0

Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja

Monte Carlon rallissa neljänneksi ajanut Toyota-kuski Kalle Rovanperä hehkuttaa Rovaniemen talvisia ajomaastoja. Ylelle antamassaan haastattelussa Rovanperä toteaa että ”varmasti kisasta tulee yksi mahtavimmista näille uusille WRC-autoille. Nämä tiet ovat juuri sellaisia, joilla näillä autoilla nauttii ajaa. Varmasti nähdään kova kamppailu”.

Rovaniemen osakilpailusta tulossa keskinopeudeltaan kaikkien aikoja kovavauhtisin.

Yleisesti uskotaan, että Lapissa Rovaniemellä nopeudet nousevat nyt todella koviksi, jopa kaikkien aikojen MM-osakilpailujen kovavauhtisimmiksi. Rovanperä toteaakin, että luotto autoon tulee olla sataprosenttinen ”tässä kisassa on paljon kovavauhtisia paikkoja, jotka vaativat rohkeutta. Niissä pystyy tekemään eroja, mutta juuri niissä autoon täytyy olla täydellinen luotto”.

Ylen rallitoimittaja Tomi Tuominen, 17 kertaa Tunturirallissa Rovaniemen ja Kemijärven ympäristöissä kisannut Tuominen povaa, että tästä voi tulla kaikkien aikojan hienoimman näköinen ralli. Ajankohta sekä lumitilanne takaavat sen. Tuominen povaa myös, että Rovaniemellä napapiirillä katseet tulevat kääntymään taatusti Toyotan Kalle Rovanperän suuntaan. Toyota-kuski debytoi viime kaudella Ruotsissa ja ajoi palkintokorokkeelle. Tuomisen mukaan Rovanperällä on merkittävä etu puolellaan ”hän on ainoa, joka on ajanut nyky-WRC:llä Tunturissa. Kaikki ovat niin kovia ammattimiehiä ja rutinoituneita kuskeja, ettei yksi nouse ylitse muiden, mutta Kalle on ajanut paljon tällaisissa olosuhteissa ja hänellä on se kokemus viime vuodelta” Tuominen toteaa.

Rovanperä oli tyytyväinen testiin, auto on iskussa ja Toyota-kuskin MM-uran ensimmäinen voitto on varsin mahdollinen. Rovanperä suhtautuu MM-rallin menestysmahdollisuuksiin realistisesti. ”Kyllä minä tiedän, että nyt on tavallaan näytön paikka ja täällä pystyy varmasti hyvän tuloksen ajamaan, mutta MM-rallin voittamiseen tarvitsee paljon muutakin kuin vain sen, että sanoo voittavansa kisan, Toyota-kuski toteaa.

 

Yle välittää kaiken Rovaniemen MM-rallista – yli puolet erikoiskokeista suorana, legendaarinen Ralliradio pauhaa aamusta iltaan!

Rovaniemen MM-rallia seurataan 26.2.–28.2. laajasti Ylen kanavilla>>

Uutiskuva: Touho Häkkinen

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?