0

Rovaniemi: tunnin roskatalkoissa kerättiin noin kuusi peräkärryllistä jätettä

 

Rovaniemen lentokentän ja napapiirin väliseltä alueelta katosi maanantaina järjestetyissä roskienkeräystalkoissa arviolta kuusi peräkärryllistä roskia. Visit Rovaniemen, Visit Finlandin ja Roll Outdoorsin yhteinen roskienkeräyskampanja keräsi paikalle toistakymmentä paikallista yrittäjää ja työntekijää, jotka yhdessä keräsivät ongelmalliseksi havaitulta alueelta jätettä ja romua.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäisen mukaan huoli Rovaniemen ja muiden alueiden ympäristöstä on yhteinen.

Lyhyessäkin ajassa saa aikaan paljon, kun tietää, mistä roskia ja jätettä kannattaa kerätä. Aika monella meistä on havaintoja roskaantuneista paikoista reittien ja teiden varsilta. Tänään kenenkään ei tarvinnut uhrata roskien keräämiseen kokonaista työpäivää, vaan homma kävi kätevästi ja nopeasti”, Kärkkäinen sanoo.

Päivän roskasaalis pakattiin jätesäkkeihin. Osa etsi roskia Roll Outdoorsin läskipyörillä ajaen, osa oli liikkeellä jalkaisin.

Lapland Safarisin väki saapui paikalle mönkijän ja peräkärryn kanssa. Peräkärry tulikin tarpeeseen, sillä siivotulta alueelta löytyi muun muassa metalliämpäreitä, hetekan runko, sängynpatja ja valtavasti vanhaa rautaromua. Luonnosta löytyi myös jätesäkkeihin pakattua puutarhajätettä.

Ympäristön roskaantuminen on kaikkien ihmisten yhteinen huoli. Roskaantunut luonto on asia, johon jokainen luonnossa liikkuva voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Roskan kerääminen maasta ja sen vieminen roskapönttöön on helppoa.

Roskatalkoot, Rovaniemi, LappiRoskatalkoot, Rovaniemi, LappiRoskatalkoot, Rovaniemi, Lappi, Suomi.Roskatalkoot Rovaniemi Lappi Suomi

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Tervetuloa ilmoittautumaan elokuiseen Napapiiri-Jukolaan 2021 Ounasvaaran Hiihtoseura päätti kokouksessaan maanantaina 21.6. että Napapiiri-Jukola pystytään järjestämään, joten elokuista suunnistusjuhlaa lähdetään viemään täydellä vauhdilla eteenpäin kohti huipennusta.
  • Rovaniemeläinen Apukka Resort – Lapin luksusta järven rannalla Apukka pitää Sinusta huolen – ja lopun kruunaa Luonto. Apukan hurmaava lomakeskus Rovaniemellä Suomen Lapissa kutsuu sinua rentoutumaan Lapin luonnon helmaan. Apukka Resortin sijainti 16 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta ja 9 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä mahdollistaa luonnon kokemisen monimuotoisesti. Apukka Resortin investointiuutisen myötä lomakeskus laajenee.
  • Joulupukki juttelee lasten kanssa uudella rovaniemeläisellä Visitlo-etämatkailualustalla Mukaan etsitään matkailun ammattilaisten tuottamia etäohjelmapalveluja. Kyseessä on vuorovaikutteinen etämatkailualusta, jolla voi ostaa, maksaa ja kokea etäelämyksiä. Elämystä johtaa aina ammattimainen liveopas, jonka kanssa voi olla vuorovaikutuksessa koko matkan ajan.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?