0

Rovaniemen Taidemuseo tuplasi kävijämääränsä koronakesän aikana!

Rovaniemen taidemuseossa heinäkuu 2020 oli kävijämääriltään kaikkien aikojen vilkkain. Edellisen kesän vastaavaan ajankohtaan nähden museossa vierailtiin lähes kaksi kertaa enemmän. Samoin Museokorttia käytettiin ahkerasti. Koronakesä vauhditti museovierailuja ja Kulttuuritalo Korundi aloittaakin nyt innolla syyskauden loistavan kävijäkesän jälkeen. 

 

–  Kulttuuria ja kulttuurikokemuksia on näköjään kaivattu. Olemme iloisia, että ihmiset ovat palanneet museoihin ja meidät koetaan turvalliseksi käyntikohteeksi. Tutkimuksissahan on toistuvasti todettu kulttuurin kantavan kriisien yli ja lisäävän hyvinvointia. Toivomme, että edelleen syksyn mittaan ihmiset vierailevat meillä voimaantumassa taiteesta, sanoo Rovaniemen taidemuseon vs. johtaja, intendentti Riitta Kuusikko.

Museossa on esillä kolme kattavaa kokonaisuutta Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokoelman ehkä vaikuttavin teos Markus Copperin Kursk jatkaa esillä syyskuun loppuun saakka ja teemallisesti rauhoittava Sinisiä ajatuksia esittelee lukuisia ennennäkemättömiä teoksia ja kokoelman vanhempaa kerrostumaa. Iloisia asioita pyrkii niin ikään herättämään positiivisia ajatuksia. Kaiken kaikkiaan esillä on teoksia 115 Suomen eturivin taiteilijalta. Kulttuurikäynnistä kokonaisvaltaisen tekee myöhemmin syksyllä avautuva Korundi Kitchen & Café, joka ruokkii mielen lisäksi myös kehoa. Uuden ilmeen saava ravintola tarjoaa raikasta lounasta ja toimii tunnelmallisena taidekahvilana sekä kohtaamispaikkana.

Korundi jatkaa kesän aukioloajoilla vuoden loppuun saakka. Talo on avoinna ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 11-16. TaideTorstait joka torstai klo 16-18, jolloin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Heinäkuun kävijät vuosittain:

2020: 1839 kävijää, joista Museokortilla 576.

2019: 1075 kävijää, joista Museokortilla 244.

2018: 1183 kävijää, joista Museokortilla 201.

 

Tiedustelut näyttelyihin liittyen:

Riitta Kuusikko. Vs. johtaja, Intendentti, Rovaniemen taidemuseo

riitta.kuusikko@rovaniemi.fi +358 40 583 6664

Tiedustelut kävijöihin ja Korundi Kitchen & Café liittyen:

Hannele Koskiniemi, Toimitusjohtaja, Arktikum-palvelu Oy

hannele.koskiniemi@arktikum.fi +358 40 721 3926

Uutiskuva: Korundi, Adam Eronen-Piper.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Tervetuloa ilmoittautumaan elokuiseen Napapiiri-Jukolaan 2021 Ounasvaaran Hiihtoseura päätti kokouksessaan maanantaina 21.6. että Napapiiri-Jukola pystytään järjestämään, joten elokuista suunnistusjuhlaa lähdetään viemään täydellä vauhdilla eteenpäin kohti huipennusta.
  • Rovaniemeläinen Apukka Resort – Lapin luksusta järven rannalla Apukka pitää Sinusta huolen – ja lopun kruunaa Luonto. Apukan hurmaava lomakeskus Rovaniemellä Suomen Lapissa kutsuu sinua rentoutumaan Lapin luonnon helmaan. Apukka Resortin sijainti 16 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta ja 9 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä mahdollistaa luonnon kokemisen monimuotoisesti. Apukka Resortin investointiuutisen myötä lomakeskus laajenee.
  • Joulupukki juttelee lasten kanssa uudella rovaniemeläisellä Visitlo-etämatkailualustalla Mukaan etsitään matkailun ammattilaisten tuottamia etäohjelmapalveluja. Kyseessä on vuorovaikutteinen etämatkailualusta, jolla voi ostaa, maksaa ja kokea etäelämyksiä. Elämystä johtaa aina ammattimainen liveopas, jonka kanssa voi olla vuorovaikutuksessa koko matkan ajan.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?