0
lue

Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuisto on täynnä aarteita

09.04.2019 Anna Ruohonen

Ounasjoki on Suomen suurin vapaana virtaava joki, jonka suisto levittäytyy rehevänä ja runsaana Rovaniemen kaupungin kohdalla. Kesäisin iso osa rovaniemeläisten elämästä ja tekemisestä keskittyy sinne. Ounasjoki yhdistyy Kemijokeen Rovaniemen keskustan kohdalla ja juuri yhtymäkohdassa sijaitsee luonnoltaan ja maisemaltaan ainutlaatuinen jokisuiston alue. Kesäisin alue hohtaa kirkkaana sinisen ja vihreän raikkaita sävyjä, mutta yöaikaan keskiyön aurinko maalaa maiseman kerroksella kultaa. Taustalla levittäytyy Lapille tunnusomainen vaaramaisema.

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

Koivusaari – vehreä päiväretkikohde

Ounasjoen suistoalueesta tekee erikoisen sen tarjoamat erilaiset tekemisen mahdollisuudet. Aivan jokien risteyskohdassa sijaitsee Koivusaaren luontopolku, joka on lyhyen matkan päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva, koko perheelle sopiva, pitkospuilla päällystetty luontopolku. Koivusaaren luontopolku on noin kolme kilometriä pitkä ja sieltä löytyy myös lintutorni. Koivusaari onkin mainio paikka myös lintubongaukselle, ja paras aika bongailuun on kesän alussa touko-keskäkuussa tai kesän lopussa elo-syyskuussa. Pienen saaren lajikirjo on laaja. Koivusaaren luontopolun alkupiste löytyy Sodankyläntien varrelta Ounaspaviljongin parkkipaikalta.

 

Arktikum, Rovaniemi, Lappi.

Katsele jokea Arktisestä puutarhasta tai Arktikumin lasiputkesta

Yksi Rovaniemen tunnetuimmista maamerkeistä on pohjoiseen osoittava, tiedekeskus ja museo Arktikumin lasiputki, josta avautuu näkymä Ounajoen yli pohjoiseen. Arktikumissa koetaan pohjoisen luonnon ihmeet, tutustutaan arktisiin kulttuureihin ja Lapin historiaan. Arktikumia ympäröi Arktinen puutarha, noin seitsemän hehtaarin laajuinen arboretum-puisto, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Ounasjoen rannalla. Keskiyön aurinko paistaa kesäisin rantapuistoon suoraan pohjoisesta – silloin on hyvä aika istahtaa pienelle hiekkarannalle, joka sijaitsee Arktikumin rannalla. Arktinen puutarha on valokuvaajien suosima kuvauspaikka sekä kesällä että talvella.

 

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

Suppaile Ounasjoen suistossa

Ounasjoen suisto tarjoaa upeat puitteet SUP-lautailulle. Matala hiekkapohja välkkyy veden alla, kun laudalla meloo eteenpäin. Ounaspaviljongin uimarannalta voi kesäisi vuokrata SUP-laudan ja käydä tutustumassa suistoon. Sinne suuntautuu myös opastettuja SUP-retkiä, joista osa järjestetään keskiyön auringon aikaan myöhään illalla. Paikalliset melontaharrastajat ovat myös tuttu näky suistossa ja sen pienillä hiekkarannoilla. Matalat, hiekkapohjaiset rannat ovat oikeastaan suiston ihanimpia osia. Paikallisilla on tapana parkkeerata kajakkinsa, veneensä tai SUP-lautansa hiekkasärkille aurinkoisina kesäpäivinä. Pieniä, intiimejä hiekkarantoja on useita ja niistä löytää helposti yksityisen ja rauhallisen paikan leppoisan kesäpäivän viettoon.

 

Saunalautta Erkin Arkki

Simerock, Ounaspaviljonki, Rovaniemi

Sauno joella ja juhli Ounaspaviljongilla

Saunalautta m/s Erkin Arkki on jo lähes klassinen tapa kokea Rovaniemi. Tervantuoksuisella saunalautalla on puulämmitteinen sauna, jossa voi saunoa risteilyn aikana. Lautan ollessa parkissa voi sen kannelta hypätä uimaan raikkaaseen jokiveteen. Erkin Arkki risteilee kesäkuulta aina lokakuulle asti. Jokialueella pääsee retkeilemään myös jokiveneristeilyllä.  Jokiveneristeilyllä pääsee myös vierailemaan poro- ja hyskytiloille.

Ounasjoen pohjoispuolen rannalla sijaitseva Ounaspaviljonki on kesäisin suurtapahtumien näyttämö. Heinäkuussa paviljongin puitteissa juhlitaan Iskelmäkesä Rovaniemi –festivaali ja Rock in the City Rovaniemi –festivaali. Elokuussa alueen valtaa puolestaan Simerock, josta on muodostunut yksi Rovaniemen kesän kohokodista.

 

Varaa kesän aktiviteetit nyt

ARCTIC ANIMAL DAY – Summer & Autumn Provided by Sunny Safari
From 199,00 EUR
Book now
ARCTIC ANIMAL DAY – Summer & Autumn

See over 50 species of arctic animals including the rare polar bears along the wonderful 2,5km walking trail at Ranua zoo. Among the 200 animals there, see top predators such as the lynx, brown bears, wolves, arctic fox, wolverines, river otters, snow owls, and much more! Check out big herbivores like the musk ox and […]

From 199,00 EUR
Book now
Summer Golf Provided by Santa Claus Golf
From 85,00 EUR
Book now
Summer Golf

Enjoy an unforgettable golfing experience at Santa Claus Golf in Ounasvaara, Rovaniemi and cross the Arctic Circle while golfing under the midnight sun.

From 85,00 EUR
Book now
Canoeing under the Midnight Sun Provided by Wild About Lapland
From 95,00 EUR
Book now
Canoeing under the Midnight Sun

Paddle on the peaceful waters of Lapland and enjoy the beauty of the midnight sun! This guided activity will offer you a unique summer arctic experience that you will long remember !

From 95,00 EUR
Book now
VISIT TO SWEDEN AND AAVASAKSA Provided by Helios Tour
From 115,00 EUR
Book now
VISIT TO SWEDEN AND AAVASAKSA

Aavasaksa is a sharp-edged hill in Ylitornio municipality in Finnish Lapland. It has an elevation of 242 metres (794 ft). Aavasaksa is famous for its sights both towards Finland and Sweden, it’s included to the list of the National landscapes of Finland.

From 115,00 EUR
Book now
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa Lemmenloma – Rovaniemen kesä...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 27.01.2020 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2020 hiihtolomav...
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.
Tekeminen, Vinkit 27.09.2019 Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynn...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn