0

Kaikkien aikojen Jukola – Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä

Napapiiri-Jukolasta on kehkeytymässä totisesti kaikkien aikojen Jukola kun maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella eteenpäin. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä ja siirrosta tekivät päätöksen Ounasvaaran Hiihtoseura, Suomen Suunnistusliitto sekä Jukolan viestin johtoryhmä yhdessä tuumin.

Vaikka Ounasvaaran hiihtoseuralla oli kaikki edellytykset järjestää Napapiiri-Jukola sovitusti jo nyt kesällä 2020 kilpailunjohtaja Martti Anttilan mukaan, niin Jukolan johtoryhmän puheenjohtajan Juhani Sihvosen mukaan yhdessä päätettiin että ei ollut järkevää siirtää suunnistustapahtumaa vain parilla kuukaudella eteenpäin. Kaikki mahdolliset vaihtoehdot selvitettiin huolella eri tahojen kanssa, jotta myös tulevien vuosien järjestäjien järjestelyoikeuksien siirto oli mahdollista. Lisäksi esimerkiksi elokuulle siirtäminen nähtiin menetyksenä jo siinä mielessä että suunnistuksen oli määrä tapahtua Napapiirillä keskiyön auringon valon aikaan. Päätös siirtämisestä oli yksimielinen Sihvonen viimeistelee.

“Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää” toteaa Anttila. 

Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset sekä osanottomaksut voimassa joten kaikki ilmoittautuneet joukkueet ovat automaattisesti nyt siirtyneet vuoteen 2021. Uusiin ilmoittautumisiin annetaan myöhemmin lisäohjeita ja tapahtuman virallisilla sivuilla voi käydä tutustumassa aikanaan päivitettävään kilpailukutsuun.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Sami Leinonen
Puh. +358 50 557 8003
sami.leinonen@jukola.com

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.
  • Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.
  • Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020 Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn