0

Hyvää Maailman Postipäivää Joulupukin Pääpostilta Napapiiriltä!

Maailman Postipäivää vietetään 9. lokakuuta ja perinteinen posti liikkuu vilkkaasti Joulupukin pääpostilla. Saatat yllättyä, kuinka kiireistä kirjeiden ja korttien lähetys on myös digiaikana! Joulupukin Pääpostille tulee päivittäin kirjeitä ja kortteja ympäri maailman, niinkin kaukaa kuin kaukaisilta Tyynenmeren saarilta ja Afrikan maista. Napapiirillä, Rovaniemellä asusteleva Joulupukki on siis tunnettu joka maailman kolkassa.

Tässä pari hauskaa ja hurmaavaa faktaa Joulupukin pääpostilta:

  1. Joulun kiireisimpään aikaan Joulupukki saa jopa 30 000 kirjettä päivässä
  2. Kirjeitä Joulupukille on lähetetty noin 200 eri maasta
  3. Joulupukille lähetetään myös lahjoja, kuten villasukkia, suklaata ja porkkanoita poroille
  4. Vuonna 2022 kirjeitä on tullut muutamia tuhansia, mutta kaiken kaikkiaan niitä saapuu vuosittain noin puoli miljoonaa

Kirjeitä saapuu monista eri maista monella eri kielellä. Joulupukilla ja tontuilla saakin olla melkoisen monipuolinen kielten osaaminen, jotta kaikkien lasten – ja aikuistenkin – lahjatoiveet tulee varmasti tarkasti kirjoitettua ylös.

Joulupukki saa paljon lahjatoivelistoja, mutta myös piirustuksia, kuvia ja omin käsin askarreltuja lahjoja. Onpas pukki saanut vuosien varrella useammatkin villasukat, suklaata ja porkkanoita poroille.

Postia Napapiiriltä

Napapiirin matkailijat lähettävät myös paljon kirjeitä, kortteja ja paketteja Joulupukin Pääpostilta. Kirjelähetyksiin saa valita postimaksuksi upean ainutlaatuisen postimerkin ja myös uniikin Joulupukin Pääpostin erikoisleiman. Tervehdys Napapiiriltä voi olla hieno muisto vierailusta Rovaniemellä tai käsin kirjoitettu kortti sydäntälämmittävä yllätys läheiselle.

Joulupukin pääpostin nettisivuilta on myös mahdollista tilata itselle tai läheiselle kirje itse Joulupukilta. Kirje lähetetään juuri ennen joulua ympäri maailman.

 

Lue lisää: Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kauttaJoulupukin pääposti, Koe Napapiiri, Tutustu aktiviteetteihin

 

Julkaistu 7.10.2022.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?