0

Ounasvaaran Ensilumenladulla Rovaniemellä hiihdetään 21.10.!

Rovaniemen Ounasvaaralla avataan Ensilumenlatu lauantaina 21.10.2017. Ensimmäisessä vaiheessa hiihdettävää latua on 1-2 kilometriä ja valmistuessaan kokonaisuudessaan viikolla 43 jo 9 kilometriä.

Lokakuun puolivälissä avattiin Ounasvaaralla liki 50 000 kuution lumikasa ja aloitettiin Ensilumenladun teko. Tulevalla kaudella 2017 Ounasvaaran Ensilumenlatua jatketaan hiihtostadionilta golfpuistoon, latua tulee hiihdettäväksi enemmän kuin aiempina vuosina, yhteensä n. 9 km. Lisäksi Toramolle tehdään ampumahiihtäjille oma latu, sitä varten on ampumahiihtostadionille säilötty lunta 10 000 kuutiota.

Lumen ajaminen ladulle alkaa 18.10. ja lauantaina 21.10. päästään hiihtämään 1-2 km pituista reittiä. Viikon aikana latu pitenee päivä päivältä ja koko 9 km pituinen Ounasvaaran ensilumenlatu valmistuu viikolla 43. Viikolla 44 valmistuu Toramon ampumahiihdon ensilumenlatu ja ampumahiihdon ensilumenkisat hiihdetään 4.-5.11.

Ensilumenlatu maksulliseksi

Tulevana kautena myös Ounasvaaralla otetaan käyttöön ensilumenladun maksukäytäntö. Ladun käyttömaksu on paikallisilta 20 € / koko ensilumenkausi. Perhelippu on 40 € / perhe (samassa taloudessa asuvat) / kausi. Maksu ulkopaikkakuntalaisille ladun käyttäjille on 10 €/hlö/päivä. Päivälipun ostaneet saavat päiväkohtaisen rannekkeen. Alle kouluikäisiltä ladun käyttäjiltä ei maksua peritä. Lippuja voi ostaa Santasportin vastaanotosta. Latumaksu koskee vain Ounasvaaran ensilumenlatua – ensilumen hiihtoladun avaamisesta siihen saakka, kunnes luonnonlumiladut ovat käytettävissä.

Ounasvaaran ensilumenladulla tulossa superviikonloppu 17.-19.11.2017, jolloin järjestetään Suomen Cupin osakilpailu sekä Mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestaruuskilpailut.
Lisätietoja ja lippuinfon Ounasvaaran Ensilumenladusta löydät https://santasport.fi/tilat/ensilumenlatu/.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Heikki Keskitalo
heikki.keskitalo(a)santasport.fi
+358 20 798 4211

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.
  • Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.
  • Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020 Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn