0

Rovaniemi avaa komeasti revontulikauden

Rovaniemellä on alkanut jälleen uusi upea revontulikausi. Rovaniemellä revontulia voi nähdä elokuun lopusta aina huhtikuulle asti, ja paikalliset valokuvaajat ovat räjäyttäneet jälleen Rovaniemen sosiaalisen median vihreäksi mitä upeammilla revontulikuvilla. Kysyimme myös teidän lukijoiden iloksi, ammattivalokuvaajan vinkkejä ja fiiliksiä alkaneeseen kauteen.

Pohjoisen taivaan ihmeet

Ammattikuvaaja Toni Eskelinen ylistää Rovaniemen syksyä ”kyllähän uusi revontulikausi aina tuo sellaista intoa ja etenkin tämä syksy aivan lempiaikaa aina kuvata taivaan ihmeitä. Alkavassa sesongissa omassa kuvaamisessa on isona tekijänä löytää uusia juttuja luomiseen; mitä uusia elementtejä voisi yökuvaamiseen tuoda ja miten revontulia voisi vielä kuvata eri tavoin hyödyntäen uusien kameroiden mahdollistamia asioita. Jännän äärellä ollaan siis!”

Visit Rovaniemi Northern Lights Toni Eskelinen

Eskelinen luottaa revontulikuvaamista tukevaan dataan; ”seuraan itse lähinnä vain eri mittareita, joista teen johtopäätöksiä miten revontulet voisivat räjähdellä. Tähän on tietysti olemassa paljon applikaatioita, jotka kokoavat datan yhteen ja tekevät ennustuksia – ennustuksiin ei kuitenkaan kannata aina sokeasti luottaa. Pilvitilanteen seuraamiseen käytän Windy ja Ventusky nimisiä appeja.”

Eskelisen mukaan Rovaniemellä on paljon kivoja kuvauspaikkoja aivan kaupungin lähelläkin. ”Ounasvaaralta löytyy monenmoista kuvausmiljöötä vaaran päällä tai vaikka jängän eli suon läheisyydessä. Santavaaran päältä eli Kuninkaanlaavulta aukeaa näkymät kauniisti ja esimerkiksi Napapiirin retkeilyalue on myös aika mielenkiintoinen öisin, jos vain revontulet kohoavat tarpeeksi korkealle. Koskien kohina kaikessa pimeydessä on ainakin itselleni aika rauhoittavaa.” Eskelinen kertoo merkkailevansa mieleensä ylös aina päivisin seikkaillessa kuvauspaikkoja, ja sitten tarkistaa ne öisin, revontulien ollessa mahdollisia.

”Nyt syksyllä on parasta hakeutua vesistöjen läheisyyteen ja ihmetellä revontulien heijastuksia veden kautta. Tärkeintä on löytää kirkasta taivasta ja katsella kohti pohjoista – niin ja pitää mieli virkeänä” Eskelinen vinkkaa.

 

Lue lisää revontulista Rovaniemellä>>

Rovaniemen alueelle on tarjolla erinomainen palvelu, joka ilmoittaa heti kun revontulet ovat havaittavissa: Aurora Alert Realtime>>

Rovaniemen sosiaalinen media leiskuu vihreänä

@sampulainen

 

@roliveira33

 

@pebuyck

 

@louischarlesbuyck

 

@beyondarctic

 

@wildaboutlapland

 

@jannekoski_

 

Revontulikokemuksesta saat onnistuneen ja ikimuistoisen osallistumalla opastetulle revontuliretkelle Rovaniemellä. Asiantuntevat oppaat maksimoivat mahdollisuudet nähdä revontulet viemällä erityisiin katselupaikkoihin, ja samalla kertovat ilmiöön liittyviä faktoja ja tarinoita.

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?