ja museo sekä Kulttuuritalo Korundi olivat seitsemän muun museon kanssa mukana. Kampanja sai еrittäin lämpimän vastaanoton Venäjällä sekä videoiden katselumäärien että mediaosumien muodossa, Business Finland uutisoi,

Julkaistu: 10.12.2020

Samsungin kampanja tuo perheet Joulupukin luo Rovaniemelle

Etätapaaminen Joulupukin kanssa sekä Instagram Storiesiin tuotava AR-filtteri tuovat joulufiiliksen myös niille, jotka eivät tänä vuonna pääse autenttisiin joulumaisemiin.

Julkaistu: 10.12.2020

Finnairin ensimmäinen virtuaalilento Joulupukin luo Rovaniemelle tuo joulun taikaa koteihin

Pukin luo Rovaniemelle voi tulevina joulunpyhinä matkustaa kotisohvalta käsin, sillä Joulupukin virallinen lentoyhtiö Finnair tekee kahdeksan virtuaalilentoa Rovaniemelle 25.12. alkaen.

Julkaistu: 08.12.2020

Rovaniemen revontulet loimusivat Tel Avivin yllä

Visit Rovaniemi toi tervehdyksen Suomen ja Israelin 70-vuotisten diplomaattisuhteiden virtuaaliseen juhlistamiseen Tel Avivissa. Juhlallisuudet järjestettiin aiemmin täällä viikolla, tiistaina 24. marraskuuta, jolloin Visit Rovaniemen revontulivideo projisoitiin Tel Avivin keskeisellä paikalla.

Julkaistu: 01.12.2020

Husky & Yoga Nature kääntää vuoden 2020 edukseen – Paikallinen jooga ja luontopalveluiden edelläkävijä palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä

Tämä paikallinen yritys todellakin avaa oman elämänsä sekä kestävän kehityksen elämäntyylinsä vieraidensa koettavaksi, ja nyt vieläpä Sustainable Travel Finland sertifioidusti.

Julkaistu: 27.11.2020

Visit Rovaniemellä Sustainable Travel Finland -ohjelman toiseksi aktiivisin yritysverkosto

Visit Rovaniemellä on koko Suomen toiseksi aktiivisin yritysverkosto STF -ohjelmassa. Määrällisesti enemmän yrityksiä STF- ohjelmaan on lähtenyt vain Helsingissä. Rovaniemeltä mukaan lähteneitä yrityksiä on tällä hetkellä 31.

Julkaistu: 12.11.2020

Rinteenkulma on vuoden kauppakeskus 2020

Kauppakeskus Rinteenkulma on voittanut vuoden 2020 Kauppakeskusteko -kilpailun. Tuomaristolta satoi kiitosta erityisesti Rinteenkulman panostuksesta alueellisiin vahvuuksiin sekä paikalliseen tarjontaan.

Julkaistu: 10.11.2020

Rovaniemeläisyritys on saanut lisää Muumi-tuotteita yksinoikeudella – nyt myös verkkokaupasta

Valley Shopissa, Joulupukin Pajakylässä on tarjolla lisää ikiomia, yksinoikeudella putiikin uudessa verkkokaupassa myytäviä muumimukeja.

Julkaistu: 29.10.2020

Lonely Planet listasi Rovaniemen Euroopan talvimatkailukohteiden ykköseksi!

Rovaniemi on Euroopan paras talvimatkailukohde 2020. Rovaniemi, Joulupukin virallinen kotikaupunki on noussut otsikoihin Lonely Planetin TOP 10 listan julkistamisen jälkeen.

Julkaistu: 30.09.2020

Lapin vahvat verkostot on luotu mallintamaan Covidin aikainen terveysturvallinen matkailuympäristö

Lapin talousalueen yhteinen etu – avataan Suomi matkailulle. Saadaanko aikaan lakimuutos joka sallii Covidin aikaisen terveysturvallisen matkailuympäristön?

Julkaistu: 02.09.2020

Maailman medioissa trendaa nyt Rovaniemi

Lapin pääkaupungista tehdyt julkaisut tavoittavat maailmanlaajuisesti miljoonia ihmisiä: Rovaniemi on nyt kovassa nosteessa kansainvälisessä mediassa. Amerikka seurasi kun Perulainen muusikko jäi Rovaniemelle jumiin matkustusrajoitusten vuoksi, Amerikassa ihmetellään myös kuinka paljon elintilaa ihmisillä on ympärillään napapiirillä, CN Traveler listasi Rovaniemen Arctic Treehouse Hotelin yhdeksi Euroopan kauneimmista, venäläiset saivat lohtua Joulupukin terveisistä pandemian aikana, video Rovaniemen Lumiukkomaailmasta ihastuttaa miljoonia ja monta muuta otetta kansainvälisestä mediasta osoittavat, kuinka tämä arktinen kaupunki, kaukana pohjoisella napapiirillä, loistaa vetovoimaisella kulttuurillaan sekä ilmiöillään. 

Julkaistu: 24.08.2020

Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin

Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Julkaistu: 02.07.2020

Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman

Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.

Julkaistu: 16.06.2020

Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020

Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 

Julkaistu: 11.06.2020

Rovaniemi kakkoseksi Vuoden matkailualue -vertailussa

Rovaniemi on tänään palkittu Matka 2020 -messuilla

Julkaistu: 16.01.2020

Rovaniemen matkailumenestys jatkuu: Aktiviteettien online-kauppa ylitti miljoonan euron rajan ja yrityksillä rohkeita majoitusinvestointeja

Rovaniemen matkailumenestys jatkuu: Aktiviteettien online-kauppa ylitti miljoonan euron rajan ja yrityksillä rohkeita majoitusinvestointeja

Julkaistu: 16.01.2020

Joulupukin Pajakylään on saatu yksinoikeudella revontuliteemainen Muumi-muki

Nyt Rovaniemen joulumatkailijoille on tarjolla ikioma, yksinoikeudella Joulupukin Pajakylän Moomin Valley Shopissa myytävä muumimuki, jossa yhdistyvät tutut muumihahmot, talviset tunturimaisemat ja revontulet.

Julkaistu: 25.11.2019

Vuoden odotetuinta Bollywood-elokuvaa kuvattiin Rovaniemellä

Rovaniemi toimii War –elokuvan huikean action-kohtauksen näyttämönä. Bollywoodin vuoden isoimman action-elokuvan on tuottanut intialainen Yash Raj Films, joka on Bollywoodin suurin elokuvien tuotanto- ja levitysyhtiö.

Julkaistu: 11.09.2019

Joulupukki kävi Roomassa ja nyt Ferrarit saapuvat vastavierailulle Pajakylään

Rovaniemelle saapuu lähes 30 Ferraria heinäkuussa. Autot ja niiden kuljettajat saapuvat vastavierailulle, sillä Joulupukki kävi Roomassa jo toukokuussa.

Julkaistu: 05.06.2019

Kuuntele miltä Lappi kuulostaa – Suomen Lapin äänimaisema on nyt kaikkien kuunneltavissa

Sound of Lapland tuo Suomen Lapin terapeuttisen äänimaiseman kaikkien kuunneltavaksi. Ensimmäinen single on julkaistu.

Julkaistu: 24.04.2019

Visit Rovaniemen vaikuttajakampanja tavoitti 38,5 miljoonaa ihmistä – Kesän 2019 haku on nyt auki

Rovaniemi Summer Ambassador –kampanja toi kesällä 2018 Rovaniemelle 18 vaikuttajaa ja media-alan ammattilaista, joiden julkaisut tavoittivat yhteensä lähes 40 miljoonaa ihmistä kaikkialta maailmasta. Kesälle 2019 on tarjolla paikka 15 Rovaniemi Summer Ambassadorille eli Rovaniemen kesälähettiläälle.

Julkaistu: 27.02.2019

Irlantilaisen Corrina Stonen blogipostaukset ovat tuoneet yli 600 vierasta Rovaniemelle

Irlannin Kildaressa asuva bloggaaja ja somettaja Corrina Stonen vuonna 2016 julkaistut blogipostaukset budjettilomasta aiheuttivat Stonelle sähköpostiryöpyn, johon hän ei osannut valmistautua. Ainakin 600 Stonen blogin lukijaa inspiroitui helposti lähestyttävistä ja informatiivisista kirjoituksista.

Julkaistu: 09.01.2019

Coca-Cola Joulurekka kohtasi Joulupukin Napapiirillä

Rovaniemen kaupunki antoi Coca-Colalle tunnustuksen hyvän joulumielen edistämisestä.

Julkaistu: 12.12.2018

Rovaniemi: tunnin roskatalkoissa kerättiin noin kuusi peräkärryllistä jätettä

Rovaniemen lentokentän ja napapiirin väliseltä alueelta katosi maanantain roskienkeräystalkoissa arviolta kuusi peräkärryllistä roskia. Visit Rovaniemen, Visit Finlandin ja Roll Outdoorsin yhteinen roskienkeräyskampanja keräsi paikalle toistakymmentä paikallista yrittäjää ja työntekijää, jotka yhdessä keräsivät ongelmalliseksi havaitulta alueelta jätettä ja romua.

Julkaistu: 29.10.2018

Huoli ympäristöstä käynnisti yrittäjien yhteiset roskatalkoot Rovaniemellä

Kauniista sanoista tulee konkreettisia tekoja ensi viikon maanantaina, kun rovaniemeläiset yritykset kokoontuvat yhteisvoimin keräämään roskia Rovaniemen lentokentän ja napapiirin väliseltä alueelta.

Julkaistu: 26.10.2018

Guinnessin maailmanennätysyritys Santa Claus Golfissa

Japanilaiset golfammattilaiset Yashinobu Tsukada ja Mina Nakayama tavoittelevat Santa Claus Golfissa 11.-12.7.2018 maailmanennätystä.

Julkaistu: 09.07.2018

Lapin Joulupukin Santatelevision YouTube -kanava tuplaa tänä jouluna katsojamäärät: tavoitteena 100 miljoonaa katsottua videota joulukauden loppuun mennessä.

Santatelevisionissa on tällä joulukaudella katsottu kaksi kertaa enemmän videoita kuin viime vuonna, ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän joulua kohti, toteaa Joulupukki TV Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen.

Julkaistu: 14.12.2017

Teleportti Koivusaareen ja 99 muuta näkymää suomalaisiin maisemiin ja tunteisiin

100 Moods From Finland -projekti on taltioinut vuoden aikana sata hetkeä Suomesta. Nämä uniikit hetket ovat aitoja paloja Suomesta eri vuodenaikoina laajalla skaalalla aina tiettömiltä erämailta paikkoihin, jotka ovat jo monille tuttuja.

Julkaistu: 16.11.2017

Finnish Travel Gala: Vuoden matkailuyritys 2017 on Visit Rovaniemi

Visit Rovaniemi sai Vuoden matkailuyritys ‐tunnustuksen ensimmäistä kertaa järjestetyssä Finnish Travel Galassa 21.9.2017.

Julkaistu: 22.09.2017

Lapin matkailun menestystarina 2000-luvulla – lue yhteenveto!

Lapin liitto koosti yhteenvedon Lapin matkailun kasvusta ja kehityksestä 2000-luvulla – löydät sen täältä.

Julkaistu: 18.08.2017

Arctic Design kiinnostaa maailmalla

Napapiirille 2016 avattu Arctic TreeHouse Hotel on puolessa vuodessa saavuttanut laajan kiinnostuksen kansainvälisessä mediassa.

Julkaistu: 24.05.2017

Amerikkalaisen The Bachelorin finaalijakso kuvattiin Rovaniemellä

Miljoonat amerikkalaiset seurasivat Rovaniemellä kuvattua The Bachelor – sarjan finaalijaksoa Yhdysvaltojen ABC -kanavalla maanantaina 13.3.2017

Julkaistu: 14.03.2017

Suomen Lappi lumoaa The Bachelor -sarjassa

Tosi-tv-sarja The Bachelor kuvaukset lennättivät poikamies Nick Viallin ja hänestä kisaavat kaunottaret talviseen taikamaahan Suomen Lappiin.

Julkaistu: 23.02.2017

Visit Rovaniemelle tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Visit Rovaniemelle kansainvälistymispalkinnon tiistaina 15.11.2016. Lue lisää täältä.

Julkaistu: 16.11.2016

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?