0

Rovaniemi kakkoseksi Vuoden matkailualue -vertailussa

Rovaniemi on tänään palkittu Matka 2020 -messuilla

Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL, Visit Finland sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy ovat vertailleet toistamiseen suomalaisia kaupunkeja, seutukuntia ja maakuntia keskenään matkailijoiden määrän kehityksen suhteen. Vertailussa on otettu huomioon myös matkailualueiden muut tavoitteet kuten sesonkivaihtelun tasaaminen ja viipymän pidentäminen.

Vertailussa oli mukana kaikki ne kunnat, seutukunnat ja maakunnat, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Rovaniemi nousi vertailun kakkossijalle. Ykköseksi nousi Sotkamo ja kolmanneksi Vantaa.

”Tunnustuksesta suurin kiitos kuuluu Rovaniemen alueen matkailuyrityksille, jotka ovat tehneet pitkän linjan työtä kansainvälisen matkailun menestyksen eteen”, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen iloitsee.

Tunnusluvut puhuvat puolestaan

Rovaniemen matkailu on vahvasti kansainvälistä ja yhä ympärivuotisempaa. Visit Rovaniemeä johtavan Sanna Kärkkäisen mukaan uudet lentoyhteydet ovat vauhdittaneet erityisesti Lähi-Idän ja Aasian markkinoiden kasvua Euroopan matkustuksen rinnalla.

Rovaniemi ei ole vain joulusesongin kohde. Vuoden matkailualueen valinnan kriteerinä oli muun muassa lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen koko vuoden ajalle eli sesonkivaihteluiden vähäisyys. Toinen sija tässä vertailussa oli osoitus Rovaniemen ympärivuotisesta vetovoimasta.

Vuonna 2019 rekisteröityjen yöpymisten määrä Rovaniemellä tammi -marraskuussa oli 603 000, mikä tarkoittaa 12 prosentin kasvua vuoteen 2018 vastaavaan aikaan verrattuna. Huomionarvoista on, että kasvu on ollut tasaista ympäri vuoden. Viipymän keskiarvo Rovaniemellä tammi-marraskuussa 2019 oli kaiken kaikkiaan 1,9 vrk – ulkomaalaisten keskiarvo oli 2,1 vrk ja kotimaisten 1,7 vrk. Suurimmat ulkomaiset matkailijaryhmät tammi-marraskuussa 2019 olivat kiinalaiset, ranskalaiset, israelilaiset, saksalaiset ja britit. Rovaniemen majoitusmyynnin arvo tammi-marraskuussa 2019 oli 47,2 miljoonaa euroa.

Rovaniemi nousi kakkoseksi vertailussa, jossa SMAL, Visit Finland ja TAK Oy arvioivat alueita seuraavin kriteerein: rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys sekä lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle eli sesonkivaihteluiden vähäisyys.

Viime vuonna kautta aikojen ensimmäisenä Vuoden matkailualueena palkittiin Espoo. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla kaikkien maamme matkailualueiden tavoitteena.

 

LISÄTIETOJA:
Visit Rovaniemi
Sanna Kärkkäinen, toimitusjohtaja
+358 405763414 sanna (at) visitrovaniemi.fi
www.visitrovaniemi.fi

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?