0

Arctic Art and Design Summer 2018 avataan Valtakadulla perjantaina 15. kesäkuuta

Valtakatu muuttuu taidekaduksi tänäkin kesänä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetylle tapahtumalle on myönnetty arvokkaita palkintoja kuten Rovaniemen Vuoden kulttuuriteko 2017 palkinto.

Tunnustusten innoittamana tapahtuman pääorganisaattori Arctic Light Hotel haluaa tuoda taiteen tänäkin kesänä tuomaan väriä ja elävyyttä kaupunkikuvaan. Luvassa on muun muassa satoja sateenvarjoja Valtakadun ylle.

Arctic Art and Design -taidenäyttely avataan Valtakadulle 15.6.2018 kello 18 koko kesäksi aina elokuun 26. päivään saakka. Taidekesä on kaikille avoin ja ilmainen. Sen tavoitteena on saada sekä rovaniemeläisiä että kaupunkiin saapuvia vieraita pysähtymään, hymyilemään ja nauttimaan hetkestä.

Järjestäjien mielestä on tärkeää luoda kaupungin keskustasta mukava ja kaunis paikka, jonne on hauskaa tulla ihailemaan taidetta ja ihmettelemään värikkyyttä. Valtakatu on puhjennut viime vuosien aikana uuteen kukoistukseen. Kadulle on avattu uusia hotelleja, ravintoloita, aktiviteetteja tarjoavia yrityksiä ja muotoiluliikkeitä. Kadun uudistuminen jatkuu. Viime kesänä Valtakatu 30:n julkisivuseinä sai uuden näyttävän muraalimaalauksen, joka oli osana Upeart 2017 festivaalia. Andrea Wanin luoma teos on nyt myös osa Arctic Art and Design Summer 2018 -taidenäyttelyä. Myös yhteistyö Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoiden kanssa jatkuu. Tänä vuonna muotoilijaopiskelijat ovat suunnitelleet ja luoneet uniikkeja kangastaideteoksia, jotka ilmestyvät Valtakadulle ennen avajaispäivää.

Tämän vuoden teemana teoksissa on Lapin puhdas vesi ja ilma. Puhtauden symbolina ripustetaan satoja sateenvarjoja Valtakadun ylle. Arctic Light Hotel esittelee taiteilija Risto Immosen taidetta kunnianosoituksena rovaniemeläistaiteilijan pitkälle uralle. Veistoksia on esillä hotellin aulassa ja idyllisessä taidepuistossa hotellin sisäpihalla. Arctic Art and Design -tapahtumaa on ideoitu yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, eri yrittäjien ja taiteilijoiden kanssa. Mukana ovat muun muassa Arctic Design Capital Rovaniemi, Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijat, Kulttuuritalo Korundi ja Arctic Light Hotel.

”Toivotamme kaikki taiteesta ja kauneudesta kiinnostuneet tervetulleeksi Valtakadulle sekä avajaispäivänä että koko kesänä. Avajaisissa näyttelyvieraita odottavat katutaidenäyttely, DJ:n soittama musiikki, Arctic Boulevardin keittiömestarin herkut sekä tietysti hyvä tunnelma ja uudet tuttavuudet”, innostaa hotellinjohtaja Satu Näsärö Arctic Light Hotellista.

Lisätietoa taiteilijoista ja heidän teoksistaan: www.arcticdesignsummer.com Arctic Light Hotel & hotellinjohtaja Satu Näsärö, Puh. 040 537 9201

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?