0

Pentik palaa Napapiirille! Anu Pentikin vahva viesti ”tämä on oikea aika”

Pentikin Napapiirin myymälän avaus on yhdistelmä paluuta juurille ja askellusta uuteen. Kansainvälistymiseen tähtäävä, suomalaisten rakastama Pentik valitsi uuden myymälänsä sijainniksi Napapiirin, Rovaniemellä.

Rovaniemen Napapiirillä vallitsee Pentikin myymälän myötä Pohjoisen designin edelläkävijäbrändien vahva läsnäolo. Pentikin markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Lampinen toteaakin, että tätä myymäläsijaintia on pidetty silmällä jo jonkin aikaa. Pentikin myymälä on Napapiirillä paraatipaikalla, osoitteessa Joulumaantie 1, Joulupukin Kammarin kainalossa.

Aika uuden avaamiseen, kansainvälistymiseen ja rohkeuteen

Uudessa, loisteliaassa Pentik-myymälässä Napapiirillä on vilskettä. Tällä myymäläavauksella Pentik tekee paluun Napapiirille, sillä Napapiirillä oli Pentikin liike myös 1980 ja 1990 -lukujen vaihteessa. Uutta myymälää ja Pentikin toimintaa esittelemään ovat saapuneet perheyrityksen perustaja keramiikkataiteilija Anu Pentik ja toimitusjohtaja Riikka Wulff.

Pentik Opening on the Arctic Circle Visit Rovaniemi

Palkitun keramiikkataiteilija Anu Pentikin mielestä uuden myymälän avaaminen Napapiirille juuri nyt on täydellistä. -Myymälän avaus Rovaniemellä tuntui juuri nyt oikealta ja valmiilta, on ollut hienoa seurata alueen kehittymistä, totesi Pentik. Pentik jatkaa kuinka Rovaniemen Napapiirin myymälä on nyt tärkein myymälä, matkalla kohti kansainvälistymistä. Wulff jatkaa kuinka Rovaniemi nähdään sijaintina juurikin optimaalisena kansainväliseen asiakkaaseen tutustumiseksi. – Toki tärkeää on paikallisen asiakkaan palveleminen ja täällä sijaitseva ostovoima, mutta lisäksi Rovaniemellä nähdään mikä kansainvälisiä asiakkaita kiinnostaa, mikä heitä puhuttaa.

– Visit Rovaniemi aloittaa ilolla ja ylpeydellä kansainvälisyyteen tähtäävän yhteistyön uusimman partneriyrityksensä Pentik Oy:n kanssa, toteaa Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Joulupukin Pajakylä Napapiirillä on yksi Lapin suosituimmista matkailukohteista ja vuosittainen kävijämäärä onkin noin puoli miljoonaa kävijää. Vuoden 2022 matkailijamäärien odotetaan elpyvän ennätysvuoden 2019 tasolle ja seuraavan kolmen vuoden aikana, matkailijamääriin odotetaan 10 prosentin vuosittaista kasvua.

Pentik Arctic Circle Opening Visit Rovaniemi Lapland Finland

Maailman pohjoisimman keramiikkatehtaan aarteisiin on helppo rakastua

Keramiikan omaleimainen kauneus syntyy vuodenaikojen ja luonnon ehtymättömästä alkuvoimasta. Pentik on rakkaudella tehty, suomalainen tuote. Pentikin ikuisella keramiikalla, saadaan aikaan kauniita kattauksia, ja laadukkaat, käytettäviksi sekä kauniiksi muotoillut astiat, on tehty tuomaan iloa ja tyyliä kodin arkeen kuin juhlaan.

Juhlavaa myymälätilaa koristaa Lentoon-installaatio

Palkittu keramiikkataiteilija Anu Pentik (1942) saa inspiraationsa Lapin luonnosta ja mystiikasta. Pentik suunnitteli Lentoon-installaation, osaksi Aluksi oli siemen -näyttelyä, joka pidettiin WAM Turun kaupungin taidemuseossa. Installaatiota varten Pentik työsti 1500 keraamista, puuvartista siementä. Tämä kolmiulotteinen näyttely koristaa nyt Pentikin Napapiiri-myymälää.

Installaatio kuvastaa taiteilijan omaa matkaa unelmoivasta pienestä tytöstä taiteilijaksi ja lopputuloksena tällä matkalla lapsuuden keltaisena hehkuva voikukkapelto muuttuu valkoisiksi haivenpalloiksi ja vähitellen laskuvarjomaisten haiventen avulla leijaileviksi siemeniksi.

Opening Pentik Arctic Circle Visit Rovaniemi

Pentik – kotien kaunistaja jo puoli vuosisataa

Kaikki alkoi nuoren kaunottaren rohkeasta haaveesta, elää unelmaansa Lapin sydänmailla. Nyt jo yli 50 vuotias Pentik sai aikanaan alkunsa taiteilija Anu Pentikin intohimosta saveen. Juhlavuoden kunniaksi Pentik toteutti Saven Tarina minidokumentin, joka kertoo hurmaavan ja rouhean suomalaisen menestystarinan taiteilijan, materiaalin sekä Pohjoisen ympäristön vuosikymmenten yhteisestä matkasta.

Pentik on ikoninen tarina suomalaisesta sisusta ja osaamisesta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Suomalainen ei voi olla vaikuttumatta tästä perheestä ja yhdessä tekemisen voimasta. Pentik on kaunistanut koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan.

Santa Claus Village Pentik art and design from Lapland Finland

 

Pentik Rovaniemi Napapiiri

Joulumaantie 1 , 96930 Rovaniemi, paraatipaikalla Joulupukin Kammarin kainalossa.

P. 040 664 3888

 

Lisätietoja:

 

Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Pentik Oy.

minna.lampinen (at) pentik.com,

puh. 040 586 8262

 

Sanna Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Visit Rovaniemi.

sanna.karkkainen (at) visitrovaniemi.fi,

puh. 040 576 3414

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?