0

Joulupukille Vuoden Lappilainen matkailuteko -palkinto

Lapin matkailuparlamentissa jaettiin perinteinen Lappilainen matkailuteko -palkinto, jonka sai tänä vuonna Joulupukki. Lapin matkailuparlamentin järjestää Lapin Matkailuelinkeinon Liitto LME (Finnish Lapland Tourist Board) yhteistyössä Lapin liiton ja Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI:n kanssa.

Joulupukki on hyväntahdon, rauhan ja rakkauden lähettiläänä vienyt joulun ilosanomaa koko maailmalle kasvattaen kotiseutunsa Lapin tunnettuutta ja lisäten osaltaan ihmisten kiinnostusta vierailla Lapin matkailupalveluiden äärellä.

Joulupukki on vuosien aikana tavannut matkailijoita ympäri maailman. Vierailijoiden keskuudessa korostuu Lapin taika, yllätyksellisyys, tarinallisuus ja lämpö. Lappilaisessa matkailussa luonto ja aitous nousee tärkeään rooliin. Joulupukki itse kuvasi kiitos-puheessaan asiaa näin:

Tapasin Napapiirillä vieraan, joka matkusti tänne Italiasta. Jutellessamme hän käytti Lapista nimitystä satumaa. Hän kertoi jo nuorena tyttönä haaveilleensa vierailusta Joulupukin satumaassa. Haaveen toteutuminen kesti jonkin aikaa, mutta nyt olen täällä, hän nauroi. Hän liikkui lapsenlapsenlapsensa saattelemana. Hänellä oli aavistuksen hauras käynti, ikää 92 vuotta ja valloittavan kaunis hymy.

Toisella kertaa sain Pajakylään vieraan Yhdysvalloista, Texasin tienoilta. Leveällä etelän aksentillaan mies kehui useita kertoja vuolaasti, kuinka upea paikka tämä pohjoisnapa on. Hän vaikutti tyytyväiseltä, joten en nähnyt tarpeen korjata, että jääkarhujen kotikulmille on täältä vielä jonkin verran matkaa.

Minun Lappini on – kosketus luontoon. Hillajänkä erämaassa tai porukalla tehty pilkkiretki, ei niin väliä, mutta puhdas, hyvinvoiva luonto on parhaita lahjoja, jonka me kaikki yhdessä voimme tuleville sukupolville antaa.

Lappi on minulle tarina. Salaperäisyyttä, taianomaisuutta ja satua. Paikka, jossa monet asiat ovat leikisti oikeita, ja oikeasti leikkiä.

Ja vielä; Lappi on minulle avoin syli, kädenpuristus tai aito hymy, syvältä sisimmästä lähtevä lämmin toivotus Tervetuloa! Minä luulen, että näistä aineksista syntyy Lapin hienoin luonnonvara; hyvä tuuli.

Lue lisää Joulupukista  

Lue lisää Joulupukin Kammarista

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?