0

Elämysmatkailun konkari keskittyy vastuulliseen matkailuun

40 vuotista taivaltaan juhliva Lapland Safaris on kansainvälisesti arvostettu matkailutoimija, jonka ympäristötyö on tunnustettu Ekokompassi-sertifikaatilla ja Sustainable Travel Finland -merkillä.

Lapland Safaris on Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys, joka aloitti toimintansa 1982. Kahden yrittäjän luoma yritys on kasvanut 40 vuodessa yli 600 henkilöä työllistäväksi matkailukonserniksi. Lapland Safaris vie luontoon vuosittain noin 500 000 matkailijaa, joista valtaosa on kansainvälisiä matkailijoita.

Matkailijoille perimmäinen syy tulla Lappiin on edelleen tarve saada yhteys luontoon ja halu kokea arktista kulttuuria. Ohjelmapalvelun lisäksi siihen kuuluvat asuminen, syöminen ja tekeminen Lapissa. Näiden rinnalle ovat yhä vahvemmaksi nousseet myös vastuullisuuden teemat.

Yleinen, luontoon suuntautuva trendi näkyi matkailun nopeana elpymisenä. Kysyntä on vahvaa etenkin Euroopan maista. Toiminnan vastuullisuus ja ympäristövaikutusten huomioiminen alkaa nyt näkyä matkailijoiden valinnoissa. Meidän tehtävänämme on myös lisätä ymmärrystä ilmastonmuutoksen vaikutuksista arktiselle luonnolle, kertoo Lapland Safariksen operatiivinen johtaja Rami Korhonen.

Lapland Safaris on ollut luomassa ohjelmapalvelualan parhaita käytäntöjä ja turvallisuuskulttuuria yhdessä työntekijöiden, asiakkaiden ja 300 yhteistyöyrityksen kanssa. Toiminnan kokonaisvaltainen vastuullisuus on heille tärkeä arvo, jossa halutaan kunnioittaa Lapin luonnon haurautta ja paikallisia yhteisöjä.

Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Vastuullisuus on kuitenkin laajempi käsite. Meille se tarkoittaa vastuullisuutta niin työntekijöitämme, asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme, ympäröivää yhteisöä kuin luontoakin kohtaan, kertoo Korhonen.

Miten vastuullisuus näkyy käytännössä:

  1. Yritys on saanut ainoana alan yrityksenä matkailun turvallisuuspalkinnon
  2. Myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, joka on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama 10 kriteeriä sisältävä ulkoisesti auditoiva ympäristöjärjestelmä. Pohjautuu ISO 14001 -standardiin.
  3. Yrityksen 20 toimipistettä ja palvelua ovat saaneet Sustainable Travel Finland -merkin ja loput toimipisteet hakevat merkin vuoden 2023 aikana. STF-merkki on Visit Finlandin kehittämä kestävän matkailun ohjelma
  4. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä lainsäätäjien, viranomaisten, muiden alan toimijoiden ja oppilaitosten kanssa alan parhaiden käytäntöjen kehittämiseksi yhä vastuullisempaan suuntaan
  5. Yritys on mukana moottorikelkkojen tuotekehitystyössä, jossa tavoitteena on tehdä kelkoista yhä turvallisempia, hiljaisempia ja päästöttömämpiä.
  6. Moottorikelkkasafareilla on käytössä markkinoiden vähäpäästöisimmät 4-tahtikelkat
  7. Poltto- ja voiteluaineissa käytetään ympäristöystävällisintä laatua
  8. Yritys on sitoutunut kompensoimaan kaikki moottorikelkkasafariensa hiilidioksidipäästöt 1.12.2019 alkaen. Kompensoimme päästöt rahoittamalla hiilinieluja yhteistyökumppanimme Nordic Offset Oy:n kautta. Kompensoinnit on osoitettu WWF:n tukeman Gold Standard -sertifikaatin kohteisiin.
  9. Yritys käyttää kaikissa toimipisteissämme ainoastaan vihreää sähköä, joka on 100 % Pohjoismaissa tuotettua vesi-, tuuli- ja bioenergiaa.
  10. Yritys lajittelee ja kierrättää mahdollisimman suuren osan jätteistään sekä pyrkii minimoimaan syntyvän jätteen määrän

Lapland Safaris Kota

Lue lisää:

Lapland Safaris Vastuullisuudesta

Mitkä muut Visit Rovaniemen yrityksistä ovat STF -merkinnän saaneita

Lisätietoa Lapland Safaris -palveluista

Aktiviteeteistä Rovaniemellä

Rovaniemen majoituksista

Julkaistu 11.11.2022

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?