0

Hyundain irlantilaiskuski Craig Breen hehkuttaa Rovaniemeä talven ihmemaaksi

Hyundain irlantilaiskuski Craig Breen pääsee ensi kertaa tällä kaudella tositoimiin helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa.  Graig Breenin mukaan FIA WRC on onnistunut sillä Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox  tarjoilee Rovaniemellä täydelliset puitteet.

Breen vaikuttui Rovaniemestä jo testeissä: ”Paikka on ällistyttävä, lunta on niin paljon ja olosuhteet ovat hyytäävät, siis täydelliset puitteet järjestää WRC-kisa.”

Craig Breen. Kuva Helena El Mokni Hyundai Motorsport GmbH

On selvää, että Ruotsin rallilla on rakastettu historia. Ei unohdeta että sielläkin vielä jokin aika sitten kisattiin upeissa olosuhteissa. Mutta nyt tullaan arktiselle alueelle kisaamaan, ja täällä on meille nyt takuulla lumiset olosuhteet, sillä sitä kaikki kuljettajat loppujen lopuksi odottavat”, Breen jatkaa.

Viimeksi Breen on nähty ajamassa Virossa, jolloin irlantilainen vei upeasti kakkossijan heti tallikaveri Ott Tänakin jälkeen, joten ajohalut ovat kovat.

Breen hehkuttaakin kuinka ”oli upeaa vain saada ajaa tätä autoa jälleen ja testi sujui hyvin, vaikka tienpinta olikin pehmeää lunta ja tie urainen.”

Tien uraisuus johtuu siitä, että testitietä ajetaan molempiin suuntiin, jolloin uria muodostuu vähän sinne tänne mutkissa. Tapahtumapäivien tien kunto tulee vaikuttamaan olennaisesti kisaan.

“On itsestään selvää että rallimaailmassakin on ollut hiljaista viimeaikoina, joten odotan innolla ihan vain autoon istahtamista ja kisaamista” Breem viimeistelee.

Breen on ajanut menestyksekkäästi lumella ja jäällä WRC-kisoissa. Hän on ajanut lumella viiden parhaan joukkoon jo kaksi kertaa, viimeisten kolmen osallistumiskertansa aikana.

 

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Vogue - Rovaniemi on satumainen matkakohde Rovaniemi ja Joulun taika päätyivät Dunnin valitsemana Voguen listalle -Seitsemän satumaista kohdetta perheille. Voguella on 24,9 miljoonaa kuukausittaista lukijaa, ja lisäksi Vogue saavuttaa  yli 230 miljoonaa digitaalista kävijää sekä sosiaalisen median seuraajaa kanavissaan.
  • Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 21.-22.8.2021 Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukola-henkeä. Toivottavasti suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.
  • Wild About Lapland – Paikallinen safariyritys palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä Wild About Lapland on Rovaniemellä toimiva safariyritys, joka tarjoaa pakoa arjen hälinästä ja väkijoukoista. Wild About Laplandin arvoihin kuuluu aina elämyksen lisäksi opettaa asiakkaille erätaitoja ja tietoja ympäröivästä luonnosta.

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi 31.5.2021 mennessä ja osallistu hotellipaketin arvontaan!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?