0

Alipayn kilpailu tuo Kiinasta Joulupukille apulaisen Rovaniemelle

Joulupukin Weibo-tilillä julkaistiin viime yönä kilpailu, jonka voittaja pääsee Rovaniemen-lomalle ja viettää päivän Joulupukin apulaisena Pajakylässä. Julkaisun jakoi omalla Weibo-tilillään myös Alipay, joka on kiinalaisten suosima mobiilimaksujärjestelmä. Alipaylla on yli 700 miljoonaa käyttäjää, mikä tekee sovelluksesta suosituimman maksu- ja elämäntapa applikaation Kiinassa.

Joulupukin Weibo-tilillä on 50 470 seuraaja. Alipay, jolla on Weibossa peräti 16 198 170 seuraaja, joten yli 16 200 000 Weibon käyttäjällä on mahdollisuus nähdä julkaisu ja osallistua kilpailuun.

Kiinalaiset rakastavat älypuhelimiaan ja siksi myös Suomea ja Rovaniemeä, koska täällä he voivat maksaa ruokansa, majoituksensa ja matkansa puhelintaan vilauttamalla. Siksi Alipay ja sen suomalainen yhteistyökumppani ePassi järjestivät kilpailun, jonka voittaja saa Rovaniemen-matkan ja viettää päivän Joulupukin apulaisena Pajakylässä.

Suomessa matkailevat kiinalaiset voivat maksaa Suomessa ostoksensa Alipayllä. Suomalainen ePassi toimii maksun välittäjänä Suomessa ja Pohjoismaissa.

Kiinalainen matkailija käyttää matkakohteessaan keskimäärin tuhat euroa, mikä on enemmän kuin yhdenkään muun matkailijaryhmän käyttämä rahamäärä. Kiinalaiset käyttävät maksuvälineenään paljon käteistä, mikä rajoittaa heidän ostamistaan. Esimerkiksi Lontoossa matkailevien kiinalaisten tiedetään kuluttavan neljä kertaa enemmän rahaa, jos heillä on käytössään mobiilimaksujärjestelmä. Mobiilimaksuvälineet ovat suosituin elektroninen maksuväline Kiinassa.

91 % kiinalaisista matkailijoista käyttäisi enemmän rahaa, jos maksaminen olisi mahdollistettu mobiilisti, esimerkiksi Alipay:lla (Nielson  Outbound Chinese Tourism and Consumption Trends: 2017 Survey). Lähes kaikki kiinalaiset matkailijat käyttävät Alipaytä maksuvälineenä Suomessa.

Takaisin uutislistaukseen

Näitkö jo nämä?

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?