0

Rovaniemen juhannusjuhla on tapahtumakokonaisuus koko perheelle

Hulahula Rovaniemi on viisituntinen tanssin, laulun ja keskikesän puuhien iloinen kattaus koko perheelle – kokko syttyy klo 21.30- Yle tekee suoraa lähetystään juhannuksena myös Rovaniemeltä. 

Ounaskosken uimarannalla ja puistossa vietetään perjantaina 23. kesäkuuta kaupunkilaisten ja matkailijoiden yhteistä juhannusta ennennäkemättömällä tavalla. Kaupunki juhlistaa monipuolisella ohjelmakokonaisuudellaan Suomen suurta 100‐vuotisjuhlavuotta. Suomen suven juhlaa on jatkettu viisituntiseksi, sillä Ylen suoraa TV‐lähetystä tullaan kuvaamaan illan aikana myös Rovaniemelle. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ylen kamerat ovat liikkeellä illan aikana useaan kertaan tallentaen Joulupukin virallisen kotikaupungin juhannuksen juhlintaa Ounaskosken uimarannalta ja puistoalueelta. Illan kohokohtiin kuuluu Joulupukin juhlallinen saapuminen Kemijoki‐rantaan kello 19 jälkeen. Tapahtuma huipentuu kello 21.30 kokon sytyttämiseen ja kello 22 maailmanennätysyritykseen, kun Rovaniemi ja koko Suomi tanssii yhtä aikaa Hulahula ‐kappaleen tahtiin.

– Rovaniemen juhla on osa Ylen suurta Hulahula Suomi ‐kampanjaa, jonka huipennus on viisituntinen suora lähetys Yle TV1:ssä kymmenistä tapahtumista eri puolilta Suomea. Tässä on
samaa henkeä kuin muutaman vuoden takaisessa Ylen Juhannusjunassa. Sehän oli katsojamenestys, joten toivottavasti rovaniemeläiset ja matkailijat lähtevät nyt sankoin joukoin liikkeelle ja saadaan eloisaa tv‐kuvaa Rovaniemen kesästä, innostaa Visit Rovaniemen Kaisa Heiskari.

Juhlanvietto aloitetaan uimarannalla jo kello 17 lastenkonsertilla, jossa kuullaan lauluja ja katkelmia Konttisen Kesäteatterin Hölmöläisten kyläsirkus ‐näytelmästä. Lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta ja sirkustyöpajaa. Koko illan ajan tapahtuma‐alueella on käynnissä monenlaista, maksutonta tekemistä koko perheelle. On saunavastojen ja kukkaseppeleiden sidontaa sekä lavatanssin ja flamencon pikakursseja. Jopa juhannussaunaan ja paljuun pääsee pienellä maksulla, ja syötävää voi ostaa Rokan Street Food ‐ vaunusta ja ravintola Valdemarista.

Iltaohjelma starttaa kello 18, kun lavalle nousee rovaniemeläinen pop‐ ja hiphop‐artisti Kake Karisson. Hänet tunnetaan parhaiten entiselle jääkiekkojoukkueelleen, Roki Rebelsille, tekemästään tunnuskappaleesta.

Kello 19 toivotetaan Joulupukki tervetulleeksi Kemijoki‐rantaan. Rovaniemen kuuluisimman asukkaan kesätervehdyksen ja kaupungin virallisen Suomen suven julistuksen lisäksi keskikesän tunnelmaa kohottaa naiskuoro Vocaliisojen pieni kesäkonsertti.

Kuumien etelän rytmien värittämä ”Tanssikimara” käynnistyy kello 20, jolloin ohjelmalavalle saadaan erilaisia tanssiryhmiä Revontulitanssijoista, Lapin Tanssiopistosta ja Flamenco Articosta.

Kohti kokon sytyttämistä yleisön johdattaa Wanhan musiikin orkesteri. Kaikki voivat liittyä yhteiseen kokkokulkueeseen, jonka päämääränä on kokkoranta. Suuri kokko sytytetään roihuamaan kello 21.30.

”Kokkorannassa luvassa on myös tulitaidetta, joka on sekin yksi Rovaniemen juhannuksen erikoisuuksista”, kertoo Roosa Nevala Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluista.

Maailmanennätystä jahdataan kello 22, kun koko Suomi ja Rovaniemi tanssivat yhdessä Hulahula ‐ kappaleen tahtiin. Koreografiaa harjoitellaan yhdessä muutaman kerran illan aikana Lapin Tanssiopiston tanssijoiden opastuksella.

Hulahula Rovaniemi – Juhannusjuhlat
Aika: pe 23.6. klo 17.00–22.15
Paikka: Ounaskosken uimaranta ja puistoalue
Juontaja: Lentävän Poron Teatteri / Jussi Olavi Jokinen
Järjestäjä: Rovaniemen kulttuuripalvelut sekä Visit Rovaniemi

klo 17 – Lastenkonsertti
– Konttisen kesäteatteri
klo 18 ‐ Kake Karissonin keikka
klo 19 Suomen suven juhlallisuudet
– Rovaniemen kaupungin edustajan Suomen suven julistus
– Joulupukin kesätervehdys, Vocaliisojen pieni kesäkonsertti, Lapin Tanssiopisto
klo 20 Tanssikimara
– Revontulitanssijat, Lapin Tanssiopisto, Flamenco Ártico (Arctic Cherry sooloesitys), Siepakat
klo 21 Kohti kokon sytytystä
– Wanhan musiikin orkesteri. Kokkokulkue johdattaa lavalta kokkorantaan
klo 21.30 Kokon sytytys
– Musiikkia ja tulitaidetta
klo 22 – Koko Suomi ja Rovaniemi tanssivat yhdessä Hulahula – kappaleen tahtiin.
klo 22.15 alkaen – Juhannustanssit Valdemarissa (maksullinen)

Koko illan klo 17 ‐22 kesäistä tekemistä tapahtuma‐alueella
– Sauna ja palju (maksu 5 €), Saunalautta Erkin Arkki & Santa’s Adventures
– Lavatanssin pikakursseja, Napapiirin Seuratanssijat
– Flamencon pikakurssi, Flamenco Àrtico
– Pomppulinna lapsille
– Muotokuvamaalausta (maksullinen), Lapin Taiteilijaseura
– Saunavastojen ja kukkaseppeleiden tekemistä
– Iltanuotio, mahdollisuus paistaa makkaraa
– Tiedekeskus Pilkkeen Bioaika‐rekka
– Ruokaa ostettavissa Rokan Street Food –vaunusta ja Ravintola Valdemarista

Oheisohjelmat
klo 17‐19 Maisemaristeily Kemijoen Helmellä (maksullinen)
– Lähtö Lainaanrannan laiturista Kyydistä voi jäädä pois Valdemarin laituriin, jolloin ehtii mukaan klo 19.00 alkavaan ohjelmaan. Risteilyn toteuttaa Arctic Lifestyle.

Lisää tapahtumasta: Ohjelma ja Facebook tapahtuma

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?