0

Tapahtumien superviikonloppu Rovaniemellä elokuussa 2021

Rovaniemellä tapahtuu elokuussa, kun kaksi suurtapahtumaa nousee pystyyn samalle viikonlopulle. Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti järjestetään Rovaniemellä 21.-22.8.2021, ja pohjoisen suurin rockfestari Simerock kajauttaa joenrannassa 3-päiväisenä 20.-22.8.2021.

Napapiiri-Jukola on kaikkien aikojen Jukola

Napapiiri-Jukolan viestissä sekajoukkueet ovat sallittuja, ja Jukolan viestin yhteydessä kilpaillaan myös naisten Venlojen viesti. Molempiin viesteihin saavat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat. Jukolan erikoisuus on se, että et tarvitse kilpailulisenssiä, eikä sinun tai joukkuetovereidesi tarvitse kuulua suunnistusseuraan – osuuksilla tullaan siis näkemään joukkueita, jotka on koottu kaveriporukoista, työkavereista tai sukulaisista.

Jukolaan ilmoittautumista on jatkettu 6.8. klo 23.59 saakka. Osallistumismaksu on Venlojen osalta 272 euroa/joukkue ja Jukolan osalta 476 euroa/joukkue.

Napapiiri-Jukola 2020

Jukolan viesti on paljon enemmän kuin maailman suurin viestisuunnistustapahtuma. Se on monelle koko perheen kesän kohokohta. Ainutlaatuisessa tunnelmassa on ripaus festivaalimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Yksi viehättävyyden tekijä on se, että Jukolassa maailman huiput suunnistavat samat radat kuntosuunnistajien ja jopa lajia ensimmäistä kertaa kokeilevien kanssa.

Napapiiri-Jukolan kisa-alue on kuin pieni kaupunki. Siellä voit nauttia itse kilpailun lisäksi hyvästä ruuasta joissakin alueen lukuisista ravintoloista, Mallasrastin antimista, urheilukaupoissa shoppailemisesta tai metsäkirkon rauhasta.

 

Pohjoisen suurin rockfestari SIMEROCK

Legendaarinen Simerock sai alkunsa talvella 2002, kun Sime kolasi isoäitinsä takapihan tapahtumaa varten ja pakkasta oli -25 astetta. Seuraavaksi osallistujaennätykset rikkonut rockfestari järjestettiin Ounaspaviljongilla marraskuussa 2003. Simerock on kasvanut pohjoisen suurimmaksi rockfestariksi, mutta koostaan huolimatta festari pystyteen yhä samassa hengessä kuin silloin ensi kertaa Simen isoäidin takapihalle, jossa Simen papan peräkärry toimi esiintymislavana #bileeteilopukoskaan.

Kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Ticketmasterissa. Viime vuodelle ostetut liput käyvät sellaisenaan tämän vuoden festareille (pe-la). Lippu kannattaa kuitenkin päivittää kolmen päivän lippuun netissä, tai samassa toimipaikassa, kuin mistä olet lipun ostanut.

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?