0

Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman

Rovaniemen ensimmäinen Kestävän matkailun merkki Arctic Treehouse Hotellille 

Visit Finland on myöntänyt kuudelle lappilaiselle yritykselle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkit. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen kestävyyden.

Yksi merkin saaneista yrityksistä on Arctic Treehouse Hotel Rovaniemeltä. Muut Lapista merkin ovat Sallan Poropuisto ja Sallatunturin Tuvat Sallasta sekä Naali lodge, Kota-Husky ja Pentik-mäki Posiolta.

Rovaniemen matkailun markkinoinnista vastaava Visit Rovaniemi on käynnistänyt myös laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.

“Toivotamme kaikki halukkaat lämmöllä mukaan kestävän matkailun kehittämiseen Rovaniemellä. Vastuullisuuden ja kestävyyden arvot ovat se kivijalka, jolle kriisin jälkeinen matkailun elvytys, nousu ja kehitys rakennetaan”,sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Tulevaisuuden matkailija on äärimmäisen herkkä ja tiedostava niin terveysturvallisuuden, kestävyyden kuin vastuullisuudenkin suhteen.

“Nyt, jos koskaan nämä asiat on laitettava kuntoon”, Kärkkäinen muistuttaa.

Sustainable Travel Finland -ohjelman painottaa myös paikallisten palveluiden vahva esille tuomista.

“Matkailijaa halutaan jatkossa ohjata yhä voimakkaammin paikallisesti tuotettujen palveluiden pariin. Paikallisuudesta, vastuullisuudesta ja kestävyydestä viestimällä voimme varmistaa, että ne toimijat, jotka kantavat vastuun ja velvoitteet, menestyvät myös taloudellisesti”, Sanna Kärkkäinen painottaa.

Ohjelma avattu kaikille matkailuyrityksille ja -alueille

Ensimmäiset merkin saaneet yritykset ovat olleet mukana jo ohjelman pilottivaiheessa viime keväästä lähtien. Nyt ohjelma on avattu virallisesti kaikille matkailuyrityksille ja -alueille.

–    Ohjelman yleistä aloitusta on odottanut valtavan suuri määrä matkailualueita ja -yrityksiä, sillä vastuullinen toiminta ymmärretään pitkällä aikavälillä ainoaksi mahdolliseksi tavaksi tuottaa matkailupalveluita, Visit Finlandin kestävän matkailun projektipäällikkö Liisa Kokkarinen kertoo.

Maksuttomaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan voi lähteä mikä tahansa matkailuyritys tai -alue, eikä kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä tarvitse vielä olla tehtynä hakuvaiheessa.  Itse ohjelma tarjoaa kehityspolun ja konkreettiset työkalut, kuten ohjelmalle luodut valmennukset, e-oppaan ja digitaalisen työympäristön, joiden avulla Sustainable Travel Finland -merkin saavuttaminen mahdollistuu.

Sustainable Travel Finland -kehityspolun aloittaminen tai -merkin hakeminen ei maksa yrityksille tai alueille, vaikka toimenpiteistä saattaakin aiheutua kuluja ja työ  vaatii aikaa ja henkilöresursseja.

Lisätietoja Sustainable Travel Finland -ohjelmasta.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?