0

Rovaniemen matkailumenestys jatkuu: Aktiviteettien online-kauppa ylitti miljoonan euron rajan ja yrityksillä rohkeita majoitusinvestointeja

Ennätyksellistä mediahuomiota kahminut Rovaniemen matkailu on vahvasti kansainvälistä ja yhä ympärivuotisempaa. Erityisesti uudet lentoyhteydet ovat vauhdittaneet Lähi-Idän ja Aasian markkinoiden kasvua Euroopan matkustuksen rinnalla. Tulossa on myös lisää majoituskohteita, joista yksi odotetuimpia on Rovaniemen ensimmäinen spa-hotelli näköalaravintoloineen.

Rovaniemen rekisteröityjen yöpymisten määrä vuonna 2019 tammi -marraskuussa oli 603 000, mikä tarkoittaa 12 prosentin kasvua edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Yhteensä majoitusmyynnin arvo tammi-marraskuussa 2019 oli 47,2 miljoonaa euroa. Huomionarvoista on, että matkailun kasvu on ollut tasaista ympäri vuoden.

Finnair on lisännyt jo helmikuulle lisälentoja Rovaniemen reitilleen kysynnän kovan kasvun myötä. Turkish Airlines jatkaa reittilentojaan Istanbuliin myös talvella 2020-21.

Samassa aallossa Visit Rovaniemen oma, vuonna 2018 avattu aktiviteettien verkkokauppa on ottanut jättiharppauksen: vuoden 2019 kokonaismyynti on noussut jo yli miljoonaan euroon. Online-ostomahdollisuus kolminkertaisti Visit Rovaniemen aktiviteettien välitysmyynnin kaupan kansainvälisyysasteen ollen lähes 100 prosenttia.

“On hienoa, että yhteisen verkkokauppamme kautta voimme ohjata asiakasvirtaa ja myyntiä suoraan yrityksillemme. Nyt jo 75 prosenttia yhtiömme aktiviteetteja tarjoavista osakasyrityksistä tuotteineen on ostettavissa visitrovaniemi.fi/activities-sivulta. Peräti 25 alueen yritystä toi omat tuotteensa ensimmäistä kertaa digiostettavaksi yhteisen verkkomyyntialustan myötä”, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Myydyimpiä tuotteita lumiaikaan ovat revontuliretket sekä husky- ja poroajelut. Kesällä ja syksyllä asiakkaita kiinnostavat eniten keskiyön aurinkoon liittyvät kokemukset, erilaisiin eläimiin liittyvät retket sekä syksyiset revontulet.

“Tärkeimpänä tavoitteena online-kaupan avaamisessa on ollut sulan maan ajan aktiviteettien kiinnostavuuden nostaminen ja myynnin kasvattaminen. Touko-lokakuussa toteutuneiden retkien myynti kasvoikin jo ensimmäisenä vuonna 119 % verrattuna vuoden 2018 vastaavaan aikaan”, Kärkkäinen iloitsee.

Rovaniemi Congresses kasvatti myyntiään myös vuonna 2019 ennätykselliseen, noin 400 tuhanteen euroon.

Ainutlaatuinen spahotelli kaupungin ydinkeskustaan

Rovaniemen persoonallinen majoitustarjonta saa odotetun lisän, kun ydinkeskustaan nousee Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen spa-hotelli erilaisine hemmottelualtaineen ja näköalaravintoloineen. Hotellista tulee samalla kaupungin korkein rakennus.

Rovaniemen korkein rakennus valmistuu parin vuoden kuluttua tuoden kaupunkiin koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen spa-hotellin näköalaravintoloineen ja-baareineen. HAVAINNEKUVA: JAAKKO PURO / www.puroplan.fi

Rovaniemen korkein rakennus valmistuu parin vuoden kuluttua tuoden kaupunkiin koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen spa-hotellin näköalaravintoloineen ja-baareineen.  HAVAINNEKUVA: JAAKKO PURO / www.puroplan.fi

Ylellisen kaupunkihotellin on määrä valmistua vuonna 2022. Uutta hotellia rakentaa ja operoi rovaniemeläinen kolmannen sukupolven perheyritys, Arctic Hotel Collection, jolla on ennestään kaksi hotellia Rovaniemellä. Gröhnin perheen tunnetuin hotelli on viisi vuotta sitten avattu Arctic Light Hotel, joka on palkittu lukuisilla, arvostetuilla hotellialan palkinnoilla. Uuden spa-hotellin suunnittelijaksi on valittu perheen luottotekijä Jaakko Puro.

 


Villa X-Lodge

Mielenkiintoinen uutuus ja innovaatio on myös X-Lodge, joka toteutuessaan tuo jälleen yhden, täysin erilaisen majoitusvaihtoehdon Rovaniemelle. Keskelle erämaata, mutta vain noin 30 kilometrin päähän kaupungin keskustasta, ollaan rakentamassa premium-tason villoja sekä saunaelämyksiä porealtaineen erämaalammen rannalle.

“Ensimmäisessä vaiheessa meillä on tarkoitus rakentaa 5 kappaletta 60 neliön korkeatasoista lasivillaa, mutta unelmissamme siintää tasokas erämaahotelli samaan pihapiiriin”, kertoo X-Lodgen yrittäjä Tommi Haavikko, joka on nyt ensimmäistä kertaa mukana Matkamessuilla esittelemässä majoitushankettaan.

Rovaniemi esittäytyy ennätyksellisellä 43 yrityksen joukolla sunnuntai-iltaan asti jatkuvilla Matkamessuilla Helsingissä. Visit Rovaniemellä on 99 neliön joulunpunainen osasto koko Messukeskuksen parhaalla paraatipaikalla heti sisääntuloportaikon edustalla.

Visit Rovaniemi Matka 2020 -messuilla osastolla 6B48

Rovaniemi-osastolla esittäytyvät yritykset:
Access Lapland
Apukka Resort
Arctic Circle Information
Arctic Design Shop
Arctic Hotel Collection
Arctic Lifestyle
Arctic SnowHotel & Glass Igloos
Arktikum & Korundi
Aurora eMotion
Bearhill Husky
Beyond Arctic
Easy Travel
Glass Resort & Snowman World
Happy Fox
Helios Tour
Hotel Haawe
Hotel Metsähirvas
Hotel Vartiosaari
Hotelli Aakenus
Huskypoint & Beana Laponia
Joulupukin Pääposti
Kutilan Liikenne
Lampivaaran Ametistikaivos
Lapland Hotels & Safaris
Lapland Welcome
Matkailun koulutus- ja tutkimusinstituutti (MTI)
Ollero Eco Lodge
Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi
Polar Explorer
Ranuan Eläinpuisto & Arctic Fox Igloos
Ravintola Valdemari
Royal Reindeer
Safartica
Santa Claus Holiday Village
SantaPark & Arctic TreeHouse Hotel
Santa’s Hotels
Santasport
Santatelevision
Sirmakko Reindeer Farm
Wild Nordic Finland
Visit Lapland Tours
Visit Ranua
X Lodge

 

LISÄTIETOJA:
Visit Rovaniemi
Sanna Kärkkäinen, toimitusjohtaja
+358 405763414 sanna (at) visitrovaniemi.fi
www.visitrovaniemi.fi

Arctic Hotel Collection
Isabella Gröhn, Business Development Manager
+358 40 77 29 298 isabella.grohn (at) arctichotelcollection.fi
www.arctichotelcollection.fi

X-Lodge
Tommi Haavikko +358 50 435 4882
sales (at) xlodge.fi
www.xlodge.fi

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?