0

Kohti ympärivuotista Lapin matkailua – Keskiyön aurinko ja syksyn revontulikausi vetonauloina

Lapin talvimatkailun eteen on tehty töitä vuosikymmeniä ja tulokset puhuvat puolestaan. Ulkomaisissa yöpymisissä saavutettiin uusi kuukausiennätys joulukuussa 2022. Ympärivuotisuuden kehittäminen on olennainen osa matkailutoimialan kestävää kasvua.

Matkailualan pitkäjänteisenä tavoitteena on kasvattaa Lapin tunnettuutta kesämatkailukohteena sekä parantaa Lapin kohteiden saavutettavuutta uusien lentoavausten avulla. Tällä hetkellä Lapin kesämatkailun suurin haaste on heikko saavutettavuus eli vähäiset lentoyhteydet.

Lapin kesää ja syksyä markkinoidaan nyt alkuvaiheessa Saksaan, Sveitsiin ja Hollantiin, joissa nähdään eniten potentiaalia. Näistä maista on jo ollut keskusteluja uusista lentoyhteyksistä, ja matkanjärjestäjät ovat kiinnostuneita tuomaan asiakkaita Lappiin muulloinkin kuin talvella, Visit Finlandin Lapin suuraluevastaava Päivi Antila kommentoi.

Yhteistyöllä eteenpäin

Kesämatkailun kehittämisessä ovat mukana kaikki Lapin suurimmat matkailualueet: Rovaniemi, Lapland North, Levi, Ylläs ja Ruka-Kuusamo sekä kansainvälistä matkailua valtakunnallisesti edistävä Visit Finland. Toimenpiteet tulevat hyödyttämään laajemmin koko Lapin suuraluetta, kun tunnettuus kasvaa ja yhteydet paranevat.

Yhteistyö on luonteeltaan pitkäjänteistä ja kaikki toimijat ovat sitoutuneet siihen useaksi vuodeksi. Merkittävän vaikuttavuuden aikaansaaminen edellyttää, että katsomme pidemmälle tulevaisuuteen, ei vain seuraavaan vuoteen. Vaikka Visit Finlandilla on vetovastuu Lapin kesämatkailun edistämisestä, on kyse todellisesta yhteisponnistuksesta, Antila jatkaa.

Ensimmäisenä lanseerataan maaliskuussa Trust the Wilderness -kampanja, joka aloittaa useamman vuoden kestävän kampanjasarjan.

 

Monipuolisuus ja helppous Rovaniemen vahvuuksia  

Lumettoman ajan Lapin vetovoimia ovat mm. arktinen luonto ja erilaiset luontoaktiviteetit, keskiyön aurinko, syksyn ruska, revontulet, porot ja saamelaiskulttuuri.

Houkuttelevuuden kannalta on tärkeää, että palvelut ovat auki ja tarjolla on monipuolisesti erilaisia matkailijoita kiinnostavia aktiviteetteja sekä korkeatasoista majoitusta ja ruokaelämyksiä ympäri vuoden.

Rovaniemi on eläväinen kaupunki, jossa yhdistyvät monipuoliset ravintola-, ostos- ja kulttuuripalvelut sekä luontoelämykset. Helppous on Rovaniemen valtti, kaikki on lähellä ja mahdollista, tästä pääsee jatkamaan helposti matkaa myös muualla Lappiin halutessaan. Rovaniemi kiinnostaa kohteena maailmalla ja Lapin kesässä on suuri potentiaali, joten kesän tunnettuuden kasvu on meille tärkeä tavoite, kertoo Visit Rovaniemen Toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

 

Rovaniemen 10 kesävinkkiä

  1. Napapiirin ylitys ja Joulupukin tapaaminen. Napapiirin rajan voi ylittää vaikka golfaten!
  2. Kaksi jokea ja upeat joen poukamat tarjoilevat veneillen, meloen tai suppaillen upeita kesäpäiviä ja öitä. Vesialueista voi nauttia Kesätekemisenkeskus Roiskeella tai vuokrata välineitä eri yrityksiltä
  3. Saunalautta m/s Erkin Arkki
  4. Kesärafla -sauna
  5. Kotisaari ja Savurafla
  6. Kulttuuria ja paikallista designia Arktikumissa ja Korundissa
  7. Kuninkaanlaavu retkeillen tai osallistumalla yöttömän yön valokuvausretkelle tai selaile keskiyön auringon retkiä
  8. Ranuan eläinpuisto
  9. Poro- ja huskytila -vierailut
  10. Monipuolista majoitusta

 

Katso myös ravintolat, ostokset, käyntikohteet, kaikki aktiviteetit

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?