0

Rovaniemen talvisesonki on ennätyksellisen vilkas

Joulukuu 2022

Matkailijamäärä kasvoi Rovaniemellä joulukuun osalta ennätyslukemiin. Tilastokeskuksen joulukuun majoitustilastojen mukaan:

 • 151 000 yöpymistä rekisteröidyissä majoitusliikkeissä
 • Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna reilut 18 prosenttia
 • Ulkomaalaisten matkailijoiden määrässä kasvua oli liki 24 prosenttia
 • Kotimaisten majoitusvuorokausien määrä oli 23 800 vrk, joka laski 3,9 prosenttia

”Tämä on ennätyksellinen joulukuun tulos. Uudet monipuoliset lentoyhteydet ovat siivittäneet meidät vahvaan kasvuun. Ne kohteet, joista on suora lento Rovaniemelle, ovat selvästi kasvussa matkailijamäärältään” kertoo Sanna Kärkkäinen, Visit Rovaniemen Toimitusjohtaja

Joulukuun kansainvälisten majoitusvuorokausien TOP 10

 1. Englanti 32 800 vrk
 2. Ranska 12 600 vrk
 3. Italia 11 000 vrk
 4. Espanja 10 700 vrk
 5. Irlanti 8700 vrk
 6. Singapore 6300 vrk
 7. Yhdysvallat 4400 vrk
 8. Saksa 3300 vrk
 9. Kiina 2400 vrk
 10. Intia 1700 vrk

Majoituksen keskihinta ennätyksellinen

Rovaniemen majoituksen keskihinta nousi joulukuussa kaikkien aikojen ennätykseen 297,90 eur ja REV PAR 277,40 eur, joilla Rovaniemi nousi joulukuussa Suomen hintajohtajaksi. Hintakehitys kertoo Rovaniemen kovasta kysynnästä ja matkakohteen kiinnostuksesta, johon hyvä saavutettavuus on tuonut lisänostetta.

”Yleisten kustannusten nousu on viety onnistuneesti majoitushuonehintoihin, mikä parantaa alan kannattavuutta sesonkivaihteluiden paineessa. Rovaniemen talvimatkailu on saatu takaisin kasvukäyrälle koronapandemian jälkeen ja kehittämistoimet suunnataan nyt kesäkauden vahvistamiseen” toteaa Sanna Kärkkäinen.

Vuosi 2022

Koko vuoden osalta

 • majoitusvuorokaudet rekisteröidyissä kohteissa nousivat 686 000
 • 55,3% kasvu edellisvuoteen

Vuoden 2022 tammi-helmikuussa näkyi pandemianjälkeinen epävarmuus markkinoissa, heijastuen koko vuoden saldoon. Yöpymisten määrää jäi siis johtavan matkailuvuoden 2019 tilastoista 7% juuri vuoden 2022 alkuvuoden takia

”Tällä hetkellä elämme vilkasta ja täyttä talvisesonkia, joka on pandemian jälkeen ensimmäinen ehjä talvikausi jatkuen vilkkaana huhtikuun alkuun. Kauden 2023-2024 näkymä on ennakkovarausten osalta positiivinen. Teemme töitä kesäkauden saavutettavuuden eteen, sillä sen merkitys on matkailun ympärivuotisuuden kehittämiselle kriittinen” Kärkkäinen kertoo.

Koko vuoden 2022 osalta suurin kiinnostus oli seuraavista maista:

 1. Englanti
 2. Ranska
 3. Saksa
 4. Espanja
 5. Israel
 6. Italia
 7. Yhdysvallat
 8. Alankomaat
 9. Irlanti
 10. Singapore
 11. Belgia

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

 • Kohti ympärivuotista Lapin matkailua - Keskiyön aurinko ja syksyn revontulikausi vetonauloina Lapin talvimatkailun eteen on tehty töitä vuosikymmeniä ja tulokset puhuvat puolestaan. Ulkomaisissa yöpymisissä saavutettiin uusi kuukausiennätys joulukuussa 2022. Ympärivuotisuuden kehittäminen on olennainen osa matkailutoimialan kestävää kasvua. Matkailualan pitkäjänteisenä tavoitteena on kasvattaa Lapin tunnettuutta kesämatkailukohteena sekä parantaa Lapin kohteiden saavutettavuutta uusien lentoavausten avulla. Tällä hetkellä Lapin kesämatkailun suurin haaste on heikko saavutettavuus eli vähäiset lentoyhteydet.
 • Lapin kamariorkesteri on palkittu Lapin kamariorkesterin viimeisin levytys ’Schnee’ on Vuoden klassinen levy 2022
 • Sieriporo Safaris on vuoden 2022 rovaniemeläinen maaseutuyritys Pitkän historian omaava yritys toimii Sierijärven rannalla Rovaniemellä. Perinteisen poronhoidon ohella yritys tarjoaa monipuolisia matkailu- ja elämyspalveluita niin koti- kuin ulkomaisille asiakkaille. Yritys on kehittänyt toimintaansa vuosien aikana ja laajentanut palveluitaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?