0

Taidesampo tuo kesäksi lappilaista taidetta keskelle kauppakeskusta

Lapin taiteilijaseuran näyttely tulee tänä kesänä kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskelle kauppakeskukseen. Sampokeskuksessa lauantaina 16. kesäkuuta avattava Taidesampo valottaa mielenkiintoisella tavalla tämän päivän lappilaisen kuvataiteen olemusta.

Heinäkuun loppuun saakka avoinna oleva kesänäyttely levittäytyy Sampokeskuksessa kahteen tilaan: toisessa on kuratoitu teoskokonaisuus ja toisessa Lapin kuvataiteen myyntinäyttely, jossa osa teoksista on myös lainattavissa kuukausivuokralla.

Kesänäyttely on tuotettu Lapin taiteilijaseuran, Sampokeskuksen, Rovaniemen Kehityksen ja Taiteen edistämiskeskuksen Rovaniemen toimipisteen yhteistyönä. Yhteistyö lähti liikkeelle Rovaniemen Kehityksen ideasta tuoda vapaisiin liiketiloihin kaupunkikeskustaa elävöittävää toimintaa. Kehittämisyhtiön kautta palkatut kaupungin kesätyösetelillä työllistettävät nuoret auttavat myös näyttelyn valvonnassa.

Näyttelyn tavoitteena on palvella kaupunkilaisia tuomalla näyttely sinne, missä ihmisetkin liikkuvat. Toisena kohderyhmänä ovat kaupungin kesämatkailijat.
Taidesampon kuratoinut Risto Immonen on ansioitunut rovaniemeläinen kuvanveistäjä, joka on osallistunut lukuisiin taidetapahtumiin ja yhteisnäyttelyihin eri puolilla maailmaa. Kesänäyttelyyn on koottu kiinnostava kattaus Lapin taiteilijaseuran jäsenten teoksia. Mukana on sekä seuran konkareita että uusia jäseniä ja nuoria taiteilijoita.
Lapin kuvataiteen olemusta avaavan näyttelyn aiheet sivuavat Lappia, mutta eivät rajoitu siihen. Kun Helena Junttilan, Elina Sipilän ja Eero Österbergin teosten aiheet nostavat esiin Lapin luonnon, maiseman ja mytologian, Pirkko Mäkelä-Haapalinnan maalaukset ja Tommi Sandbergin veistokset koskettavat universaalia inhimillisyyttä.
Lapin taiteilijat työskentelevät kansainvälisesti ja hakevat vaikutteita myös maailmalta. Esimerkiksi Juhani Tuomisen maalaukset ovat saaneet aiheensa Istanbulissa ja Karoliina Paatos on kuvannut Nevadassa amerikkalaista cowboykulttuuria.

Näyttelyn taiteilijat edustavat vahvoja taidemaalareita ja koloristeja. Teoksissa on syviä värejä ja keveitä värileikkejä. Esimerkiksi Henri Hagman on uudistanut väripalettinsa hienoviritteisiksi vaaleiksi sävyiksi. Niiden rinnalla myös Konsta Huusko ja Eliina Hurtig nousevat esiin taitavasti viritetyillä väriskaaloillaan.

Näyttelyn taiteilijat: AnneMilana, Raija Aula, Henri Hagman, Konsta Huusko, Eliina Hurtig, Helena Junttila, Satu Kalliokuusi, Eemil Karila, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Karoliina Paatos, Tommi Sandberg, Elina Sipilä, Juhani Tuominen, Seija Ulkuniemi, Lea Viita ja Eero Österberg.

Myyntinäyttelyssä on mukana myös muiden Lapin taiteilijaseuran jäsenten teoksia.
18.6.-28.7.2018 TAIDESAMPO, Sampokeskus, Maakuntakatu 29-31, Rovaniemi Avoinna ma-pe 12-18, la 11-17 (näyttely on kiinni juhannusaattona ja -päivänä) Avajaiset lauantaina 16.6.2018 klo 16.

Lisätietoja: Risto Immonen risto.immonen@pp3.inet.fi , puh. 040-725 9812

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?