0
lue

Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme sinulle 48 tunnin ohjelman valmiiksi

27.05.2019 Franciska Donaszi

Revontulet eivät enää loista, mutta keskiyön aurinko kylläkin. Rovaniemeen kesässä on paljon ohjelmia ja aktiviteettia, joita voi kokeilla joko päivän tai yön valossa. Kahdessa päivässä ehtii nähdä Joulupukin pääkaupungissa paljon, sillä kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kokosimme sinulle yhdeksän hyvää kohdetta parin päivän Rovaniemen-kesälomamatkalle. Mikään ei tietenkään estä viipymästä kauemmin – tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa!

 

Santa Claus' Main Post Office in Rovaniemi Lapland Finland

1. Tee joulusuunnitelmia etukäteen

Joulupukki ei ole koskaan lomalla. Hän on valmis tapaamaan sinut vuoden jokaisena päivänä Joulupukin Pajakylässä ja keskustelemaan mahdollisista joululahjatoiveistasi. Joulupukin Pajakylässä sijaitsee myös Joulupukin Pääposti. Siellä voit kirjoittaa joulukorttisi hyvissä ajoin etukäteen ja jättää ne tonttujen postitettaviksi. Joulupukin pienet avustajat varmistavat, että kortit toimitetaan perille jouluksi.

 

Simerock, Ounaspaviljonki, Rovaniemi

2. Rovaniemen kesä on täynnä tapahtumia

Elokuun alussa järjestettävä Simerock on Rovaniemen tunnetuimpia kesäfestivaaleja, mutta Rovaniemellä järjestetään erilaisia tapahtumia koko kesän ajan. Koe esimerkiksi Kauppatorin Kesämarkkinat kesäkuun alussa tai Wanhat Markkinat elokuussa. Rovaniemeltä löytyy myös urheilutapahtumia. RoPS:n veikkausliigan pelit, Lentopallon Power Cup -turnaus ja Rovaniemi City Run sekä Lapland Marathon tarjoavat jännittäviä hetkiä tänä kesänä. Vuonna 2020 Jukolan viesti palaa Lappiin 26 vuoden tauon jälkeen, kun Napapiiri-Jukola kilpaillaan Rovaniemellä.

Rovaniemen tapahtumakalenteri löytyy täältä.

 

Exhibition in Arktikum Museum in Rovaniemi Lapland Finland

3. Koe lisää kulttuurielämyksiä

Rovaniemen kolme keskeisintä kulttuurikohdetta ovat museo ja tiedekeskus Arktikum, metsäteemainen Tiedekeskus Pilke ja Kulttuuritalo Korundi. Arktikumin tiedekeskuksessa ja museossa voit oppia arktisesta alueesta ja Rovaniemen historiasta. Tiedekeskus Pilke esittelee sinulle pohjoisten metsien menneisyyden ja tulevaisuuden. Taidemuseo Korundissa on esillä pohjoista nykytaidetta. Kaikkiin kolmeen pääsee kätevästi Kulttuuripassilla.

 

4. Vietä aktiivinen päivä Ounasvaaralla

Yksi Rovaniemen upeimmista asioista on se, että samalla kun nautit kaupungin mukavuuksista, pääset helposti myös arktiseen luontoon – Täällä luonto alkaa kotiovelta. Ounasvaara on vain lyhyen kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Paikka tarjoaa erinomaisen polkuverkoston päiväretkeilyyn, upean luonnon ja upeat näkymät. Ounasvaaran näköalatorni sijaitsee talvikävelyreitin varrella. Vuokraa polkupyörä ja kokeile opastettua maastopyöräilyretkeä Ounasvaaralla, käy Lapin urheiluopisto Santasportissa tai kokeile Santa Claus Golfin vihreitä kenttiä. Huima Action Parkissa Santasportin vieressä on 10 erilaista rataa, jotka kulkevat puiden lomassa. Puiden välissä kulkee köysiä, puomeja, siltoja ja verkkoja, jotka nousevat jopa seitsemän metrin korkeuteen.

 

5. Lähde risteilylle tai hyppää SUP-laudalle

Rovaniemi on kahden suuren joen kaupunki: Kemijoen ja Ounasjoen. Hyppää siis jokiveneristeilylle! Erityisen ihania ovat iltaristeilyt, joiden aikana voi nauttia näkymistä, keskiyön auringosta. Husky & Yoga Naturen retkellä vierailet husky- ja porotiloilla meloen. Jos haluat lisää toimintaa, hyppää jokeen, mene melomaan, aja vesijetillä tai kokeile koskenlaskun. Rovaniemi on kahden suuren joen, Ounasjoen ja Kemijoen, risteämispaikka, ja jokisuistot tarjoavat upeat puitteet SUP-lautailuun.

 

6. Herkuttele ulkoilmassa

Maailman puhtain hengitysilma sijaitsee tutkitusti Suomen Lapissa ja retkeily on siksikin erinomainen tapa nauttia Rovaniemestä. Rovaniemellä monet polut ovat helposti saavutettavissa ja löydät niiden varsilta useita laavuja. Monet näistä nuotiopaikoista sijaitsevat joen varrella ja tarjoavat levähdyspaikan lisäksi maalauksellisen näkymän. Laavut ja niiden tulipaikat tarjoavat mahdollisuuden myös ulkoilmaruokailuun. Toinen tapa syödä ulkona on marjastus ja siinä sivussa tapahtuva marjojen syöminen. Marjakausi alkaa heinäkuussa mustikoilla ja jatkuu ensimmäisiin pakkasiltoihin, kun karpalot ovat parhaimmillaan. Siinä välissä poimitaan hillat ja puolukat.

 

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

7. Pulahda uimaan

Turkoosi vesi, palmut ja lumivalkoinen hiekka kuulostavat hyvältä, mutta erikoisia ne eivät ole. Mutta miltä kuulostaa auringon ottaminen napapiirillä? Rovaniemen ympärillä on monia pieniä hiekkarantoja. Lähin on vastapäätä keskustaa Jätkänkynttilän sillan lähellä oleva Valdemarin ranta. Lisää rantoja löytyy muun muassa Arktikumin läheltä ja Ounaspaviljongilta, jonka uimaranta sopii erityisesti lapsiperheille.

 

Saunalautta Erkin Arkki

8. Nauti saunahetkistä

Olipa lomasi Rovaniemellä lyhyt tai pitkä tai vuodenaika kesä tai talvi, niin saunaan sinun on joka tapauksessa mentävä! Kesäisin voit saunoa Rovaniemellä esimerkiksi Kesärafla Saunassa Ounasjoen varrella. B&B Kotitien tarjoamassa yrttisaunassa on kylpylähenkisyyttä. Voit myös kokeilla klassista suomalaista saunaa uniikilla saunalautalla. M/S Erkin Arkissa on puinen sauna ja voit höyrystää ongelmasi pois samalla kun ajelehdit pitkin jokea.

 

Midnight Sun in Rovaniemi Lapland Finland

9. Saa voimaa yöttömän yön auringosta

Napapiirillä aurinko pysyy horisontin yläpuolella täydet 24 tuntia kesäkuun 21. ja 22. päivä. Keskiyön auringon kausi kestää Rovaniemellä itse asiassa kokonaisen kuukauden. Se alkaa 6. kesäkuuta ja loppuu 7. heinäkuuta. Käytännössä kesäyöt ovat valkeita koko kesän ajan toukokuun lopusta elokuun alkuun. Kun suunnittelet lomaasi Rovaniemellä, voit tehdä yllä mainitut aktiviteetit joko päivällä tai yöllä ja sinulla on kokonaiset 24 tuntia vuorokaudessa aikaa tehdä yllämainittuja asioita. Keskiyön auringon alla tavallisetkin asiat tuntuvat erikoisilta!

Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit, Uncategorized 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 03.12.2020 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt, sustainability, Uncategorized 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja joulun lähestyessä Joulupukki saa paljon kysymyksiä liittyen vierailuihin Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä. Vaikka maailma olisi kuinka mullin mallin, niin ”Joulupukki viettää aikaa Joulupukin Pajakylässä vuoden jokaisena päivänä hoitamassa elämäntehtäväänsä; lasten ja aikuisten kiltteyden vaalimista sekä joulun henkeen kuuluvan rakkauden ja hyvän tahdon sanoman levittämistä”, Joulupukki toteaa Pajakylän sivuilla.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 18.09.2020 Joulupukin Pajakylä on kuin oikea kylä
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Listat, Ilmiöt, Paikat, Vinkit, Uncategorized 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 20.08.2020 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä. Joulupukin pääposti on ollut poikkeuksellisesti suljettuna koronatilanteen vuoksi huhtikuun alusta lähtien ja avaa ovensa 2.11.2020
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.08.2020 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit, Uncategorized 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn