0

Rovaniemelle koko kaupungin elävä joulukalenteri

12.11.2020

Joulupukin kotikaupungin yhdistykset, yhteisöt ja yritykset tekevät tänä vuonna toiminnallisen joulukalenterin, josta saavat iloa kaikki. Rovaniemeläisten yhdessä toteuttaman, elävän joulukalenterin uusi luukku avautuu päivittäin ja luukuista paljastuu erilaisia jouluisia  esityksiä, tapahtumia, hyväntekeväisyyslahjoituksia ja haastetempauksia. 

Hyvän mielen joulutunnelmaa välittävä tapahtumasarja kokoaa kaupunkilaiset päivittäin noin 15 minuuttia kestävään nettitapahtumaan. Fyysisesti joulukalenteri lähetetään jouluiseksi somistetusta lasikontista, joka sijaitsee Lordin aukiolla, mutta kalenteriluukut avataan koronaturvallisesti kotioloissa.

Joulukalenterin uusi luukku avautuu päivittäin Visit Rovaniemen Facebook-sivun tapahtumassa, johon jokaisen päivän esitykset ja tapahtumat striimataan. Sen välityksellä Rovaniemen joulutunnelma välittyy myös yli 8000:lle kotimaiselle Visit Rovaniemen FB-sivun seuraajalle. Lisäksi luukuista paljastuvat ohjelmat heijastetaan Kanavaan, joka näkyy ohikulkijoille kauppakeskus Sampokeskuksen pohjoisseinältä talvi-iltaisin.

Ensimmäinen luukku kuljettaa katsojat Rovaniemen vuosittaiseen tonttulakkipäivään, joka haastaa kaikki rovaniemeläiset kaupanmyyjistä pankkivirkailijoihin pukeutumaan joulukuun ensimmäisenä päivänä tonttulakkiin.

Muiden luukkujen takaa paljastuu aikana myös paljon paikallista musiikkia. On päiväkodin pikkutonttujen Tonttuparaatia, Tiernatyttöjä ja Tiernapoikia sekä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia. Hyväntekeväisyys on niin ikään isossa roolissa. Esimerkiksi Likiliike lahjoittaa 7.12. oman perinteisen 2000 euron arvoisen joululahjansa avun tarpeessa olevaan kohteeseen.

Kaikki huipentuu  aatonaattona ja aattona perinteiseen Joulupukki matkaan jo käy -tapahtumaan, jota seurataan striimattuna joka puolella maailmaa.

Yhdessä tekemisen aika 

Alkuperäinen idea päivittäin julkaistavasta live-joulukalenterista tuli Rovaseudun Markkinakiinteistöjen Risto Saukkoriipiltä ja Joulupukin Pajakylän Antti Nikanderilta. Lumipalloefekti lähti nopeasti käyntiin.

– Yhteisen ilon jakaminen tänä poikkeuksellisena jouluna on innostanut mukaan koko kaupungin päiväkodeista kuoroihin ja poliiseista eläinsuojeluyhdistykseen. Yhteisen tekemisen kautta halutaan luoda voimaa ja energiaa sekä uskoa huomiseen, sanoo joulukalenterin yksi puuhanaisista, Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyötä vetävä Miia Taivalantti.

Rovaniemeläisten yhdessä tekemisen into on yllättänyt iloisesti myös Likiliikkeen Marika Tiikkajan, joka on hänkin ollut mukana kalenteritiimissä alusta lähtien.

– Tuli heti sellainen fiilis, että idea levisi kulovalkean tavalla. Kalenteriluukut täyttyivät toinen toistaan mukavimmilla ideoilla. Tämä on uskomaton yhteishengen osoitus. Yhdessä päätimme, että joulua ei ole peruttu ja näin myös teimme. Hyvä Rovaniemi, Tiikkaja kehuu.

Yhteisöllinen tekeminen istuu Tiikkajan mukaan täydellisesti paikallisuutta edistävän Likiliikkeen arvomaailmaan.

– Kun kaikki antavat pienen panoksen, saadaan aikaan paljon. Matkailukaupunki Rovaniemellä on paljon annettavaa myös kaupunkilaisille.

Rovaniemen joulukalenteri

  • Joulukalenterin pääasiallinen avaus tapahtuu joulukuussa joka päivä klo 18  Lordin aukiolla
  • Paikalla järjestetään erilaista tapahtumaa, laulu- ja tanssiesityksiä, satuja, lahjoituksia, julkistuksia, haasteita, tervehdyksiä jne.
  • Ohjelmiin lisätään ajoittain #rovaniemenjouluhaaste #jouluaeioleperuttu #jouluhaaste, jolla aktivoidaan kaupunkilaiset ja eri toimijat mukaan teemapäiviin, haasteisiin. Näitä ovat mm. tonttulakkihaaste, piparihaaste, lumiukko/lumilyhtyhaaste, itsenäisyyspäivänä kynttilähaaste, Bongaa tonttuhaaste.
  • Mukana toteuttamassa mm. ROKKE – Rovaniemen keskustan kehittäminen, Likiliike, Rovaniemen kaupunki – Kanava, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy, Visit Rovaniemi sekä lukuisat muut yhteistyötahot, yritykset ja yhdistykset.
    Kokonaisuus striimataan ja se lähetetään verkon välityksellä kotimaahan Visit Rovaniemen Facebook-tapahtumassa
Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?