0

Ranuan eläinpuistoon syntyi harvinainen jääkarhunpentu

Kautta aikojen toinen kriittiset ensimmäiset viikkonsa selvinnyt Suomessa syntynyt jääkarhunpentu on upea joululahja eläinpuiston väelle ja 100 vuotta täyttävälle Ranualle.

Jääkarhuemo Venus synnytti kaksi pentua Ranuan eläinpuistossa 25.11.2016. Emon hyvästä hoivasta huolimatta toinen pennuista menehtyi kymmenen vuorokauden ikäisenä.

Elossa selvinnyt pentu painoi syntyessään noin puoli kiloa ja on kuluneen kuuden viikon aikana saavuttanut jo noin kolmen kilon painon. Muutaman kuukauden ikäisenä pennun oletetaan painavan jo lähemmäs kymmenen kiloa ja helmi-maaliskuussa se pääseekin ensimmäisen kerran ulos emonsa kanssa. Asiasta ilmoitetaan yleisölle etukäteen.

Lue lisää Ranuan eläinpuiston verkkosivuilta.

Kuvassa Ranuan eläinpuistossa 18.11.2011 syntynyt Ranzo, joka oli kautta aikojen ensimmäinen Suomessa syntynyt ja eloon jäänyt jääkarhunpentu.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.
  • Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.
  • Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020 Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn