0

Amerikkalaisen The Bachelorin finaalijakso kuvattiin Rovaniemellä

Miljoonat amerikkalaiset seurasivat Rovaniemellä kuvattua The Bachelor – sarjan finaalijaksoa Yhdysvaltojen ABC -kanavalla eilen. Jaksossa jännitettiin sytyttääkö talvinen maisema todellisen rakkauden ja tapahtuuko jakson päätteeksi kosinta.

Jopa kymmenen miljoonaa amerikkalaista seurasi poikamies Nick Viallin Lappiin suuntautuneen kosiomatkan huipennusta, kun The Bachelor -sarjan finaalijakso esitettiin Yhdysvalloissa maanantaina 13. maaliskuuta. Marraskuun talvisissa maisemissa Rovaniemellä kuvatussa jaksossa Unelmien Poikamies päätti haluaako kosia toista finaaliin selviytyneistä naisista ja sitten jännitettiin mitä mahdollinen kosinnan kohde vastaa.

Yhdysvaltojen lisäksi sarja tullaan näkemään myös kymmenissä muissa maissa, mm. Isossa-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa, Australiassa ja Intiassa. Kaiken kaikkiaan sarjaa tultaneen esittämään yli 200 maassa ja osavaltiossa ympäri maailman. Suomessa The Bachelorin eli Unelmien Poikamiehen 21. tuotantokausi nähtäneen parin vuoden sisällä.

Suomen Lappi on esillä tässä maailman seuratuimpiin kuuluvassa realitysarjassa kaikkiaan kolmen jakson verran. Kahtena edellisenä maanantaina 27.2. ja 7.3. Nick morsianehdokkaineen seikkaili Saariselän maisemissa ja koko kausi huipentuu Rovaniemelle, Joulupukin kotikaupunkiin. Kaiken kaikkiaan sarja on loistava maailmanlaajuinen matkailumainos Rovaniemelle ja Lapille tärkeimmillä kohdemarkkinoilla.

”Varovaisestikin arvioiden kysymyksessä on miljoonien ja jopa kymmenien miljoonien arvoinen maailmanlaajuinen medianäkyvyys Rovaniemelle ja Lapille.”, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Sosiaalisessakin mediassa sarjan näkyvyysluvut ovat huikeita, sillä sarjan Twitter-yhteisö on realitysarjojen aktiivisimpia. Sarjan Facebook-sivulla on 1,8 miljoonaa tykkääjää, Twitter-tilillä 714 000 seuraajaa ja Instagramissakin yli 500 000.

Yhdysvaltalaiset jo 9. suurin matkailijaryhmä Rovaniemellä

Jo ennen The Bacheloria amerikkalaisten kiinnostus Rovaniemelle matkustamiseen on ollut nousussa. Vuonna 2016 USA:sta saapuneet matkailijat olivat yhdeksänneksi suurin matkailijaryhmä ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 34 %, joulukuussa 2016 jopa 66 %. (lähde: Tutkimus- ja Analysointikeskus, Rovaniemen Matkailutilasto). Myös www.visitrovaniemi.fi – sivuston liikenteessä kiinnostus näkyy, sillä Yhdysvalloista tehdään neljänneksi eniten sivuvierailuja Rovaniemen matkailusivustolle.

The Bachelorin innoittamana Rovaniemellä ja Lapissa panostetaan pariskunnille suunnattuihin romanttisiin lomiin. Myös elämän kohokohtiin keskittyvien matkojen, kuten häiden, häämatkojen, polttarimatkojen sekä vihkivalojen uusimiseen keskittyvien matkojen uskotaan lisääntyvän tulevina vuosina. Rovaniemen romanttisen kauden aloitti vuoden 2016 maaliskuussa kuvattu kiinalainen realitysarja We Are In Love, jossa kiinalainen julkkispariskunta testasi rakkautensa kestävyyttä arktisissa maisemissa.

Tuotannon taustalla Suomessa oli useita toimijoita. Visit Rovaniemen lisäksi mukana olivat Visit Finland, House of Lapland, Finnair, Lapland Hotels, Lapland Safaris ja Inari-Saariselkä.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

  • Rovaniemi mukana – Lapin ykköskohteet loivat yhdessä Lappi Road Tripin Korona laittaa Suomen matkailubisnestä uusiksi. Myös Lapin keskeiset matkailualueet ovat yhdistäneet voimansa ja elämyksensä ideoimalla kotimaisia automatkailijoita houkuttelevan uutuustuotteen, Lappi Road Tripin. Matka alkaa Rovaniemeltä, etenee Ylläksen ja Levin kautta kulkien Inarista Utsjoelle jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.
  • Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman Visit Rovaniemi on käynnistänyt laajan Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka ajatuksena tarjota rovaniemeläisille yrityksille ja kohteille konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki. Sen avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.
  • Tästä kiireellä pystytetystä hirsimökistä sai alkunsa Joulupukin Pajakylä: Rooseveltin majan 70-vuotispäivää vietetään 11.6.2020 Yhdysvaltain presidentin puoliso Eleanor Roosevelt matkusti vuonna 1950 Suomen Lappiin tutustumaan sodanjälkeiseen jälleenrakentamiseen. Tästä yllätysvierailusta lähti liikkeelle koko Rovaniemen matkailun menestyksellinen tarina, kun reilussa viikossa urakoitu Napapiirin Maja valmistui 11.6.1950 rouva Rooseveltin vierailun kunniaksi. Joulupukin Pajakylän ensimmäinen vetonaula oli syntynyt. 
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn