0

Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja

Monte Carlon rallissa neljänneksi ajanut Toyota-kuski Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja. Ylelle antamassaan haastattelussa Rovanperä toteaa että ”varmasti kisasta tulee yksi mahtavimmista näille uusille WRC-autoille. Nämä tiet ovat juuri sellaisia, joilla näillä autoilla nauttii ajaa. Varmasti nähdään kova kamppailu”.

Rovaniemen osakilpailusta tulossa keskinopeudeltaan kaikkien aikoja kovavauhtisin.

Yleisesti uskotaan, että Lapissa Rovaniemellä nopeudet nousevat nyt todella koviksi, jopa kaikkien aikojen MM-osakilpailujen kovavauhtisimmiksi. Rovanperä toteaakin, että luotto autoon tulee olla sataprosenttinen ”tässä kisassa on paljon kovavauhtisia paikkoja, jotka vaativat rohkeutta. Niissä pystyy tekemään eroja, mutta juuri niissä autoon täytyy olla täydellinen luotto”.

Ylen rallitoimittaja Tomi Tuominen, 17 kertaa Tunturirallissa Rovaniemen ja Kemijärven ympäristöissä kisannut Tuominen povaa, että tästä voi tulla kaikkien aikojan hienoimman näköinen ralli. Ajankohta sekä lumitilanne takaavat sen. Tuominen povaa myös, että Rovaniemellä napapiirillä katseet tulevat kääntymään taatusti Toyotan Kalle Rovanperän suuntaan. Toyota-kuski debytoi viime kaudella Ruotsissa ja ajoi palkintokorokkeelle. Tuomisen mukaan Rovanperällä on merkittävä etu puolellaan ”hän on ainoa, joka on ajanut nyky-WRC:llä Tunturissa. Kaikki ovat niin kovia ammattimiehiä ja rutinoituneita kuskeja, ettei yksi nouse ylitse muiden, mutta Kalle on ajanut paljon tällaisissa olosuhteissa ja hänellä on se kokemus viime vuodelta” Tuominen toteaa.

Rovanperä oli tyytyväinen testiin, auto on iskussa ja Toyota-kuskin MM-uran ensimmäinen voitto on varsin mahdollinen. Rovanperä suhtautuu MM-rallin menestysmahdollisuuksiin realistisesti. ”Kyllä minä tiedän, että nyt on tavallaan näytön paikka ja täällä pystyy varmasti hyvän tuloksen ajamaan, mutta MM-rallin voittamiseen tarvitsee paljon muutakin kuin vain sen, että sanoo voittavansa kisan, Toyota-kuski toteaa.

 

Yle välittää kaiken Rovaniemen MM-rallista – yli puolet erikoiskokeista suorana, legendaarinen Ralliradio pauhaa aamusta iltaan!

Rovaniemen MM-rallia seurataan 26.2.–28.2. laajasti Ylen kanavilla>>

Uutiskuva: Touho Häkkinen

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Vogue - Rovaniemi on satumainen matkakohde Rovaniemi ja Joulun taika päätyivät Dunnin valitsemana Voguen listalle -Seitsemän satumaista kohdetta perheille. Voguella on 24,9 miljoonaa kuukausittaista lukijaa, ja lisäksi Vogue saavuttaa  yli 230 miljoonaa digitaalista kävijää sekä sosiaalisen median seuraajaa kanavissaan.
  • Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 21.-22.8.2021 Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukola-henkeä. Toivottavasti suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.
  • Wild About Lapland – Paikallinen safariyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä Wild About Lapland on Rovaniemellä toimiva safariyritys, joka tarjoaa pakoa arjen hälinästä ja väkijoukoista. Wild About Laplandin arvoihin kuuluu aina elämyksen lisäksi opettaa asiakkaille erätaitoja ja tietoja ympäröivästä luonnosta.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi 31.5.2021 mennessä ja osallistu hotellipaketin arvontaan!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?