0

Rovaniemen talvisesonkiin valmistuu uutta majoitus- ja ravintolakapasiteettia yli 30 miljoonalla eurolla

Rovaniemelle odotetaan ennätyksellistä matkailutalvea, vaikka jo viime vuosi oli kaupungissa huippumenestys. Kaikkien aikojen kovimpaan kysyntään vastataan nyt voimakkailla investoinneilla: tarjolla on alkavalle talvikaudelle lähes 1200 vuodepaikkaa enemmän kuin viime vuonna.  Yritysten investoinnit nousevat reilusti yli 30 miljoonaan euroon.

Rovaniemellä majoitus itsessään on vetonaula. Mitä ainutlaatuisempi majapaikka, sitä enemmän sillä on kysyntää. Tälle talvelle valmistuvien uusien majoituskohteiden valikoimasta voi valita yöpaikakseen muun muassa lasi-igluja, lasikotahuoneistoja, käpylehmiä, panoraama- ja jäämökkejä sekä revontulivaunuja.  Tammikuun lopussa kaupungin keskustaan valmistuva Golden Circle Suites täydentää uutta majoitustarjontaa vielä 25:lla boutiquehuoneistolla.

Uusien investointien ohella olemassa olevien majoitusyritysten laajennusinvestoinnit ovat lähteneet vauhdilla liikkeelle.  Erityisesti Napapiirillä ja Joulupukin Pajakylän alueella rakentaminen käy vilkkaana.

Santaparkin kupeessa sijaitseva Arctic Treehouse Hotel saa joulusesongille 2017 kuusi uutta käpylehmää ja sesongille 2018 vielä 20 käpylehmää lisää.  Napapiirin suurimpaan majoitusyritys Santa Claus Holiday Villageen on valmistunut tälle kaudelle uusi vastaanotto-ravintolarakennus sekä 46 uutta Superior-mökkiä. Lisäksi lomakylän yrittäjät ovat jo aloittaneet oman, 46 sviittiä käsittävän hotellin rakennustyöt.

Santa’s Hotels on rakentanut Napapiirille yhteensä 71 lasi-iglua sekä uuden ravintola-vastaanottorakennuksen, jonka avajaisia vietetään joulukuun alussa. Joulupukin Pajakylän lumi-igluhotellistaan tunnettu Snowman World niin ikään laajentaa majoitustoimintaansa avaamalla 14 lasikotahuoneiston Snowman World Glass Resortin 1. joulukuuta.

Matkailualueet levittäytyvät tänä talvena myös Rovaniemen lähiympäristöön muun muassa Apukkaan ja Vaattunkikönkäälle. Apukka Resort on erikoistunut revontulien kokemiseen ja jäärakennuksiin.  Majoitusvaihtoehtoina on hotelli- ja huoneistomajoituksen lisäksi muun muassa jäämökkejä, lämmin revontulivaunu sekä myöhemmin myös lasikattoisia revontulikotia. Rovaniemen lentokentältä 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevan Kämppäkartano Vaattungin pihapiiriin rakennetut lasiseinäiset, ekologiset ja siirrettävät Panorama Desing Hutit otetaan käyttöön joulukuun alusta.

Rovaniemen majoitustarjonnan laajentuminen tulee jatkumaan

Kysynnän jatkaessa positiivista kehitystään lähes kaikilla Rovaniemen uusilla majoituskohteilla on valmius tehdä uusia investointeja. Suunnitelmissa on useampiakin miljoonainvestointeja kahden seuraavan vuoden aikana.

Esimerkiksi Lapin ensimmäinen kiinalaisinvestointi Nova Skyland Hotel tullaan rakentamaan useammassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, 14 puurakenteisen paritalon  ja 144-paikkaisen ravintolan kokonaisuus avataan marraskuussa 2017.  Myös Arctic Treehouse Hotellin lähivuosien viiden  miljoonan euron investoinneissa on suunnitteilla uudenlaista ja uniikkia majoituskapasiteettia.

Talvisesonki Rovaniemellä jatkuu joulusta pitkälle kevääseen, jonka aikana matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15–20 prosenttia. Useimmat elämyksellisistä luksusmajoituskohteista ovat suosituimpina talvilomakuukausina lähes loppuunmyytyjä.  Seuraavaksi tavoitteena on tuotteistaa kesä ja laajentaa matkailusesonki ympärivuotiseksi.

Lue lehdistötiedote ja lataa kuvat täällä.

Lisätiedot: 
Visit Rovaniemi
Sanna Kärkkäinen, toimitusjohtaja
sanna@visitrovaniemi.fi
040 576 3414

MAJOITUSINVESTOINNIT TALVIKAUDELLE 2017-2018

Arctic Treehouse Hotel
Sijainti: Napapiirillä, Santaparkin kupeessa.
Kuusi uutta käpylehmää otetaan käyttöön 1.12.2017 alkaen.
Majoituskapasiteetti: 144 vuodepaikkaa lisävuoteineen. Yhteensä 38 käpylehmää ja 5 Arctic Glass Housea.
Huoneistojen koot: Käpylehmä  27 m², Arctic Glass House 50 m²
Erikoisuudet: Santaparkissa on investoitu joulukuussa pyörivään kansainväliseen Magic of the Arctic Circle Show Night –show´hun.  Show tarjoaa taikuruutta ja akrobatiaa.
Tulossa: Sesongille 2018 vielä 20 käpylehmää lisää. Vuosille 2019–2020 investointisuunnitelmissa 5 miljoonaa euroa uudenlaiseen majoituskapasiteettiin.
santaparkarcticworld.com/arctic-treehouse-hotel

Apukka Resort
Sijainti: Napapiirin pohjoispuolella 15 min. ajomatka Rovaniemen keskustasta.
Avataan 1.12.2017.
Majoituskapasiteetti: 77 vuodepaikkaa lisävuoteineen
Huoneiden / huoneistojen koot: 13-90m²
Erikoisuudet: ”Rovaniemen revontulikeskus”  kaukana kaupungin valoista.  Uniikki jääsauna ja liikuteltava mobiilisauna. Aurora Wagon -revontulivaunu, jossa on panoraamaikkuna ja jossa voi yöpyä sekä katsella revontulia.  Jäärakentamista ja aktiviteetteja.
Tulossa: Vuoden 2018 aikana lasikattoisia revontulikotia, jolloin vuodepaikkoja  117.
www.apukkaresort.fi

Golden Circle Suites
Sijainti: Rovaniemen ydinkeskustassa.
Avataan tammikuun 2018 lopussa.
Majoituskapasiteetti: 110 vuodepaikkaa (yht. 25 kpl boutique-huoneistoa).
Huoneistojen koot: 38-70 m²
Erikoisuudet: Jokaisessa huoneistossa on sauna ja kylpyhuone pyyhkeineen ja saunatakkeineen. Huoneistoissa on myös keittiö. Alakerrassa oma aamiaistila sekä baari.
Tulossa: Suunnitelmissa on investointeja sekä ohjelmapalvelujen, majoituksen että ravintolatoiminnan osalle.
www.goldencirclesuites.com

Nova Skyland Hotel 
Sijainti: Joulupukin Pajakylässä.
Avataan 1.11.2017.
Majoituskapasiteetti: 78 vuodepaikkaa (7 paritaloa, yht. 14 lomahuoneistoa).
Huoneistojen koot: 34-82 m²
Erikoisuudet: Huoneistoissa omat saunat, takat, pienkeittiöt ja terassit. Huonekorkeus, joka on kaikissa huoneistossa  6-8 metriä.
Tulossa: Seuraavan noin viiden miljoonan euron rakennusvaiheen suunnittelu on jo käynnissä.
www.nova-trip.com

Panorama Design Huts 
Sijainti: Vaattungiin pihapiirissä, Rovaniemen lentokentältä 15 min. ajomatka.
Avataan joulukuun 2017 alussa.
Majoituskapasiteetti: 30 vuodepaikkaa (10 kpl design-mökkiä). Kokonaiskapasiteetti Kämppäkartano Vaattungissa 77 vuodepaikkaa.
Huoneistojen koot: 16,5 m²
Erikoisuudet: Mökit ovat ekologisia, sillä ne voidaan tarvittaessa siirtää säästäen näin materiaali- ja rakennuskustannuksissa. Suunnittelun lähtökohtana luonnon kokeminen ja pohjoinen luonto seinän kokoisen ikkunan takana. Mökeissä kaikki hotellihuoneen mukavuudet.
Tulossa: 10 kpl lisää Panorama Desing Hutteja nostaen vuodepaikkojen määrää yli sataan kaudelle 2018-19.
www.wildnordic.fi

Santa Claus Holiday Village 
Sijainti: Joulupukin Pajakylässä.
Uudet Superior-mökit avataan marraskuun 2017 aikana. Lomakylän uusi päärakennus ja uusi ravintola, Three Elves Restaurant on avattu jo elokuussa.
Majoituskapasiteetti: Uusissa mökeissä 184 vuodepaikkaa (yht. 46 kpl uutta Superior-tason mökkiä). Lomakylässä yht. 480 vuodepaikkaa.
Huoneistojen koot: noin 40 m2
Erikoisuudet: Uusista Superior-mökeistä puolet on avaria, studiotyyppisiä.
Tulossa: 46 sviitin hotellin rakentaminen on jo aloitettu ja lomakylään suunnitteilla vielä yksi ravintola lisää.
www.schv.fi

Santa’s Igloo Arctic Circle 
Sijainti: Napapiirillä, Joulupukin Pajakylän pohjoispäässä.
Uudet lasikattoiset iglut sekä ravintola-vastaanottorakennus valmistuvat joulukuun 2017 aikana.
Majoituskapasiteetti: 162 vuodepaikkaa + 71 lisävuodetta (yht. 71 iglua)
Huoneistojen koot: 19-28m²
Erikoisuudet: Lasikatto revontulien katseluun ja kesällä jäähdytettynä iglu sopii yöttömän yön ihailuun. Arktisten iglujen inspiraation lähteenä on ollut lappilainen kota. Kymmenessä uudessa iglussa on oma sauna.
Tulossa: Kysynnän jatkuessa positiivisena, yrityksellä on valmius tehdä uusia investointeja kohteisiinsa.
www.santashotels.fi

Snowman World Glass Resort 
Sijainti: Joulupukin Pajakylässä.
Lasikotahuoneistot avataan 1.12.2017.
Majoituskapasiteetti: 28 vuodepaikkaa + 28 lisävuodetta (yht. 14 kpl lasikotahuoneistoa)
Huoneistojen koot: n. 40 m²
Erikoisuudet: Jokaisessa lasikotahuoneistossa oma sauna ja 38-asteinen outdoor hot spa terassilla. Erikoisillallisia Snowman Worldin jääravintolassa, lumi-igluhotelli sekä erilaisia lumi- ja jääelämyksiä kuten jäämäkiä ja luistelua.
Tulossa: Seuraavan kahden vuoden aikana tullaan rakentamaan lisää majoituskapasiteettia, Snowman Worldin alueelle on nousemassa myös oma saunamaailma, uusi ravintola sekä laajennuksia on tulossa myös vastaanottorakennukseen. Lisäinvestoinnit noin 2,2 miljoonaa euroa.
www.snowmanworld.fi

Santasport Sporthotel
Sijainti: Ounasvaaralla.
Uusi Sporthotellin laajennus avattu 1.9.2017.
Majoituskapasiteetti: 178 uutta vuodepaikkaa 43:ssä Superior-huoneessa. Santasport tarjoaa eri tasoista majoitusta yhteensä 412 majoittujalle.
Huoneistojen koot: 23,5 -51,5 m2
Erikoisuudet: Kaikissa 4–6 hengen huoneissa on oma minikeittiö ja suuri osa huoneista on parvekkeellisia. Kaikkiin huoneisiin sisältyy ilmainen kylpylän ja kuntosalin käyttö.
Tulossa: Samaan pihapiiriin on valmistumassa vielä yksityisen tahon rahoittama ja Santasportin operoima lomahuoneistokohde Ounasvaaran Helmi. Silloin Santasportin kokonaiskapasiteetti kasvaa edelleen 240 vuodepaikalla ja on yhteensä 652 vuodepaikkaa.
www.santasport.fi

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?