0

Guinnessin maailmanennätysyritys Santa Claus Golfissa

Japanilaiset golfammattilaiset Yashinobu Tsukada ja Mina Nakayama tavoittelevat Santa Claus Golfissa 11.-12.7.2018 maailmanennätystä. Japanin Golf Digestin pestaamat ammattilaiset yrittävät pelata eniten Birdieitä 24 tunnin aikana. Guinnessin ennätysten luetteloon päästäkseen parivaljakon on tehtävä yhteensä 304 birkkua, eli 1 alle väylän tavoitetuloksen.

Ennätyskoe järjestetään Rovaniemellä Santa Claus Golfissa Ounasvaaran pohjoisrinteillä. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen lähettää pelaajat matkaan puoliltapäivin keskiviikkona 11.7.2018. Yashinobun urakka alkaa klo 12.00 ja Minan klo 12.15. Vuorokauden kuluttua Joulupukki saa toivottavasti toivottaa tervetulleeksi kaksi maailmanennätyksen haltijaa. 24 tunnin mittainen ennätyskoe on lajissaan ensimmäinen. Aiemmin Guinnessin ennätysten luetteloon on kirjattu vastaava ennätys 12 tunnin aikana, 93 Birdietä. Santa Claus Golfin sijainti Napapiirillä mahdollistaa haasteen toteuttamisen 24 tunnin mittaisena. Aurinko laskee Rovaniemellä yli kuukauden paistamisen jälkeen ensimmäistä kertaa 7.7., joten golfia voi kentällä pelata heinäkuussa vaikka vuorokauden ympäri.

Montako birkkua pelaajat kykenevät tekemään vuorokauden aikana normimittaisella kentällä? Miesten kentän minimimitaksi on haasteessa määritelty noin 5 500 metriä ja naisten hieman yli 5 100m. Guinnessin asettamat Birdie tavoitteet ovat miehille 160 kpl ja naisille 144 kpl. Sekä 48-vuotias Yashinobu Tsukada että 27-vuotias Mina Nakayama toteavat, että lukumäärä on todella haastava. 24 tunnin aikana golfautolla on tavoitteena ehtiä kiiruhtaen ja vain parin minuutin tauoilla pelata jopa 24 kierrosta. Tahti on uskomattoman kova, sillä normaalikierros kestää noin 4 tuntia.

Pelaajat toteavat yhdestä suusta, että
”Edessä on suuri seikkailu, josta ei voinut kieltäytyä”.

Japanin Golf Digest Online tuo Rovaniemelle 24 henkilöä, mukaan lukien Fuji TV-yhtiön kuvausryhmän. Golf Digest Online tuottaa ja tarjoaa facebook-sivuillaan Rovaniemen tapahtumasta suoraa lähetystä, sekä muilla somekanavillaan myös tuloksia, tunnelmia ja kuvia. Fuji TV:n kuvausryhmä tekee ennätyskokeesta, Rovaniemestä ja Helsingistä japanilaisille kahden tunnin mittaisen ohjelman, joka esitetään Japanissa syksyllä. Golfpiste.com ja Golflehti seuraavat ainutlaatuista golfmarathonia paikanpäältä 11.7.–12.7. Guinness World Records oli oman alansa käsitteenä luonnollinen kumppani japanilaisille ennätyksen virallistamiseksi. Guinness lähettää Rovaniemelle oman tarkkailijansa.

Vaatimuslista järjestelyille on pitkä: paikalla on oltava jatkuvasti tuomari ja kaksi todistajaa, 24 tunnin mittainen ennätyskoe on molempien osallistujien suoritusten osalta dokumentoitava leikkaamattomalla videomateriaalilla jne. Guinnessin maailmanennätysten lisäksi haasteen tavoitteena on myös tukea juniorigolfia. Japanin Golf Digest Online lahjoittaa jokaista tehtyä birkkua kohden 10 dollaria suomalaisen juniorigolfin hyväksi. Mikäli parivaljakko Mina Nakayama & Yoshinobu Tsukada tekee tavoittelemansa 304 birkkua, on summa noin 2 600 euroa. Alustavan suunnitelman mukaan summa jaetaan puoliksi Santa Claus Golf Clubin ja Golfliiton välillä.

Juniorityön tukeminen on japanilaisilta hieno ele, jota arvostetaan kovasti. Samassa 24h junnugolf hengessä voivat myös yritykset ja yksityishenkilöt tehdä oman lahjoituksena Santa Claus Golfin junnugolfille. Lahjoittajaksi voi ilmoittautua sähköpostitse: mail@santaclausgolfclub.fi.

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg Toiminnanjohtaja / Toimitusjohtaja
Santa Claus Golf
Santa Claus Golf Club ry
Arctic Golf Oy
pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi, 040 13 54321

www.santaclausgolfclub.fi
www.facebook.com/santaclausgolf

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?