0

Jäätävää menoa! Arctic Rally Finlandin reitti julkaistu

Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox lähestyy!  26. – 28.2. ajettavan tapahtuman kilpailureitti aikataulu ovat varmistuneet, ja Rovaniemellä valmistaudutaan nyt täyttä vauhtia tuomaan rallin MM-sarjaan aimo annos kovavauhtista toimintaa lumella ja jäällä.

 • Rovaniemellä ajettava MM-ralli käsittää kymmenen erikoiskoetta ja 251,08 erikoiskoekilometriä
 • Taistelu voitosta alkaa kahdesti ajettavalla, hiuksia nostattavalla Sarriojärven erikoiskokeella. Molemmat ajokerrat televisioidaan suorana.
 •  Pimeällä ajettavat erikoiskokeet tuovat jännittävän lisäelementin Lapin ”valkean kullan” keskellä käytävään kisaan.

Varmistus siitä, että rallin MM-sarjan kauden 2021 toinen osakilpailu ajetaan Lapissa, Rovaniemellä, saatiin vain 18 päivää sitten. Järjestäjä AKK Sports Oy:n leirissä onkin painettu töitä nilkka suorana, jotta Suomen ensimmäisen MM-tasoisen talvirallin kaikki yksityiskohdat on saatu hiottua kuntoon.

Maailman parhaat rallikuskit ja heidän tiiminsä suuntaavat helmikuussa aivan napapiirin tuntumassa sijaitsevaan, Suomen pohjoisimman maakunnan maakuntakeskukseen, ja Arctic Rally Finlandin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen voi nyt tyytyväisenä paljastaa minkälainen haaste osanottajia siellä odottaa:

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox on talvista moottoriurheilua parhaimmillaan, ja odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan tätä upeaa, haastavaa ja kompaktia uutta MM-rallia tiukkojen COVID-19-toimenpidesuunnitelmien mukaisesti. Pakkaslukemat liikkuvat ralliviikon aikana todennäköisesti 6 ja 14 asteen välillä, mutta voivat laskea jopa 20 asteeseen. Myös lunta – tai ”valkeaa kultaa”, niin kuin Lapissa sanotaan – on paljon, joten olosuhteet ovat talvirallin suhteen täydelliset. Erikoiskokeet ovat osittain tuttuja Ralli SM -sarjaan kuuluvan Arctic Lapland Rallyn tiimoilta. Jotkut erikoiskokeet tosin ajetaan hieman lyhyempinä, mikä sopii paremmin rallin MM-sarjan formaattiin, ja osassa on vaihdettu ajosuuntaa, jotta lähtökohdat olisivat tasapuolisemmat kaikille kuskeille.

Picture SM Rally Finland

ARCTIC RALLY FINLAND POWERED BY CAPITALBOXIN KILPAILUREITTI LYHYESTI

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox, jonka reitissä hyödynnetään osia viime kuussa ajetun Ralli SM -sarjan avauskisan, Arctic Lapland Rallyn, reitistä, on valtava haaste kuskeille, mutta hyvin kompakti mitä tulee reitin kokonaispituuteen. Kaikki erikoiskokeet ovat 77,79 kilometrin sisällä Rovaniemen Santasportin huoltoparkista.

1 päivä: perjantai 26.2.

 • Erikoiskokeita: 2 (EK:t 1 – 2) EK-kilometrit: 62,10 km Siirtymää: 187,04 km Yhteispituus: 249,14 km Auringonnousu/-lasku: 07.41 / 17.18
 • Rallin 5,69 kilometrin mittainen testierikoiskoe ajetaan Rovaniemeltä länteen sijaitsevassa Vennivaarassa klo 08.31 alkaen. Sieltä Arctic Rally Finland Powered by CapitalBoxin kilpailureitti vie autokunnat isäntäkaupungista koilliseen, kohti Kemijärven ympäristön upeita maisemia, jossa odottaa kahteen kertaan ajettava, 31,05-kilometrinen Sarriojärven erikoiskoe. Sarriojärvelle startataan klo 15.08 ja uudelleen klo 18.38.
 • Kari Nuutinen: “Sarriojärvi kulkee napapiirin kauneimpiin kuuluvien maisemien läpi. Erikoiskokeeseen sisältyy jouhevia osuuksia, ja siitä tulee varmasti yksi kuljettajien suosikeista – varsinkin kun toinen kerta ajetaan pimeässä. Sarriojärvi on kisan pisin erikoiskoe, jossa kuljettajilla on vastassaan erittäin kapeita osuuksia sekä lukuisia mutkia ja nyppyjä. Reitin suunnitteluvaiheessa lumipenkkojen korkeus oli metrin luokkaa.”   

2 päivä: lauantai 27.2.

 • Erikoiskokeita: 6 (EK:t 3 – 8) EK-kilometrit: 144,04 km Siirtymää: 311,53 km Yhteispituus: 455,57 km Auringonnousu/-lasku: 07.37 / 17.21
 • Arctic Rally Finland Powered by CapitalBoxin pisimpänä kilpailupäivänä hyödynnetään lähellä Rovaniemeä sijaitsevan Vanttauskosken ympäristössä liikkuvaa kompaktia reittiä. Mukana on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, joista päivän päättävä pätkä kisataan pimeässä.
 • Kari Nuutinen: “Lauantai käynnistyy 24,43-kilometrisellä Mustalammen erikoiskokeella (EK3), joka yhdessä kohtaa kulkee jäätyneen suon yli. Myös kisan kuudentena EK:na ajettava Mustalampi sisältää osia suomalaiskuskien hyvin tuntemasta Jyrhämäjärven erikoiskokeesta. Mustalampi päättyy huikeaan, ajoharjoitteluradan alueella ajettavaan osioon. 19,91 kilometriä pitkä Kaihuavaara (EK4/7) on yksi kisan kolmesta, suorana ympäri maailmaa televisioitavasta erikoiskokeesta. Se on erittäin nopea pätkä, jonka varrelta löytyy paljon korkeuseroja ja kapeita osuuksia. 27,68 kilometrin mittainen Siikakämä (EK5/8) on tyypillistä Rovaniemen ympäristön metsäistä tiestöä, mutta se nähdään nyt noin 15 kilometriä lyhyempänä versiona, kuin viime kuun Arctic Lapland Rallyssä.”

3 päivä: sunnuntai 28.2.

 • Erikoiskokeita: 2 (EK:t 9 – 10) EK-kilometrit: 44,94 km Siirtymää: 103,70 km Kokonaispituus: 126,17 km Auringonnousu/-lasku: 07.34 / 17.25
 • Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox huipentuu kahteen kertaan ajettavaan, 22,47-kilometriseen ja Rovaniemeltä etelään sijaitsevaan Aittajärven erikoiskokeeseen.  Jälkimmäinen Aittajärvi ajetaan klo 13.18 starttaavana Wolf Power Stage -erikoiskokeena, jolta on jaossa myös lisäpisteitä niin kuljettajille kuin valmistajillekin.
 • Kari Nuutinen: “Aittajärvi on legendaarinen Lapin rallipätkä, joka kulkee osittain Niemelässä sijaitsevien maatilojen läpi. Sitä on vaikea verrata mihinkään muihin erikoiskokeisiin, ja se on vain itse koettava, jotta sen voi uskoa todelliseksi.”

LAPIOT JA LÄMPIMÄT VAATTEET PAKOLLISINA VARUSTEINA 

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBoxin säännöissä vaaditaan, että jokaisesta kilpailuun osallistuvasta autosta on löydyttävä ”selviytymispakkaus” talvisten olosuhteiden varalle. Pakkauksessa on oltava kaksi lapiota sekä lämpimiä vaatteita, siltä varalta että ralliauto suistuu tieltä ja jää jumiin lumihankeen. Koska ralli ajetaan COVID-19-toimenpidesuunnitelman ja hallituksen asettamien koronarajoitusten mukaisesti ilman yleisöä, ei katsojien antamaa välitöntä apua ole saatavilla mahdollisessa ulosajotilanteessa. Siksi ”selviytymispakkaus” on välttämätön varuste.

ARCTIC RALLY FINLAND POWERED BY CAPITALBOX NUMEROINA

251,08: Kilpailureitin kokonaispituus

10: Rallin huoltoparkki ja kilpailukeskus sijaitsevat 10 kilometriä Rovaniemen lentokentältä etelään

31,05: Sarriojärvi on kisan pisin erikoiskoe, jolla on mittaa 31,05 kilometriä

19,91: Rallin lyhyin erikoiskoe on sitä vastoin 19,91 kilometrin pituinen Kaihuavaara

-20: Ulkoilman lämpötila voi laskea rallin aikana jopa -20 asteeseen

Arctic Rally Finlandin nettisivu on nyt avattu : www.arcticrallyfinland.fi 

Lataa tästä kilpailun säännöt ja reittiaikataulu.

 

Lisätietoja:

Linda Hirvonen, +358 45 329 9696, linda.hirvonen@autourheilu.fi (yhteydenotot englanniksi)

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?