0

Joulupukki on aloittanut vuotuisen matkansa Napapiiriltä Rovaniemeltä!

Joulupukki on aloittanut vuotuisen matkansa maailman lasten luo, Napapiiriltä Rovaniemeltä, Suomen Lapista 23. joulukuuta.

 

Tänään 23. joulukuuta 2021, Joulupukki aloitti suuren matkansa maailman ympäri, lumisesta Lapin pääkaupungista Rovaniemeltä. Ennen pororekeensä hyppäämistä, Joulupukki tahtoi lähettää jouluisen tervehdyksensä maailman ihmisille, ja välittää tärkeän viestin.

Jaamme kanssanne, täältä lumen keskeltä taianomaiselta Napapiriltä, sydäntälämmittävän -Hetken ennen Joulua Joulupukin kanssa. Mitä Joulupukilla onkaan sanottavanaan, ja mikä oikein on joulun tarkoitus?

 

”Joulupukki on yhteydessä maailman vierailijoidensa sekä saamiensa kirjeiden kautta. Näinä epävarmoinakin aikoina, Joulupukki lukee lasten ilosta sekä lasten hyvän joulun toivotuksista, ja kuulee epäitsekkyyden ihmisissä. Tämän -Hetken ennen joulua myötä, tahdomme jakaa Joulupukin ajatuksia sekä tärkeän sanoman, ihmisille ympäri maailman.” Toteaa Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemen toimitusjohtaja.

Joulupukin pääpostitonttu Katja Joulupukin Pääpostilta Napapiiriltä sanoo, kuinka taianomaista ja kaunista on, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain -Joulupukki. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo, että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä, joten kirjeet uudelleenohjataan Rovaniemelle Joulupukin pääpostiin. Katja sanoo myös kuinka kyse ei ole vain toivelistoista, ”Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kautta”.

Joulupukkia tällä erityisellä lentomatkalla tukevat yhteistyössä Finavia, Fintraffic ja Ilmatieteen laitos. ”Sujuva lennon suunnittelu tekee joulupukin matkasta turvallisen, nopean ja ekologisen” toteaa ilmailu ja puolustusvoimain ryhmäpäällikkö Riikka Pusa Ilmatieteenlaitokselta.  Kolme toimijaa yhdessä avustavat Joulupukin reittisuunnittelussa ilmatilan hyödyntämisen sekä lentosääennusteiden keinoin, jotta Joulupukki voi hyödyntää parhaimmat myötätuulet ja välttää vaikeimmat sääolosuhteet. ”Joulupukilla on myös erityislupa laskeutua mille tahansa Finavian lentoasemalle tankkaamaan eli toisin sanoen juottamaan ja syöttämään poroja sekä ruokailemaan itse,” toteaa Pusa hymyillen. Finavia, Fintraffic ja Ilmatieteen laitos ovat myös yhteistyössä varmistaneet kansainvälisesti muiden ilmailun toimijoiden kanssa, että Joulupukin matka taittuu sujuvasti ympäri maailman.

Hyvää joulua kaikille, Joulupukki on aloittanut matkansa!

 

Lisätietoja

Sanna Kärkkäinen toimitusjohtaja, Visit Rovaniemi

sanna.karkkainen (at) visitrovaniemi.fi, Tel. +358 40 576 3414

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?