0

Octola Rovaniemellä avaa ensimmäisen yksityisen kylpylän Pohjoismaissa

Kuva: Octola. Kestävän teknologian konsultin AFRY:n tutkimuksen mukaan Octolalla on todettu olevan merkittävän negatiivinen hiilijalanjälki.

 

Lapissa sijaitsevan Octola Private Wildernesin uusi kylpylä on valmistunut ja toivottaa vieraansa tervetulleeksi. Aivan napapiirin pohjoispuolella sijaitseva Octola on helposti saavutettava kohde alle puolentunnin automatkan päässä Rovaniemen lentokentältä. Octolan konseptin takana on rovaniemeläinen yritys Luxury Action – alan johtava luksusmatkojen tarjoaja arktisella alueella. Yksi maailman johtavista yksityisistä luksushuviloista, Octola, on ensimmäinen viiden tähden majoituspaikka arktisella alueella ja Pohjoismaissa, jolla on negatiivinen hiilijalanjälki. Octola myötäilee Luxury Actionin uraauurtavaa lähestymistapaa innovatiiviseen, kestävään, mutta ylelliseen elämysmatkailuun alueella. Myös kylpylä on suunniteltu ja rakennettu tätä kestävää lähestymistapaa noudattaen.

Myös wellness-, hieronta- ja hemmotteluhoitopalvelut ovat olennainen osa uutta kylpylää. Vieraille on tarjolla kaksi saunavaihtoehtoa: viihtyisä hirsivuorattu sisäsauna, sekä lumoava ja uniikki jääsauna, joka on rakennettu kauniisti valaistuista jäälohkareista. Kylpylän yhteydessä on myös oma tila joogatunneille sekä rentoutumiselle takkatulen äärellä.

”Olen kehittänyt Octolaa lappilaisen luksusfilosofiani mukaisesti,” kertoo Luxury Actionin omistaja ja perustaja Janne Honkanen. ”Filosofia perustuu yksityisyyteen ja sijaintiin kaukana väkijoukoista. Siihen, että vieraamme ovat yhtä luonnon kanssa – mutta heidän saatavillaan on kuitenkin kaikki mahdolliset yksityiset palvelut ja mukavuudet. Jotta Octola voisi tarjota täyden valikoiman korkealaatuisia palveluita, huippuluokan kylpylän rakennuttaminen on ollut jo pitkään olennainen osa visiotani. Uskon vakaasti luonnon parantavaan voimaan, ja Octolan ainutlaatuinen erämaakohde on suunniteltu tarjoamaan vierailleen paitsi inspiraatiota, myös rentoutumista ja ympäröivästä luonnosta voimaantumista.”

 

Octola opens Arctic region’s first luxury Spa and Health Clinic Rovaniemi Lapland Finland

Kuva: Octola. Myös wellness-, hieronta- ja hemmotteluhoitopalvelut ovat olennainen osa uutta kylpylää.

Octolan vierailla on nyt mahdollisuus rentoutua kylpylän kolmessa eri allasympäristössä. Suomalainen lämpötilasäädettävä kylmäallas simuloi perinteistä, hyvinvointia lisäävää avantouintikokemusta. Mittatilaustyönä rakennetussa uima-altaassa on olympiaurheilijoidenkin käytössä oleva vastusvirtaustoiminto ja sen lattiasta kattoon ulottuvista lasi-ikkunoista on upeat näkymät Lapin erämaahan. Upea ulkoporeallas täydentää kylpyvaihtoehtojen valikoiman.

Octola Private Wilderness on rakennettu kestäviä, lappilaisia perinteitä sekä nykyaikaista muotoilua hyödyntäen. Kohde koostuu kymmenen makuuhuoneen huvilasta sekä kahden makuuhuoneen luksusvillasta. Octolaa ympäröivä, yli 400 hehtaarin koskematon erämaa-alue tarjoaa vertaansa vailla olevaa yksityisyyttä, huippuluokan suunnittelua, tasokasta palvelua sekä laajan valikoiman vieraille räätälöityjä aktiviteetteja ja hyvinvointipalveluja – revontulielämyksiä unohtamatta.

Kestävän teknologian konsultin AFRY:n 21.1.2021 julkaiseman tutkimuksen mukaan Octolalla on todettu olevan merkittävän negatiivinen hiilijalanjälki. Ekologisten tunnustusten mukaan lukeutuu täysin vihreän energian käyttö: tuulivoimalla tuotettu sähkö, maalämpö sekä juomavesi suoraan alueen omasta lähteestä.

Kohteen operatiivisia toimintoja, kuten talon sisäistä pyykkiä ja bensiinimoottoreita hyödyntäviä aktiviteetteja, seurataan tarkasti ja ne on suunniteltu siten että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia. Myös paikallisesti valmistetun ruoan ekologisuutta ja kestävyyttä korostetaan. Perinteisesti hoidettu ympäröivä erämaa, mukaan lukien metsät ja kosteikot, tarjoavat laajan hiilinielun, joka kompensoi kohteen vähäisiä hiilidioksidipäästöjä.

 

Octola opens Arctic region’s first luxury Spa and Health Clinic Rovaniemi Lapland Finland

 

Lisätietoja:

 

Janne Honkanen, CEO

janne (at) octola.com, Puh. 0445151796

Octolan kylpylän kuvapankki

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?