0

LAPPI 118 -harjoitus näkyy Rovaniemen keskustassa

Jääkäriprikaati järjestää LAPPI 118 -harjoituksen Rovaniemellä 26.2.–2.3.2018. Harjoituksen toiminta näkyy Rovaniemen keskustassa erityisesti tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.2.2018. Puolustusvoimien ja muiden harjoitukseen osallistuvien viranomaisten henkilöstöä ja kalustoa liikkuu ja harjoittelee Poliisilaitoksen, Kaupungintalon ja Ounaskosken koulun alueilla sekä lentoasemalla. Keskiviikkona 28.2. siirtyy Puolustusvoimien raskaita ajoneuvoja Someroharjun varuskunnasta Suutarinkorvan sillan kautta ”Valionrannan” ja Ounaskosken uimarannan alueelle ja Valtakadun ja Ounaskosken välisellä alueella harjoittelee lisäksi kevyempiä jalkaväkijoukkoja. Arvioitu harjoitteluaika on noin 10.00–16.00. Toiminta voi aiheuttaa melua Ounaskosken koulun alueella ja viivettä liikenteeseen harjoitusalueiden läheisyydessä. Poliisi ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä toiminnan aikana ja eristävät harjoitteluun tarvittavat alueet.

LAPPI 118 -harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Jääkäriprikaatista, Lapin lennostosta, Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin aluehallintovirastosta, Lapin ELY -keskuksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä, Finaviasta ja Lapin pelastuslaitoksesta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä. Harjoituksen johtaa everstiluutnantti Arto Vaarala.

Tavoitteena on harjoitella ja kehittää paikallistason viranomaisyhteistyötä häiriötilanteissa sekä parantaa reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.

LAPPI 118 -harjoitus on yksi Maavoimien joukko-osastojen johtamista viidestä paikallispuolustusharjoituksesta, jotka järjestetään Kymenlaaksossa, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Rovaniemellä, Satakunnassa ja Uudellamaalla 26.2.–9.3.2018. Harjoituksilla lisätään turvallisuusviranomaisten yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook:ssa ja Twitterissä hashtagilla #lappi118.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 452 112 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?