0
lue

Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä

11.01.2021 Jenny Silvennoinen
Winter and snow in Rovaniemi Lapland Toni Eskelinen

Lumilomalle kannattaa lähteä Rovaniemelle – kokosimme vinkit Lapin monipuolisimpaan talvilomaan. Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman halusit sitten oppia talvilajien tekniikkaa tai vuokrata välineet omatoimilomailuun, kokea kulttuuria tai tutustua artiseen luontoon, lue vinkit alta!

 

Käy poroajelulla

Rovaniemellä Joulupukin virallisessa kotikaupungissa, on pakko kokea Joulupukin Pajakylä sekä porot! Rovaniemi on kaupunki jonka asemakaava on poron pään muotoinen ja keskustan kadut mutkittelevat poron sarvien muodossa, joten jos missään niin täällä porot ovat must! Perehdy poronhoitoon alusta pitäen ja tutustu poronhoitajien elämään, vieraile porotilalla tai koe ihana luminen porokyyti, miten tahansa valitset porot kokea, vinkit löydät täältä!

Poroajelu Rovaniemella

 

Koe huskyajelu

Rakastu huskeihin Rovaniemellä. Huskyt rakastavat juoksemista ja halauksia, ja talvella lumen pöllytessä mikään ei ole niin ihmeellistä kuin ihailla maisemia koiraystävien kyyditsemänä. Valitse huskytekemistä koko perheelle tai lähde hieman vaativammalle matkalle huskien salaiseen maailmaan.

Visit Rovaniemi Rovaniemen lumi lomat Rovaniemi Lapland Finland

Pyöräile lumisissa vaaramaisemissa

Rovaniemi tarjoaa suunnattoman määrän välinevuokrausta lumella liikkumiseen, Ounasvaaran tykkypuiden lomassa kiemurteleva talvipyöräilyreitti on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Riding a fatbike in the snow in the polar night with Roll Outdoors in Rovaniemi, Lapland, Finland

Vietä yö lumimajoituksessa tai iglussa

Nukkuminen lumimajoituksessa tai lasi-iglussa on eksoottinen must elämys. Moni kehuukin nukkuneensa parhaat yöunensa lumimajoituksessa ja yön revontulet lasi-iglussa ovat monelle unohtumattomat.

Sleeping at the suite Arctic SnowHotel and Glass Igloos, Rovaniemi, Lapland, Finland

Koe lumi moottorikelkkaillen

Lunta on läjäpäin ja mikäpä olisi Rovaniemellä mahtavampaa kuin moottorikelkkailu. Sen lumo ei vaan ota laantuakseen, ja miksi ottaisi – talvimaiseman läpi huristelussa on jotain niin yksinkertaisen hienoa, että tuohon vapaudentunteeseen pehmeällä lumella kurvaillessa voi jäädä jopa koukkuun!

Snowmobile excursion in snowy winter forest, Rovaniemi, Lapland, Finland

Koe revontulet

Rovaniemeltä alkaa Lappi ja täällä revontulet loimuavat elokuusta huhtikuuhun, joskus niitä ei tarvitse edes metsästää vaan voit kokea revontulet majoituksestasi. Huippuvinkkejä revontulten katseluun löydät täältä ja opastetut retket tarjoavat elämyksen lisäksi myös ohjausta revontulten taltioimiseen.

Revontulet Joulupukin Lomakylän yllä, Joulupukin Pajakylä, Rovaniemi, Suomi

Koe arktinen kulttuuri

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja näin ollen merkittävien kulttuuri-instituutioiden koti. Rovaniemen kolme keskeisintä kulttuurikohdetta ovat museo ja tiedekeskus Arktikum, metsäteemainen kokoperheen puuhakeskus Tiedekeskus Pilke ja tutustumisen arvoinen Kulttuuritalo Korundi. Kaikkiin kolmeen pääsee kätevästi Kulttuuripassilla.

Tutustu arktisiin eläimiin

Ranuan eläinpuisto tarjoaa asukeilleen mahdollisimman luonnonmukaisen elinympäristön. Eläinpuiston suurimpia vetonauloja ovat jääkarhut ja ruskeakarhut, ja puistosta löytyy myös myskihärkiä, hirviä, saukkoja, ahmoja ja susia lukuisten muiden eläinten lisäksi. Joulupukin Pajakylässä sijaitseva Tallitontun Piha Kotieläinpiha on hurmaava kokoperheen kohtauspaikka, jossa alpakoiden ja muiden eläinten ihastelun lisäksi on mukava istahtaa ja syödä vaikka omia eväitä.

Jaakarhu Ranuan elainpuistossa

Koe arktinen luonto lumikenkäillen tai hiihtäen

Lumikenkäily on loistava tapa yhdistää liikunta ja luontokokemus. Rauhalliseen tahtiin edetessä ehtii todella nauttia raikkaasta lumimaisemasta. Viime vuosina lumikenkäily on kasvattanut suosiotaan muidenkin kuin matkailijoiden keskuudessa, sillä myös paikalliset ovat löytäneet lajin hienouden ja nauttivat helposta pääsystä talviseen metsään. Ounasvaaralla on paljon merkittyjä ja huollettuja reitistöjä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja ja Ounasvaaran valaistu latuverkosto kurvailee hurmaavissa lumisissa maisemissa.

Visit Rovaniemi Rovaniemen lumi lomat Rovaniemi Lapland Finland

Mene pilkille

Rovaniemi sijaitsee Kemi- ja Ounasjokien yhtymäkohdassa, joten jokien jäätyessä pilkkitilaa riittää. Varsinkin kevätauringossa pilkkiminen on ihana tapa rentoutua ja nauttia lumisista maisemista. Rovaniemellä voit suunnata pilkkiretkelle tai vuokrata välineet omatoimiseen pilkkimiseen.

Ice fishing with Safartica in Rovaniemi, Lapland, Finland

Selaa ja osta Rovaniemen alueen aktiviteetteja – > tästä, tai valitse alta:

Moottorikelkkasafari porotilalle Palvelun tarjoaa Safartica Oy
Alkaen 156,00 EUR
Varaa
Moottorikelkkasafari porotilalle

Tämä porotilavierailu moottorikelkalla yhdistää kaksi perinteistä menopeliä

Alkaen 156,00 EUR
Varaa
Moottorikelkka-ajelu pienryhmässä ((itse ajettuna)) Palvelun tarjoaa Parpalandia Oy
Alkaen 85,00 EUR
Varaa
Moottorikelkka-ajelu pienryhmässä ((itse ajettuna))

Näe hauskalla tavalla lappilasta maisemaa. Ajamme metasän läpi, kaukana ihmisistä ja melusta.

Alkaen 85,00 EUR
Varaa
Perhesafari Palvelun tarjoaa Arctic Lifestyle
Alkaen 119,00 EUR
Varaa
Perhesafari

Hauskaa ulkoilua koko perheelle! Safarin aikana kelkalla pääsevät ajamaan niin aikuiset kuin lapsetkin.

Alkaen 119,00 EUR
Varaa
Kahden tunnin moottorikelkkasafari Palvelun tarjoaa Arctic Lifestyle
Alkaen 99,00 EUR
Varaa
Kahden tunnin moottorikelkkasafari

Tällä safarilla saatte mainion mahdollisuuden tutustua moottorikelkkailuun ja nauttia komeista talvimaisemista.

Alkaen 99,00 EUR
Varaa
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit, Uncategorized 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 03.12.2020 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt, sustainability, Uncategorized 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja joulun lähestyessä Joulupukki saa paljon kysymyksiä liittyen vierailuihin Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä. Vaikka maailma olisi kuinka mullin mallin, niin ”Joulupukki viettää aikaa Joulupukin Pajakylässä vuoden jokaisena päivänä hoitamassa elämäntehtäväänsä; lasten ja aikuisten kiltteyden vaalimista sekä joulun henkeen kuuluvan rakkauden ja hyvän tahdon sanoman levittämistä”, Joulupukki toteaa Pajakylän sivuilla.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 18.09.2020 Joulupukin Pajakylä on kuin oikea kylä
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Listat, Ilmiöt, Paikat, Vinkit, Uncategorized 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 20.08.2020 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä. Joulupukin pääposti on ollut poikkeuksellisesti suljettuna koronatilanteen vuoksi huhtikuun alusta lähtien ja avaa ovensa 2.11.2020
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.08.2020 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit, Uncategorized 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn