0

Lunta ei ole, mutta tuotantoja tulee – Rovaniemellä kuvataan useita tosi-tv-sarjoja

Viikonloppuna Rovaniemellä juhlitaan perinteistä Joulunavausta Joulupukin Pajakylässä. Tarkkasilmäisimmät saattavat havaita lavalla myös eteläkorealaisia tv-tähtiä. Samaan aikaan käynnissä on myös venäläisen tosi-tv-sarjan kuvaukset.

Lumen tulo näyttäisi olevan myöhässä, mutta se ei ole toistaiseksi haitannut Rovaniemellä kuvauksia tekeviä tv-tuotantoyhtiöitä. Joulunavausviikonloppuna 17. marraskuuta Rovaniemellä on käynnissä peräti kahden tosi-tv-sarjan kuvaukset, minkä lisäksi kiinalaisen tuotantoyhtiön väki on Lapin pääkaupungissa etsimässä sopivia kuvauspaikkoja.

Venäläisen Zamaleev Production kuvaa Rovaniemellä Tourists-nimistä matkailuohjelmaa, jossa venäläiset julkkikset – kaksi pariskuntaa ja kaksi kaverusta – tekevät Rovaniemellä tyypillisiä talvikauden asioita. Tuotantoryhmä majoittuu Arctic TreeHouse Hotelissa. Tosi-tv-tähdet kokeilevat myös paikallista ruokakulttuuria, metsästävät revontulia ja tapaavat poroja ja valjakkokoiria. Kuvaukset alkoivat keskiviikkona 14. marraskuuta ja kestävät sunnuntaihin asti. Kuvauksien aikana kuvataan yksi jakso, joka ilmestyy Venäjällä loppuvuodesta 2018 ja sitä katsoo arviolta 26 miljoonaa venäläistä. Rovaniemi on poikkeuksellinen kuvauspaikka jaksolle, sillä muut jaksot sijoittuvat lämpimiin kohteisiin kuten Bali, Dubai, Meksiko ja Malta.

Tuotantoryhmä ei ollut moksiskaan lumettomuudesta. Rovaniemellä on paljon palvelutarjontaa myös lumettomalle ajalle”, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

Toinen viikonloppuna kuvattava tosi-tv-sarja on eteläkorealainen Seoulmate, jota esitetään eteläkorealaisella Olive TV -kanavalla. Sarja tuli suomalaisille tutuksi vuoden alussa, kun viisikymppiset järvenpääläiskaverukset Riikka, Leila ja Marja esiintyivät sarjassa Etelä-Koreassa. Naiset vierailivat sarjassa eteläkorealaisen, huippusuositun koomikon Charlie Kimin luona. Kim on yksi Rovaniemellä kuvauksiin osallistuvista julkkiksista. Kuvauksissa on mukana myös tunnettu eteläkorkealainen näyttelijä Ki-Woo Lee.

Seoulmaten kuvaukset toteutetaan Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä tulevana viikonloppuna, jolloin Pajakylässä järjestetään Rovaniemen Joulunavaus. Eteläkorealaiset aikovat nousta lavalle virallisen osuuden jälkeen tanssimaan ja laulamaan. Tämän lisäksi julkkikset vierailevat Joulupukin Pääpostissa ja käyvät tapaamassa Joulupukkia.

Marraskuussa Rovaniemelle laskeutuu myös kiinalaisen 14-hengen kuvausryhmä, jonka tehtävä on etsiä Shanghain päätelevisiokanava Orient TV:n Our Snow Cottage –sarjaan sopivia kuvauspaikkoja Rovaniemeltä. Kuvaukset toteutetaan yhteistyössä Visit Finlandin ja Lapin elokuvakomission & House of Laplandin kanssa. Sarja kuvataan tammikuussa Rovaniemellä, Helsingissä ja Vuokatissa. Jakso nähdään Kiinassa jo tammikuun 2019 lopussa.

Tammikuussa Rovaniemelle tulee peräti sadan hengen Our Snow Cottagen kuvausryhmä, jossa on mukana myös julkkiksia. Sarjan tavoite on nostaa talvilajien tunnettuutta Kiinassa. Kuvauspaikkojen etsijöille esitellään Santasportin talviurheilulajeja sekä Rovaniemen perinteisiä talviaktiviteetteja, kuten koiravaljakkoajelua ja poroja.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?