0

Ounasvaaran Ensilumenladulla Rovaniemellä hiihdetään 21.10.!

Rovaniemen Ounasvaaralla avataan Ensilumenlatu lauantaina 21.10.2017. Ensimmäisessä vaiheessa hiihdettävää latua on 1-2 kilometriä ja valmistuessaan kokonaisuudessaan viikolla 43 jo 9 kilometriä.

Lokakuun puolivälissä avattiin Ounasvaaralla liki 50 000 kuution lumikasa ja aloitettiin Ensilumenladun teko. Tulevalla kaudella 2017 Ounasvaaran Ensilumenlatua jatketaan hiihtostadionilta golfpuistoon, latua tulee hiihdettäväksi enemmän kuin aiempina vuosina, yhteensä n. 9 km. Lisäksi Toramolle tehdään ampumahiihtäjille oma latu, sitä varten on ampumahiihtostadionille säilötty lunta 10 000 kuutiota.

Lumen ajaminen ladulle alkaa 18.10. ja lauantaina 21.10. päästään hiihtämään 1-2 km pituista reittiä. Viikon aikana latu pitenee päivä päivältä ja koko 9 km pituinen Ounasvaaran ensilumenlatu valmistuu viikolla 43. Viikolla 44 valmistuu Toramon ampumahiihdon ensilumenlatu ja ampumahiihdon ensilumenkisat hiihdetään 4.-5.11.

Ensilumenlatu maksulliseksi

Tulevana kautena myös Ounasvaaralla otetaan käyttöön ensilumenladun maksukäytäntö. Ladun käyttömaksu on paikallisilta 20 € / koko ensilumenkausi. Perhelippu on 40 € / perhe (samassa taloudessa asuvat) / kausi. Maksu ulkopaikkakuntalaisille ladun käyttäjille on 10 €/hlö/päivä. Päivälipun ostaneet saavat päiväkohtaisen rannekkeen. Alle kouluikäisiltä ladun käyttäjiltä ei maksua peritä. Lippuja voi ostaa Santasportin vastaanotosta. Latumaksu koskee vain Ounasvaaran ensilumenlatua – ensilumen hiihtoladun avaamisesta siihen saakka, kunnes luonnonlumiladut ovat käytettävissä.

Ounasvaaran ensilumenladulla tulossa superviikonloppu 17.-19.11.2017, jolloin järjestetään Suomen Cupin osakilpailu sekä Mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestaruuskilpailut.
Lisätietoja ja lippuinfon Ounasvaaran Ensilumenladusta löydät https://santasport.fi/tilat/ensilumenlatu/.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Heikki Keskitalo
heikki.keskitalo(a)santasport.fi
+358 20 798 4211

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?