0

Joulupukki valokeilassa Kiinan Weibo-palvelussa

Napapiirin jouluvalmisteluja voivat seurata sadat miljoonat kiinalaiset, kun Joulupukki päivittää verifioitua Sina Weibo -tiliään kotikaupungistaan Rovaniemeltä. Sina Weibo on Kiinan suosituin yhteisöpalvelu, jolla on satoja miljoonia rekisteröityneitä käyttäjiä, joista 120 miljoonaa käyttää palvelua päivittäin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Sina Weibo on myöntänyt verifioinnin hahmolle, joka ei lain silmissä ole oikea henkilö. Rovaniemen status Joulupukin virallisena kotikaupunkina, jossa hänet voi tavata vuoden jokaisena päivänä, kuitenkin riitti vakuuttamaan Weibon.

Torstaina 22. syyskuuta Weibo nostaa Joulupukin ”hot topic” -listalle, eli suosittelee Joulupukin tilin seuraamista käyttäjilleen kuumana puheenaiheena. Parhaillaan tämä voi johtaa jopa satoihin tuhansiin uusiin seuraajiin. Joulupukki itse on tilaisuudesta innoissaan.

– Vihdoinkin minulla on kätevä tapa pitää yhteyttä kiinalaisiin ystäviini, joita vierailee koko ajan enemmän myös Rovaniemellä. Weibossa minulla riittää kerrottavaa arkiaskareista Lapin luonnonilmiöihin kuten revontuliin ja keskiyön aurinkoon, Joulupukki iloitsee.

Matkailuväki myhäilee

Weibo ei myönnä tilin verifikaatiota kenelle tahansa – länsimaisista julkisuuden henkilöistä muun muassa Justin Timberlake, Katy Perry ja Stephen Hawking ovat saaneet tilinsä verifioitua.

– Tämä on hieno uusi aluevaltaus, joka entisestään vahvistaa Joulupukin asemaa suomalaisena ikonina, sanoo Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

– Upeaa, että myös Weibo uskoo Joulupukkiin! Tämä on Joulupukille loistava kanava tavoittaa kiinalaisten matkailijoiden kasvava joukko, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Joulupukin verifioitu Sina Weibo-tili

Lisätiedot ja haastattelut:

Sanna Kärkkäinen
toimitusjohtaja, Visit Rovaniemi
040 576 3414
sanna.karkkainen (at) visitrovaniemi.fi

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.
  • Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.
  • Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020 Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn