0

Arktinen seikkailu Rovaniemellä, Lapin tunturien katveessa – Arctic Lapland Rally 2022

Kuva:  Taneli Niinimäki/AKK

Järjestyksessään 57. Arctic Lapland Rally kisataan Rovaniemellä Napapiirillä 13.-15.1.2022. Yleisö on tervetullut viettämään Ralliviikonloppua terveysturvallisesti, sillä Mäntyvaara perjantaina sekä Ounasvaara lauantaina tarjoavat loistavia paikkoja seurata tapahtumaa ulkotiloissa, maastossa terveysturvallisesti, kun huolehditaan vastuullisesti riittävistä turvaväleistä.

Mäntyvaarassa ei ole käytössä sisätiloja tapahtuman seuraamiseen, joten siellä on turvallista seurata tapahtumaa ulkotiloissa. Lapsiperheille puolestaan suositellaan seuraamispaikaksi Ounasvaaran erikoiskoetta. Katsojille muistutuksena, että mikäli turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista, niin muistetaan maskien käyttö ja yleisesti hyvä käsihygienia, ja ettei lähdetä sairaana tai vähänkään oireisena liikkeelle.

 

”Tunturiralli” houkutteli jälleen mukaan tukun ulkomaisia vieraita

Tunturiralli on jälleen kovatasoinen ja tuttuun tapaan Lappiin on saapumassa myös joukko ulkomaisia vieraita.  Kilpailtavat luokat ovat SM-Luokat, Suomi Cup, WRC, Protot ja vanhentuneet luokitukset, R-Lite, Seniorit ja Naiset – 2-veto ja 4-veto, Historic kaikki ikäluokat, Juniorit 2 -veto & 4-veto nuotista ja ilman, Nuoret sekä Grand Turismo.

135 kilpailijaparia ottaa osaa 57. arktiseen seikkailuun Arctic Lapland Rallyssa on mukana komea kaarti urheilijoita SM-sarjan kärkinimistä kansainvälisiin vierailijoihin. Kilpailun kovimpaan, SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1-luokkaan, on ilmoittautunut mukaan 24 autokuntaa ja taso on äärimmäisen kova. Kaksi vuotta putkeen luokan mitalit vienyt Skoda-kolmikko Emil Lindholm, Teemu Asunmaa ja Mikko Heikkilä on varmasti tänäkin vuonna kova pala voitettavaksi. Luokan viime vuoden Suomen mestari Lindholm voitaneen nostaa kisan ykkössuosikiksi. SM-luokkien ulkopuolella suurimmat katseet tulee keräämään historic-luokan Toyota Celicalla ajava Jari-Matti Latvala kartanlukijanaan Juho Hänninen.

Virosta mukana ovat Egon Kaurin lisäksi mm. Priit Koik ja Roland Murakas. Mielenkiintoisin kansainvälinen nimi on Yhdysvaltain lisenssillä ajava britti Kyle Tilley, joka tunnetaan paremmin ratapuolen kisoista. Meriittilistalta löytyy esimerkiksi viime vuoden Aasian Le Mans-sarjan LMP2-autojen mestaruus. Kansainvälistä väriä Rovaniemelle on tulossa kokonaisuudessaan kahdeksasta eri maasta.

 

Hanki tapahtumaan lippu helposti & terveysturvallisesti verkkokaupan kautta

Reitti ja aikataulu

Seuraa Arctic Lapland Rallyn kulkua kanavissa omalta kotisohvalta

 

 

 

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?