0

Rovaniemen ravintolat avaavat jälleen ovensa asiakkaille

Valtioneuvosto on päättänyt, että ravintolat Lapissa, pois lukien Kittilän kunta, saavat avata ovensa 29.3.2021 alkaen terveysturvallisuutta noudattaen.

”Tunnelin päässä on valoa ja olemme ilahtuneita siitä, että Lapin alueiden ääni on kuultu” toteaa Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Kärkkäinen jatkaa että ”rajoitukset ovat nyt oikeassa mittasuhteessa harvaan asutuilla alueilla, joissa koronatilanne on ollut rauhallisempi.”

Ravintolasulkua jatkettiin kolme viikkoa leviämis- ja kiihtymisvaiheen maakunnissa eduskunnan päätöksellä, ja ravintolasulun ulkopuolella olevissa kunnissa ravitsemisliikkeiden tulee edelleen noudattaa tartuntatautilain ja sen nojalla annettuja säännöksiä, jotka koskevat esimerkiksi hygieniavelvoitteita ja asiakaspaikkojen rajauksia. Ravintoloiden tulee sulkeutua klo 23 ja lopettaa anniskelu klo 22.

Lapin Matkailuelinkeinon liitto (LME) kannustaa erityiseen vastuullisuuteen ravintolaliiketoiminnassa. Lapissa ravintolat ja matkailuyritykset ovat toimineet vastuullisesti ja tehneet merkittäviä toimia terveysturvallisten palveluiden mahdollistamiseksi koko koronakriisin ajan. Nyt vastuullista toimintaa tarvitaan edelleen. Viranomaisohjeistusten noudattaminen estää tartuntojen leviämistä ja turvaa ravintola- ja palveluliiketoimintojen toimintaedellytykset. Viranomaisohjeistuksen lisäksi pidetään tärkeänä sitä, että ravintolat tehostavat terveysturvallisuutta edellyttämällä sekä henkilökunnalta, että asiakkailta kasvomaskin käyttöä sisätiloissa ja silloin kun riittäviä turvavälejä ei voida pitää.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?