0

Rovaniemi valittin mukaan matkailun digikehittämisen pilottiin

Visit Rovaniemi on mukana Visit Finlandin ohjaamassa valtakunnallisessa matkailun digitaalisen kehittämisen pilotissa. Rovaniemi on pilotissa mukana kehittämässä matkailijan digitaalista ostopolkua rinnakkain uuden varausjärjestelmän käyttöönoton kanssa. Rovaniemen kanssa samassa pilotissa on mukana myös Finnair. 

Matkailun valtakunnallinen tiekartta koostuu kolmesta pääratkaisusta, jotka ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan datan eli tiedon hyödyntäminen yhteistyössä, tuotteiden online-varattavuuden kehittäminen yhteen sovitettavaan muotoon sekä Yhteistyöllä edelläkävijäksi -ohjelma, jossa pilotoidaan dataan ja varattavuuteen liittyviä uusia toimintatapoja sekä kehitetään osaamista ja yhdessä tekemistä digitaalisuutta hyödyntäen. Tavoitteena on, että edelläkävijäporukan kanssa toteutetut parhaat toimintatavat voidaan skaalata kansalliseksi tekemiseksi.

Ensimmäiset pilotit käynnistyvät marraskuussa 2018 ja ne käsittelevät dataa. Pilottihakuun osallistui 11 alueorganisaatiota ja kaksi muuta toimijaa.

”Kuten arvaatte, oli vaikea valikoida kaikkein potentiaalisimmat haasteet, joilla voimme edistää matkailualan digitalisoitumista mahdollisimman vaikuttavasti.  Pilottihakemukset antoivat hyvän kuvan tarpeista eri alueilla, mikä myös auttaa tarkentamaan kuvaa siitä, mitä pitää tehdä valtakunnallisesti”, kirjoittaa Visit Finlandin Digital Development Manager Kaisa Kosonen blogissan.

Pilotissa ovat mukana seuraavat alueet ja aihealueet:

Rovaniemi – Matkailijan digitaalisen ostopolun kehittäminen rinnakkain uuden varausjärjestelmän käyttöönoton kanssa. Pilotissa mukana myös Finnair.

Turku – Matkailijan digitaalisen asiakaspolun parantaminen saariston hahmottamista auttavalla karttapohjaisella ratkaisulla.

Itäinen Järvi-Suomi – Datavaraston rakentaminen avoimien rajapintojen hyödynnettäväksi.

Helsinki ja House of Lapland – Datayhteistyön kehittäminen, tiedon, käytänteiden ja työkalujen jakaminen mahdollistamaan ennakointi ja reaaliaikainen reagointi.

 

Kartoituksessa selvitetään varausjärjestelmät ja rajapinnat

Pilottien ohella tapahtuu toki paljon muutakin. Visit Finlandissa käynnistyy juuri varausjärjestelmäkartoitus, jossa käydään läpi Suomessa yleisemmin käytetyt matkailun varausjärjestelmät ja niiden toiminnallisuudet sekä rajapinnat. Kartoituksessa selvitetään myös tärkeimpiä avoimen datan lähteitä ja niiden rajapintoja. Tuloksena saamme matriisinomaisen listauksen eri järjestelmistä ja niiden toiminnollisuuksista sekä tiedot niiden rajapinnoista. Tämä toivottavasti helpottaa yritysten varausjärjestelmäpäätöksiä. Työ valmistuu helmikuun loppuun mennessä 2019.

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?