0
lue

Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä

27.10.2016 Henri Anundi
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä on yllin kyllin niin lumella kuin sisätiloissakin. Olemme koonneet listan, joka antaa osviittaa siitä, mitä kaikkea on tarjolla. Valikoima on kuitenkin huomattavasti laajempi kuin mitä olemme alla luetelleet – tutustu Rovaniemen talviseikkailuihin.

 

Koe joulun taikaa Joulupukin virallisessa kotikaupungissa

Rovaniemellä, Joulupukin virallisessa kotikaupungissa, voi kokea aitoa joulun taikaa muun muassa teemaan liittyvissä käyntikohteissa ja osallistumalla jouluiseen tekemiseen.

Joulupukkia täytyy tietysti käydä tapaamassa Joulupukin Pajakylässä, jonka ilmapiiri jo itsessään nostaa joulutunnelmaa. Tulevien tonttujen kannattaa osallistua SantaParkin tonttukouluun, josta saa ikioman taikadiplomin!

visit-rovaniemi-christmas-magic-boy-santa-claus

Käy poroajelulla

Porot ovat sekä Lapin että Joulupukin tunnuseläimiä. Rovaniemellä voi vierailla porotiloilla ympäri vuoden, ja poroajeluille pääsee kun lumi on maassa.

Poroajelulla vauhti on hillitty, joten se soveltuu kaikenikäisille. Poroihin liittyvä tekeminen on asia, joka Lapissa ja Rovaniemellä on yksinkertaisesti koettava.

visit-rovaniemi-winter-activities-reindeer-sleigh-ride-couple

Käy koiravaljakkoajelulla

Ne ovat söpöjä, äänekkäitä ja syntyneet juoksemaan. Harva lähtee huskytilalta ihastumatta koiriin. Rovaniemellä tiloilla voi vierailla ympäri vuoden ja rekeä pääsee ohjastamaan lumisena aikana.

Rekikoira-ajeluihin sisältyy aina oppitunti, sillä nopeudet nousevat välillä suuriksi. Huskyajelut ovat Rovaniemen suoituimpia talviaktiviteetteja, eikä suotta – ne ovat kerta kaikkiaan jännittävää ja hauskaa tekemistä.

visit-rovaniemi-winter-activities-husky-sled-tour

Näe revontulet

Rovaniemen keskustan tuntumassa on useita revontulten katseluun soveltuvia paikkoja – katso tarkemmin täältä.

Kannattaa myös miettiä opastetulle revontuliretkelle osallistumista, sillä vaikkei onni suosisikaan, kertovat oppaat kiinnostavia ilmiöön liittyviä faktoja ja tarinoita.

visit-rovaniemi-winter-activities-northern-lights

Vieraile kulttuurikohteissa

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja maakuntakeskus, jonne merkittävät alueelliset kulttuuri-instituutiot ovat keskittyneet.

Rovaniemen kolme keskeisintä kulttuurikohdetta ovat museo ja tiedekeskus Arktikum, metsäteemainen Tiedekeskus Pilke ja Kulttuuritalo Korundi. Kaikkiin kolmeen pääsee kätevästi Kulttuuripassilla.

Katso lisää Rovaniemen käyntikohteita.

visit-rovaniemi-cultural-attractions-arktikum

Vieraile arktisessa eläintarhassa

Ranuan eläinpuisto tarjoaa asukeilleen mahdollisimman luonnonmukaisen elinympäristön. Eläinpuiston suurimpia vetonauloja ovat jääkarhut ja ruskeakarhut, ja puistosta löytyy myös myskihärkiä, hirviä, saukkoja, ahmoja ja susia lukuisten muiden eläinten lisäksi.

Ranualle on Rovaniemeltä tunnin ajomatka etelään, ja kuljetusta löytyy – katso tarkemmin täältä.

visit-rovaniemi-winter-activities-ranua-zoo-polar-bears

Käy lumikenkäilemässä

Lumikenkäily on loistava tapa yhdistää liikunta ja luontokokemus. Rauhalliseen tahtiin edetessä ehtii todella nauttia raikkaasta lumimaisemasta.

Viime vuosina lumikenkäily on kasvattanut suosiotaan muidenkin kuin matkailijoiden keskuudessa, sillä myös paikalliset ovat löytäneet lajin hienouden ja nauttivat helposta pääsystä talviseen metsään.

 

visit-rovaniemi-winter-activities-snowshoeing-forest-lady

Käy moottorikelkkasafarilla

Yksi tyypillisimpiä talviaktiviteetteja Rovaniemellä on moottorikelkkailu. Sen lumo ei vaan ota laantuakseen, ja miksi ottaisi – talvimaiseman läpi huristelussa on jotain niin yksinkertaisen hienoa, että se vetoaa suureen osaan ihmisiä.

Varo, ettet jää koukkuun!

visit-rovaniemi-winter-activities-snowmobiling-lapland-safaris

Vietä yö lumimajoituksessa

Nukkuminen lumimajoituksessa on suurimmalle osalle suomalaisiakin eksoottinen kokemus. Jotkut eivät vaihtaisi hotellin lämmintä vuodetta mistään hinnasta, mutta me kehotamme kokeilemaan: valitsemasi kohde antaa hyvät varusteet yön viettämiseen lumirakennelmassa.

Lumi eristää ääntä loistavasti, ja moni sanookin saaneensa parhaat yöunensa lumimajoituksessa. Yksi asia on varma – aamu on rapsakan raikas ja aamukahvi maistuu takuuvarmasti hyvältä!

visit-rovaniemi-winter-activities-arctic-snowhotel-accommodation

Mene pilkille

Rovaniemi sijaitsee Kemi- ja Ounasjokien yhtymäkohdassa, joten jokien jäätyessä pilkkitilaa riittää. Varsinkin kevätauringossa pilkkiminen on oiva tapa rentoutua ja nauttia maisemista, ja tietenkin pohdiskella kaikkea maan ja taivaan väliltä kaikessa rauhassa.

Mikäli ohjaukselle on tarvetta, voit suunnata pilkkiretkelle.

visit-rovaniemi-winter-activities-lapland-safaris-ice-fishing

Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit, Uncategorized 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 22.12.2017 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää