0
lue

Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme sinulle 48 tunnin ohjelman valmiiksi

27.05.2019 Franciska Donaszi

Revontulet eivät enää loista, mutta keskiyön aurinko kylläkin. Rovaniemeen kesässä on paljon ohjelmia ja aktiviteettia, joita voi kokeilla joko päivän tai yön valossa. Kahdessa päivässä ehtii nähdä Joulupukin pääkaupungissa paljon, sillä kohteet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kokosimme sinulle yhdeksän hyvää kohdetta parin päivän Rovaniemen-kesälomamatkalle. Mikään ei tietenkään estä viipymästä kauemmin – tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa!

 

Santa Claus' Main Post Office in Rovaniemi Lapland Finland

1. Tee joulusuunnitelmia etukäteen

Joulupukki ei ole koskaan lomalla. Hän on valmis tapaamaan sinut vuoden jokaisena päivänä Joulupukin Pajakylässä ja keskustelemaan mahdollisista joululahjatoiveistasi. Joulupukin Pajakylässä sijaitsee myös Joulupukin Pääposti. Siellä voit kirjoittaa joulukorttisi hyvissä ajoin etukäteen ja jättää ne tonttujen postitettaviksi. Joulupukin pienet avustajat varmistavat, että kortit toimitetaan perille jouluksi.

 

Simerock, Ounaspaviljonki, Rovaniemi

2. Rovaniemen kesä on täynnä tapahtumia

Elokuun alussa järjestettävä Simerock on Rovaniemen tunnetuimpia kesäfestivaaleja, mutta Rovaniemellä järjestetään erilaisia tapahtumia koko kesän ajan. Koe esimerkiksi Kauppatorin Kesämarkkinat kesäkuun alussa tai Wanhat Markkinat elokuussa. Rovaniemeltä löytyy myös urheilutapahtumia. RoPS:n veikkausliigan pelit, Lentopallon Power Cup -turnaus ja Rovaniemi City Run sekä Lapland Marathon tarjoavat jännittäviä hetkiä tänä kesänä. Vuonna 2020 Jukolan viesti palaa Lappiin 26 vuoden tauon jälkeen, kun Napapiiri-Jukola kilpaillaan Rovaniemellä.

Rovaniemen tapahtumakalenteri löytyy täältä.

 

Exhibition in Arktikum Museum in Rovaniemi Lapland Finland

3. Koe lisää kulttuurielämyksiä

Rovaniemen kolme keskeisintä kulttuurikohdetta ovat museo ja tiedekeskus Arktikum, metsäteemainen Tiedekeskus Pilke ja Kulttuuritalo Korundi. Arktikumin tiedekeskuksessa ja museossa voit oppia arktisesta alueesta ja Rovaniemen historiasta. Tiedekeskus Pilke esittelee sinulle pohjoisten metsien menneisyyden ja tulevaisuuden. Taidemuseo Korundissa on esillä pohjoista nykytaidetta. Kaikkiin kolmeen pääsee kätevästi Kulttuuripassilla.

 

4. Vietä aktiivinen päivä Ounasvaaralla

Yksi Rovaniemen upeimmista asioista on se, että samalla kun nautit kaupungin mukavuuksista, pääset helposti myös arktiseen luontoon – Täällä luonto alkaa kotiovelta. Ounasvaara on vain lyhyen kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Paikka tarjoaa erinomaisen polkuverkoston päiväretkeilyyn, upean luonnon ja upeat näkymät. Ounasvaaran näköalatorni sijaitsee talvikävelyreitin varrella. Vuokraa polkupyörä ja kokeile opastettua maastopyöräilyretkeä Ounasvaaralla, käy Lapin urheiluopisto Santasportissa tai kokeile Santa Claus Golfin vihreitä kenttiä. Huima Action Parkissa Santasportin vieressä on 10 erilaista rataa, jotka kulkevat puiden lomassa. Puiden välissä kulkee köysiä, puomeja, siltoja ja verkkoja, jotka nousevat jopa seitsemän metrin korkeuteen.

 

5. Lähde risteilylle tai hyppää SUP-laudalle

Rovaniemi on kahden suuren joen kaupunki: Kemijoen ja Ounasjoen. Hyppää siis jokiveneristeilylle! Erityisen ihania ovat iltaristeilyt, joiden aikana voi nauttia näkymistä, keskiyön auringosta. Husky & Yoga Naturen retkellä vierailet husky- ja porotiloilla meloen. Jos haluat lisää toimintaa, hyppää jokeen, mene melomaan, aja vesijetillä tai kokeile koskenlaskun. Rovaniemi on kahden suuren joen, Ounasjoen ja Kemijoen, risteämispaikka, ja jokisuistot tarjoavat upeat puitteet SUP-lautailuun.

 

6. Herkuttele ulkoilmassa

Maailman puhtain hengitysilma sijaitsee tutkitusti Suomen Lapissa ja retkeily on siksikin erinomainen tapa nauttia Rovaniemestä. Rovaniemellä monet polut ovat helposti saavutettavissa ja löydät niiden varsilta useita laavuja. Monet näistä nuotiopaikoista sijaitsevat joen varrella ja tarjoavat levähdyspaikan lisäksi maalauksellisen näkymän. Laavut ja niiden tulipaikat tarjoavat mahdollisuuden myös ulkoilmaruokailuun. Toinen tapa syödä ulkona on marjastus ja siinä sivussa tapahtuva marjojen syöminen. Marjakausi alkaa heinäkuussa mustikoilla ja jatkuu ensimmäisiin pakkasiltoihin, kun karpalot ovat parhaimmillaan. Siinä välissä poimitaan hillat ja puolukat.

 

Ounasjoki, Rovaniemi, Lappi.

7. Pulahda uimaan

Turkoosi vesi, palmut ja lumivalkoinen hiekka kuulostavat hyvältä, mutta erikoisia ne eivät ole. Mutta miltä kuulostaa auringon ottaminen napapiirillä? Rovaniemen ympärillä on monia pieniä hiekkarantoja. Lähin on vastapäätä keskustaa Jätkänkynttilän sillan lähellä oleva Valdemarin ranta. Lisää rantoja löytyy muun muassa Arktikumin läheltä ja Ounaspaviljongilta, jonka uimaranta sopii erityisesti lapsiperheille.

 

Saunalautta Erkin Arkki

8. Nauti saunahetkistä

Olipa lomasi Rovaniemellä lyhyt tai pitkä tai vuodenaika kesä tai talvi, niin saunaan sinun on joka tapauksessa mentävä! Kesäisin voit saunoa Rovaniemellä esimerkiksi Kesärafla Saunassa Ounasjoen varrella. B&B Kotitien tarjoamassa yrttisaunassa on kylpylähenkisyyttä. Voit myös kokeilla klassista suomalaista saunaa uniikilla saunalautalla. M/S Erkin Arkissa on puinen sauna ja voit höyrystää ongelmasi pois samalla kun ajelehdit pitkin jokea.

 

Midnight Sun in Rovaniemi Lapland Finland

9. Saa voimaa yöttömän yön auringosta

Napapiirillä aurinko pysyy horisontin yläpuolella täydet 24 tuntia kesäkuun 21. ja 22. päivä. Keskiyön auringon kausi kestää Rovaniemellä itse asiassa kokonaisen kuukauden. Se alkaa 6. kesäkuuta ja loppuu 7. heinäkuuta. Käytännössä kesäyöt ovat valkeita koko kesän ajan toukokuun lopusta elokuun alkuun. Kun suunnittelet lomaasi Rovaniemellä, voit tehdä yllä mainitut aktiviteetit joko päivällä tai yöllä ja sinulla on kokonaiset 24 tuntia vuorokaudessa aikaa tehdä yllämainittuja asioita. Keskiyön auringon alla tavallisetkin asiat tuntuvat erikoisilta!

Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa Lemmenloma – Rovaniemen kesä...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 27.01.2020 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2020 hiihtolomav...
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.
Tekeminen, Vinkit 27.09.2019 Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynn...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn