0
lue

Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuisto on täynnä aarteita

09.04.2019 Anna Ruohonen

Ounasjoki on Suomen suurin vapaana virtaava joki, jonka suisto levittäytyy rehevänä ja runsaana Rovaniemen kaupungin kohdalla. Kesäisin iso osa rovaniemeläisten elämästä ja tekemisestä keskittyy sinne. Ounasjoki yhdistyy Kemijokeen Rovaniemen keskustan kohdalla ja juuri yhtymäkohdassa sijaitsee luonnoltaan ja maisemaltaan ainutlaatuinen jokisuiston alue. Kesäisin alue hohtaa kirkkaana sinisen ja vihreän raikkaita sävyjä, mutta yöaikaan keskiyön aurinko maalaa maiseman kerroksella kultaa. Taustalla levittäytyy Lapille tunnusomainen vaaramaisema.

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

Koivusaari – vehreä päiväretkikohde

Ounasjoen suistoalueesta tekee erikoisen sen tarjoamat erilaiset tekemisen mahdollisuudet. Aivan jokien risteyskohdassa sijaitsee Koivusaaren luontopolku, joka on lyhyen matkan päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva, koko perheelle sopiva, pitkospuilla päällystetty luontopolku. Koivusaaren luontopolku on noin kolme kilometriä pitkä ja sieltä löytyy myös lintutorni. Koivusaari onkin mainio paikka myös lintubongaukselle, ja paras aika bongailuun on kesän alussa touko-keskäkuussa tai kesän lopussa elo-syyskuussa. Pienen saaren lajikirjo on laaja. Koivusaaren luontopolun alkupiste löytyy Sodankyläntien varrelta Ounaspaviljongin parkkipaikalta.

 

Arktikum, Rovaniemi, Lappi.

Katsele jokea Arktisestä puutarhasta tai Arktikumin lasiputkesta

Yksi Rovaniemen tunnetuimmista maamerkeistä on pohjoiseen osoittava, tiedekeskus ja museo Arktikumin lasiputki, josta avautuu näkymä Ounajoen yli pohjoiseen. Arktikumissa koetaan pohjoisen luonnon ihmeet, tutustutaan arktisiin kulttuureihin ja Lapin historiaan. Arktikumia ympäröi Arktinen puutarha, noin seitsemän hehtaarin laajuinen arboretum-puisto, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Ounasjoen rannalla. Keskiyön aurinko paistaa kesäisin rantapuistoon suoraan pohjoisesta – silloin on hyvä aika istahtaa pienelle hiekkarannalle, joka sijaitsee Arktikumin rannalla. Arktinen puutarha on valokuvaajien suosima kuvauspaikka sekä kesällä että talvella.

 

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

Suppaile Ounasjoen suistossa

Ounasjoen suisto tarjoaa upeat puitteet SUP-lautailulle. Matala hiekkapohja välkkyy veden alla, kun laudalla meloo eteenpäin. Ounaspaviljongin uimarannalta voi kesäisi vuokrata SUP-laudan ja käydä tutustumassa suistoon. Sinne suuntautuu myös opastettuja SUP-retkiä, joista osa järjestetään keskiyön auringon aikaan myöhään illalla. Paikalliset melontaharrastajat ovat myös tuttu näky suistossa ja sen pienillä hiekkarannoilla. Matalat, hiekkapohjaiset rannat ovat oikeastaan suiston ihanimpia osia. Paikallisilla on tapana parkkeerata kajakkinsa, veneensä tai SUP-lautansa hiekkasärkille aurinkoisina kesäpäivinä. Pieniä, intiimejä hiekkarantoja on useita ja niistä löytää helposti yksityisen ja rauhallisen paikan leppoisan kesäpäivän viettoon.

 

Saunalautta Erkin Arkki

Simerock, Ounaspaviljonki, Rovaniemi

Sauno joella ja juhli Ounaspaviljongilla

Saunalautta m/s Erkin Arkki on jo lähes klassinen tapa kokea Rovaniemi. Tervantuoksuisella saunalautalla on puulämmitteinen sauna, jossa voi saunoa risteilyn aikana. Lautan ollessa parkissa voi sen kannelta hypätä uimaan raikkaaseen jokiveteen. Erkin Arkki risteilee kesäkuulta aina lokakuulle asti. Jokialueella pääsee retkeilemään myös jokiveneristeilyllä.  Jokiveneristeilyllä pääsee myös vierailemaan poro- ja hyskytiloille.

Ounasjoen pohjoispuolen rannalla sijaitseva Ounaspaviljonki on kesäisin suurtapahtumien näyttämö. Heinäkuussa paviljongin puitteissa juhlitaan Iskelmäkesä Rovaniemi –festivaali ja Rock in the City Rovaniemi –festivaali. Elokuussa alueen valtaa puolestaan Simerock, josta on muodostunut yksi Rovaniemen kesän kohokodista.

 

Varaa kesän aktiviteetit nyt

Summer Excursion to the Amethyst Mine in Luosto Palvelun tarjoaa Arctic Circle Snowmobile Park
Alkaen 119,00 EUR
Varaa
Summer Excursion to the Amethyst Mine in Luosto

Lampivaara Amethyst mine will be the perfect Lappish adventure for you!

Alkaen 119,00 EUR
Varaa
Korouoma Canyon & Ranua Zoo Summer Tour 09:00-17:00 Palvelun tarjoaa NortsaV Tours create opportunities to experience genuine Lapland.
Alkaen 185,00 EUR
Varaa
Korouoma Canyon & Ranua Zoo Summer Tour 09:00-17:00

Enjoy the nature of Korouoma canyon. After hiking in Korouoma we drive 1 hour to Ranua Zoo, where we meet arctic animals and birds!

Alkaen 185,00 EUR
Varaa
The Ultimate Lappish Adventure, with Lunch and Dinner Palvelun tarjoaa Nordic Adventures
Alkaen 272,00 EUR
Varaa
The Ultimate Lappish Adventure, with Lunch and Dinner

The reason we love full day tours is that we get a chance to show you the best of the best in just one day! We won’t overburden your schedule, we will just make sure that you see the best Rovaniemi has to offer.

Alkaen 272,00 EUR
Varaa
All Day Canoe Adventure to Rovaniemi Palvelun tarjoaa Wild About Lapland
Alkaen 150,00 EUR
Varaa
All Day Canoe Adventure to Rovaniemi

Challenge yourself and embark for an all-day canoe adventure to Rovaniemi! This canoeing safari will make you feel the harmony of Lapland nature from a complete different perspective!

Alkaen 150,00 EUR
Varaa
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit, Uncategorized 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 03.12.2020 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt, sustainability, Uncategorized 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja joulun lähestyessä Joulupukki saa paljon kysymyksiä liittyen vierailuihin Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä. Vaikka maailma olisi kuinka mullin mallin, niin ”Joulupukki viettää aikaa Joulupukin Pajakylässä vuoden jokaisena päivänä hoitamassa elämäntehtäväänsä; lasten ja aikuisten kiltteyden vaalimista sekä joulun henkeen kuuluvan rakkauden ja hyvän tahdon sanoman levittämistä”, Joulupukki toteaa Pajakylän sivuilla.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 18.09.2020 Joulupukin Pajakylä on kuin oikea kylä
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Listat, Ilmiöt, Paikat, Vinkit, Uncategorized 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 20.08.2020 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä. Joulupukin pääposti on ollut poikkeuksellisesti suljettuna koronatilanteen vuoksi huhtikuun alusta lähtien ja avaa ovensa 2.11.2020
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.08.2020 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit, Uncategorized 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn