0

Tuuppa talkoilemaan! Napapiiri-Jukolan talkoolaishaku käynnissä

 

Maailman suurin suunnistusviestitapahtuma Jukolan viesti syntyy vapaaehtoisvoimin. Rovaniemelle suunnistuskansan joulu saapuu reilun vuoden päästä, kesäkuussa 2020. Tapahtuman valmistelutöitä on tehty jo useampi vuosi, mutta nyt talkoolaisten rinki kaipaa vahvistusta.

“Talkoolaisena pääsee kokemaan jotain aivan ainutlaatuista,” Napapiiri-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen kuvailee.

Jukolan viestin onnistumisen takaa noin 1600–1700 talkoolaisen joukko. Osaajia tarvitaan monenlaisiin tehtäviin, muun muassa asiakaspalveluun ja opastuksiin, sähkö- ja vesihuoltoon, liikenteenohjaajiksi, tapahtumamarkkinointiin sekä moniin muihin mielenkiintoisiin tehtäviin.

Leinonen muistuttaa, että suurimpaan osaan tehtävistä ei vaadita suunnistuskokemusta.

Jos mielii päästä itse kisaamaan Napapiiri-Jukolassa, ei se ole este talkoolaiseksi ryhtymiselle.

“Silloin vain työvuorot sovitellaan oman osuuden mukaan,” Leinonen kertoo.

Tekijöitä tarvitaan jo nyt

Tärkeässä roolissa Jukolan viestin onnistumisessa on tieto- ja viestintätekniikka sekä tulospalvelu. Kilpailuviikonloppua varten rakennetaan mittavat tietoliikenneyhteydet, jotka palvelevat esimerkiksi tapahtuman osallistujia, yleisöä ja mediaa.

Napapiiri-Jukolan ICT-valiokunnan johtaja Jouko Vainionpää kertoo, että tehtäviä on muun muassa verkon suunnittelussa ja laitteiston ylläpidossa. ICT- ja tulospalveluvaliokunta muun muassa tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat tulokset, siirtää online-väliajat tulospalveluohjelmaan ja julkaisee kilpailun tulokset reaaliaikaisesti.

Moni Napapiiri-Jukolan talkootehtävistä painottuu tapahtumaviikonlopulle. Tekijöitä tarvitaan kuitenkin jo nyt erilaisiin suunnittelu- ja valmistelutehtäviin.

“Turha pelko kannattaa unohtaa, sillä mikään homma ei ole ylitsepääsemätön,” Vainionpää kannustaa.

Kokemus aiemmista Jukoloista auttaa Vainionpään mukaan hahmottamaan, mitä suurtapahtuman järjestäminen vaatii.

“Tekemällä ja näkemällä oppii parhaiten. Sen vuoksi tulevan kesän Jukolaan Kangasalle tarvitaan jo riittävän iso porukka meidänkin talkoolaisia hankkimaan kokemusta. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan,” Vainionpää korostaa.

Tulossa varmasti mielenkiintoinen tapahtuma

Puolustusvoimissa työuransa tehnyt Vainionpää on ollut aiemminkin mukana Jukolan viestin järjestelyissä.

“Jämi-Jukola vuonna 2004 järjestettiin kotiseudullani Jämijärvellä ja silloinkin olin vastuussa ICT-asioista. Olen tämän alan insinööri ja touhunnut töissä vastaavien asioiden parissa.”

Vainionpää kehuu Jukolan viestin pitkiä perinteitä ja halua kehittyä koko ajan.

“Tietoa ei pantata, vaan onnistumiset ja haasteet kerrotaan vuosittain tapahtuman järjestäjiltä toisille. Sen pohjalle on helppo rakentaa, vaikka kullakin paikkakunnalla ja kilpailukeskuksella on omanlaisensa erityispiirteet.”

Talkoolaisilta Vainionpää toivoo ennakkoluulotonta ja työtä pelkäämätöntä asennetta.

“Jukolan viesti on ainutlaatuinen ja varmasti mielenkiintoinen tapahtuma.”

 

Tästä on kyse: 

Napapiiri-Jukola kisataan Rovaniemellä 13.–14.6.2020.

Kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla.

Tapahtumaviikonloppuna Mäntyvaarassa vierailee yli 40 000 ihmistä.

 

Lue lisää: www.jukola.com/2020/

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu talkoolaiseksi tästä.

Lisätietoja: Napapiiri-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen, 050 5578003 / sami.leinonen@jukola.com

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Tervetuloa ilmoittautumaan elokuiseen Napapiiri-Jukolaan 2021 Ounasvaaran Hiihtoseura päätti kokouksessaan maanantaina 21.6. että Napapiiri-Jukola pystytään järjestämään, joten elokuista suunnistusjuhlaa lähdetään viemään täydellä vauhdilla eteenpäin kohti huipennusta.
  • Rovaniemeläinen Apukka Resort – Lapin luksusta järven rannalla Apukka pitää Sinusta huolen – ja lopun kruunaa Luonto. Apukan hurmaava lomakeskus Rovaniemellä Suomen Lapissa kutsuu sinua rentoutumaan Lapin luonnon helmaan. Apukka Resortin sijainti 16 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta ja 9 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä mahdollistaa luonnon kokemisen monimuotoisesti. Apukka Resortin investointiuutisen myötä lomakeskus laajenee.
  • Joulupukki juttelee lasten kanssa uudella rovaniemeläisellä Visitlo-etämatkailualustalla Mukaan etsitään matkailun ammattilaisten tuottamia etäohjelmapalveluja. Kyseessä on vuorovaikutteinen etämatkailualusta, jolla voi ostaa, maksaa ja kokea etäelämyksiä. Elämystä johtaa aina ammattimainen liveopas, jonka kanssa voi olla vuorovaikutuksessa koko matkan ajan.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?