0

Rovaniemen kaupunginjohtaja ryhtyy onnellisuusoppaaksi

Visit Finlandin Rent a Finn -kampanja kutsuu matkailijoita eri puolilta maailmaa kokemaan suomalaista luonnonläheistä elämäntapaa. Rent a Finn vastaa maailmalla jo nousseeseen ”live like a local” -trendiin, jossa jaetaan aitoja kokemuksia paikallisten kanssa.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen on valittu yhdeksi Rent a Finn -kampanjan onnellisuusoppaaksi. Kampanjassa kahdeksan tavallista suomalaista toimii Suomeen saapuvien matkailijoiden onnellisuusoppaina. Satojen innokkaiden joukosta valitut oppaat avaavat kesällä 2019 kotinsa tai kesäpaikkansa vierailleen muutamien päivien ajaksi ja esittelevät oman tapansa lievittää stressiä ja rentoutua luonnossa. Valitut onnellisuusoppaat edustavat monipuolisesti Suomea aina Utöstä Sodankylään.

 

“Olen varmaan onnellisimmillani perheen kanssa lähellä luontoa.
Vesielementti ja kalastus ovat minulle tärkeitä”

Esko, Rovaniemi

 

”Yhteistä onnellisuusoppaillemme on tietynlainen läsnäolon taito, rakkaus luontoon ja sekä kiireettömästä elämänrytmistä nauttiminen. Vierailun aikana matkailijat voivat kokea yhteyttä luontoon muun muassa siirtolapuutarhassa puuhaillen, veneillen, kalastaen, mökkeillen, saunoen tai marja- ja sienimetsässä samoillen,” Business Finlandin Visit Finland -yksikön kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez kertoo.

Valittujen onnellisuusoppaiden joukkoon kuuluvat kalastusta harrastavan Esko Lotvosen lisäksi mm. urbaaneista luontoelämyksistä nauttiva helsinkiläinen opiskelija Katja, Suomen eteläisimmällä saarella Utöllä asuvat Linda ja Niko sekä idyllisessä Mathildedalin kylässä asuva Petri.

”Olimme positiivisesti yllättyneitä suomalaisten halukkuudesta ryhtyä onnellisuusoppaiksi, hakemuksia tuli satoja. Tärkeimpinä valintakriteereinä olivat syvä yhteys luontoon, positiivinen asenne, ulospäin suuntautuneisuus sekä rohkeus laittaa itsensä peliin,” Jimenez jatkaa.

Kansainvälinen haku suomalaisen Rent a Finn -onnellisuusoppaan vieraaksi on nyt avattu ja vierailut toteutetaan kesä-elokuun aikana.

Suomalainen elämäntapa nyt kaikkien ulottuville

Rent a Finn -kokonaisuuden yhteistyökumppanina on valmennusyritys Hintsa Performance, jonka mukaan tasapainoinen elämä johtaa kestävään suorituskykyyn. Rent a Finn -sivustolla kuka tahansa voi tehdä oman elämän tasapainoa kartoittavan testin Hintsan mallin mukaisesti ja saada suosituksia stressittömämmän elämän ja kestävämmän suorituskyvyn saavuttamiseen.

”Nyky-yhteiskunta on täynnä virikkeitä ja rentoutuminen on haastavaa. Luonnossa vietetty aika auttaa pysähtymään ja palautumaan. Oman elämäntilanteen hahmottaminen on ensimmäinen askel kohti stressittömämpää elämää ja kestävämpää suorituskykyä,” Annastiina Hintsa, Hintsa Performancen operatiivinen johtaja sanoo.

Suomalaisten onnellisuusoppaiden esittelyt: www.rentafinn.com

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?