0

Rovaniemen taidemuseo teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen

Rovaniemen taidemuseossa kävi viime vuoden aikana 44 617 näyttelyvierasta, mikä on taidemuseon kaikkien aikojen kävijäennätys. Rovaniemen taidemuseo avattiin vuonna 1986 vanhan postiautovarikon tiloihin. Tiloja laajennettiin vuonna 2011, jolloin talo sai nimekseen Kulttuuritalo Korundi. Taidemuseon edellinen kävijäennätys on vuodelta 2012, jolloin Korundi oli juuri avattu.

Näyttelyvuosi 2017 oli monipuolinen. Alkuvuodesta taidemuseossa nähtiin Ateneumin kiertävä kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina, joka oli taidemuseon menestynein näyttely tähän mennessä ja houkutteli ennätysmäärän koululaisia työpajoihin. Keväällä kävijöitä ihastuttivat ranskalaisen François-Auguste Biardin Lappi-aiheiset maalaukset ja kesällä taidemuseon kokoelmanäyttely Yhtä juhlaa. Merkittävää syksyssä oli Taidetestaajat-hanke, joka toi Korundiin lähes 500 8-luokkalaista arvioimaan Lapin kamariorkesterin musiikkia ja taidemuseon näyttelyitä. Lisäksi syksyllä avattiin ainutlaatuinen jälleenrakennusajan taidetta esittelevä Uuteen aamuun -näyttely sekä Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely Rohkea. Ajassa. Aito, jotka ovat nähtävillä vielä alkuvuoden.

– Viime vuonna onnistuimme erityisesti yleisötyössä. Luentosarjat sekä erilaiset työpajat lapsille ja aikuisille houkuttelevat koko ajan enemmän kiinnostunutta yleisöä. Ilahduttavaa on, että yleisö kokee taidemuseon paikaksi, jonne on helppo tulla. Erityistä juhlavuodessa oli, että taidemuseossa nähtiin myös harvoin esillä olevaa vanhaa taidetta Ranskan Versailles’sta ja Kansallisgalleriasta, kertoo Rovaniemen taidemuseon johtaja Hilkka Liikkanen.

Lisätiedot:

Aira Huovinen
Amanuenssi, Rovaniemen taidemuseo
aira.huovinen (at) rovaniemi.fi
+358 40 184 8145

Heli Huhanantti
Myyntipäällikkö, Arktikum-palvelu Oy
heli.huhanantti (at) korundi.fi
+358 40 3500 537

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn