0
lue

Terveysturvallinen matkailu Lapissa

20.02.2021 Jenny Silvennoinen

Ihanaa loma, suunnitelmissa Lappi mutta miten toteuttaa terveysturvallinen matka? Kasasimme yhteen tietopaketin terveysturvallisesta matkailusta sekä parhaista koronaturvallisista käytänteistä, lue vinkit ja matkusta Lappiin vielä tänä talvena koronaturvallisesti!

Tutustu jo ennen matkaasi Koronaturvallinenlappi.fi -sivustoon, se on Lapin sairaanhoitopiirin, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja House of Laplandin toteuttama sivusto jolla jaetaan tietoa alueen koronatilanteesta ja siihen liittyvistä asioista.

Muista että hyvä matkustaja on terve matkustaja, joten älä lähde matkallesi sairaana. Visit Rovaniemen COVID-19 -sivusto välittää viimeisimmän terveysturvallisuutta koskevan tiedon yhteistyössä alueen terveysviranomaisten kanssa, jotta matkasi olisi turvallinen.

Toivomme että lataat itsellesi KORONAVILKUN.  Sen avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Muista nämä:

 • Matkalle lähtiessäsi suunnittele lomatekeminen niin että pysyttelet oman perheesi tai kaveriporukan kanssa.
 • Noudatetaan yhdessä perussääntöjä, pidetään turvavälejä, käytetään kasvomaskeja ja käsihygieniaa, niin voimme estää tartuntojen syntymisen.
 • Sairaana ei saa lähteä reissuun. Jos matkalla tulee oireita, lomakohteessa pääsee testeihin.
 • Sisätiloissa kuten hotellien ja ravintoloiden ruokajonoissa tulee käyttää maskeja.
 • SEURAA TILANNETTA: seuraa Lapin koronavirustiedotusta täällä. 
 • MIKÄLI SINULLA ON KORONAVIRUSTARTUNNAN OIREITA : hakeudu koronatestiin! 
  • Rovaniemellä koronatesteihin ei ole ajanvarausta, vaan testeihin pääsee suoraan. Testit ovat ilmaisia kaikille Rovaniemellä oleville, paikallisille ja vierailijoille, kotimaisille ja ulkomaisille. Katso testauspaikat ilman ajanvarausta tästä.
  • Oireettomille tehdään koronatestejä ainoastaan terveydenhuollon arvion perusteella silloin, kun se altistusketjujen selvittämiseksi katsotaan tarpeelliseksi. Omatoimisesti testiin ei tule hakeutua, mikäli mitään oireita ei ole.
  • Näytteenotossa ei tehdä hoidon tarpeen arviointia. Mikäli sinulla on hoitoa tai hoidollista arvioita vaativia oireita, ota yhteyttä terveysasemalle puhelimitse tai Nettiklinikan kautta.
  • Pysyttele eristäytyneenä kunnes saat vastauksen koronatestistä.
 • KARANTEENI : Positiivisen koronavirustuloksen saanut asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin.
 • EI PIDÄ MATKUSTAA SAIRAANA tai lähteä matkalle edes pientenkään oireiden ilmaantuessa!

Rovaniemi tarjoaa paljon terveysturvallista tekemistä 

Pilkkisafarille pelkästään oman porukan kesken:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/kampanja-safartican-pilkkisafari-moottorikelkalla-privana/

 

Roll Outdoorsilta ja Beyond Arcticilta varustepaketti vuokralle ja luontoon:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/hiihtoloman-huikea-varustepaketti-15-alennus-beyond-arctic-roll-outdoors/

 

Tämän talven hitti – liiku kevyenä kuin höyhen lumella liuku –tai lumikengillä:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/vuokraa-liukulumikengat-tai-lumikengat-20-beyond-arctic/

Pidä porukka pienenä ja liiku oman porukan kesken

Tutustuminen omalla porukalla autenttisen porotilan elämään:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettituote/reindeer-farm-visit/

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/porotila-porohaka/

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/orbas-reindeer-family/

 

Lasten suosikki – Alpakkakävely Napapiirin metsässä, ryhmäkoko maks. 6 hlö:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/kampanja-alpakkakavely-joulupukin-metsassa-napapiirilla/

 

Lapin seikkailu hevosten kanssa – Omalla porukalla nauttimaan talvisista maisemista hevosen selästä:

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/kampanja-arctic-nature-trips-2/

 

Unelmien Huskyretkelle pienryhmässä (ryhmäkoko maks. 8hlö, ja yleensä yksi perhe kerrallaan):

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/talvikampanja-reipas-rekiretki-10km-huskysafari-10/

 

Wintergarden tai leffateatteri omaan käyttöön

Rovaniemen must erikoisuus leffateatteri tai pelitila oman seurueen kanssa:

https://kurulounge.fi/?gclid=Cj0KCQiA4L2BBhCvARIsAO0SBdbw4p1OauxKTdZ2sGmMvrAg2GuvTOidCCcRlu7nIOTh5rDAVK8gtlYaAmXGEALw_wcB

 

Upea talvipuutarha ihan vain teidän porukalle siihen merkittävään hetkeen:

https://www.cafebar21.fi/#eat-together

Lapin ehdottomat saunaelämykset omalle porukalle

Rovaniemen erikoisuudet Talvigolf ja 900 km Moottorikelkkareittejä sekä -uria

Kauniissa vaaramaisemissa sijaitsevalla talvigolfkentällä on helppo säilyttää turvavälit:

http://santaclausgolfclub.fi/pelaaminen/talvigolfkentta/

 

Moottorikelkat vuokralle omatoimiretkiin tarjoaa: 

Wild Nordic: kts. www.wildnordic.fi/vuokraakelkka

Lapland Safaris: kts. www.fellsandoutdoors.com

Arctic Lifestyle: kts. www.lapinhullu.fi/ohjelmapalvelu/moottorikelkkavuokra

Lapin talviloman helmet: Revontulet, Korouoma sekä Ametistikaivos

NortsaV Tours järjestää yksityisiä revontuliretkiä, sekä päiväretkiä Korouomaan ja Luoston Ametistikaivokselle!

www.visitrovaniemi.fi/fi/aktiviteettiyritys/nortsav-tours/

Hyvä matkustaja - Terve matkustaja

Terveysturvallisuus on mielentila ja ehkä jopa pysyvä elämäntavan muutos: toisten ihmisten ja liikkumisen vapauden arvostaminen on kaiken lähtökohta. Henkilökohtaisilla valinnoilla ja konkreettisilla teoilla edesautamme terveysturvallisuutta. Pidä turvavälit, käytä hengityssuojainta, pese ja desinfioi kätesi, äläkä matkusta sairaana – teoillasi on väliä myös lomalla.

Lomaterveisin

Visit Rovaniemi

Tänään ajetussa viimeisessä erikoiskokeessa Toyota-kuski Kalle Rovanperä nappasi mestaruuskilpailun kokonaistilanteen johdon voittaen viimeisen live TV Wolf Power Stagen ja viisi bonus pistettä. Craig Breen tuli toiseksi napaten 4 pistettä ja  Neuville puolestaan 3 pistettä tullen kolmanneksi. Tänak puolestaan nappasi 2 pistettä neljännellä sijallaan, Sébastien Ogierin varmistaessa itselleen viimeisen jaossa olleen bonus pisteen viidennellä sijallaan.
Uncategorized 28.02.2021 Arctic Rally Finland Power Stage: Päivä: 3 Flash...
Lue lisää
Elfyn Evans/Scott Martin veivät toisen erityiskoevoittonsa jättäen Kalle Rovanperän/Jonne Halttusen taakseen 1,0s erolla sunnuntain avauksessa. Rovanperä/Halttunen kirivät eroaan kokonaistilannetta johtavaan Ott Tänakiin/Martin Järveojaan 19.2s kun ajettavissa on enää yksi erikoiskoe. Craig Breen/Paul Nagle ylsivät seitsemänneksi nopeimmiksi siitäkin huolimatta, että heidän vaihdelaatikkonsa piti uusia 15 minuutin aamuhuollolla Santasportilla.  Janne Tuohino/Reeta Hämäläinen jättäytyvät kisasta Tuohinon loukattuaan olkapäänsä -ei ralliin liittyvässä onnettomuudessa.
Uncategorized 28.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 3 Flash ...
Lue lisää
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe ajoivat ensimmäisen nopeimman aikansa erikoiskokeella ja he ovat nyt 1,8s Kalle Rovanperän/Jonne Halttusen perässä ja kiinni taistelussa kakkossijasta. Neuville/Wydaeghe olivat 12.3s nopeampia kuin Ott Tänak/Martin Järveoja, jotka jatkavat kuitenkin 24.1s johdossa kokonaiskilpailussa. Sébastien Ogierin/Julien Ingrassian syöksyminen lumihankeen aiheutti draamaa juuri ennen maaliviivaa. Ranskalaiset selvisivät maaliin kaivettuaan Toyotansa ulos lumihangesta, mutta 20 minuuttia aikataulusta jäljessä.
Uncategorized 27.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 2 Flash ...
Lue lisää
Ott Tänak/Martin Järveoja lujittivat johtoaan voittamallaan viidennellä erikoiskokeella. He ovat nyt 25s edellä Kalle Rovanperää/Jonne Halttusta kun kaksi erikoiskoetta on tänään vielä ajamatta. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe nousivat kokonaistilanteessa kolmannelle sijalle, jättäen taakseen Craig Breenin/Paul Naglen. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia ovat seitsemänsinä perässään Takamoto Katsuta/Daniel Barritt. Teemu Suninen/Mikko Markkula ovat nyt 7,6s Katsutaa/Barrittia jäljessä ajettuaan erikoiskokeen neljänneksi nopeimman ajan. Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais olivat pulassa teknisten ongelmien kanssa heti erikoiskokeen alussa menettäen huomattavasti aikaa.
Uncategorized 27.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 2 Flash ...
Lue lisää
2. Päivän neljännellä Kaihuavaaran erikoiskokeella kärkeen kiilasivat Elfyn Evans/Scott Martin. Äärimmäisen nopea erikoiskoe oli liikaa Toyota Yaris WRClle ja Toyota kuljettajat täyttivät kolme kärkisijaa. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen olivat kierroksen toiseksi nopeimmat jättäen taakseen Craig Breenin/Paul Naglen kokonaistilanteessa ja ovat nyt toisena heti Tänak/Järveojan perässä, jotka yhä johtavat siis kokonaistilannetta lumipenkkaseikkailusta huolimatta. Emil Lindholm/Mikael Korhonen, jotka lähtivät erikoiskokeelle WRC3 johdossa jäivät jumiin lumipenkkaan, erikoiskokeen maalista kerrotaan.
Uncategorized 27.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 2 Flash ...
Lue lisää
Päivän toisen erikoiskokeen jälkeen kun Sarriojärvi selätettiin pimeässä, nopein WRC kuljettaja O.Tänak perässään C.Breen ja kolmantena Suomipoika K.Rovanperä.
Suomalaiset kurittivat WRC2 ja WRC3 luokissa sillä WRC2 luokassa kolme nopeinta olivat 1. E.Lappi 2. N.Gryazin 3. A.Mikkelsen ja puolestaan WRC3 luokassa kolme nopeinta 1. E.Lindholm 2. T.Asunmaa 3. E.Kauer
Uncategorized 26.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 1 Flash ...
Lue lisää
Tänään tehtiin historiaa kun ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox shakedown ajettiin Rovaniemellä. Ott Tänak/Martin Järvneoja olivat nopeimpia. Perässään toiseksi nopeimmat Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe ja Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais olivat kolmanneksi nopeimpia. Janne Tuohino/Reeta Hämäläinen törmäsivät WRC Ford Fiestallaan lumipenkkaan 2.7 kilometriä erikoiskokeen alusta.
Uncategorized 26.02.2021 Arctic Rally Finland Tuoreimmat: Päivä: 1 Flash ...
Lue lisää
Kaikkien aikojen ensimmäinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä nyt viikonloppuna 26. – 28.2. Rovaniemen lumiset maisemat näyttelevät nyt suurta roolia MM-sarjan kovavauhtisessa toiminnassa lumella ja jäällä. Kisa ajetaan koronaturvallisesti ilman yleisöä, joten paras tapa virittäytyä rallitunnelmaan löytyy kotikatsomoista. Tämä juttu esittelee paitsi rallitiimit niin myös viikonlopun aikataulun ja tavat seurata rallia viikonlopun aikana! 
Uncategorized 25.02.2021 Tutustu Tiimeihin ja aikatauluun – Kaikki mi...
Lue lisää
Rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä rallit ovat olleet lähes jokapäiväistä leipää ja sirkushuvia siitä saakka, kun Tarja-äiti ja Jussi-isä hurahtivat Tunturirallin tunnelmasta 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä rallien talkoohommissa häärivät myös perheen kaksikymppiset Katriina-tytär ja Olli-poika. Kolmas rallisukupolvikin on jo varttumassa.
Ihmiset, Ilmiöt 24.02.2021 MM-Rallin yhteishenkeä: mukana on huikeat 600 tal...
Lue lisää
Ihanaa loma, suunnitelmissa Lappi mutta miten toteuttaa terveysturvallinen matka? Kasasimme yhteen tietopaketin terveysturvallisesta matkailusta sekä parhaista koronaturvallisista käytänteistä, lue vinkit ja matkusta Lappiin vielä tänä talvena koronaturvallisesti!
Vinkit, Uncategorized 20.02.2021 Terveysturvallinen matkailu Lapissa
Lue lisää
Suunnittelemassa hiihtolomaa Rovaniemelle, mutta majapaikka vielä mietinnässä? Tsekkaa hiihtolomien kampanjatarjoukset ja varaa lumiloma Lapin pääkaupungista.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 16.02.2021 Hiihtoloman kiinnostavimmat majoitustarjoukset Rov...
Lue lisää
Lasten kanssa Lappiin? Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa hiihtolomaviikoilla menoa ja meininkiä koko perheelle. Nappaa vinkit koko perheen hiihtolomareissulle tästä!
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 15.02.2021 Perheen kanssa hiihtolomalla Rovaniemellä
Lue lisää
Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Joulupukin Pajakylässä voit majoittua, kokea kulinaristisia elämyksiä ja nauttia jouluntaiasta sekä pohjoisen elämyksistä ympäri vuoden. Napapiirillä sijaitsevassa kylässä on hotelleja, mökkejä, igluja, paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, sekä putiikkeja, joista voi ostaa suomalaista designia ja käsitöitä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 10.02.2021 Joulupukin Pajakylä on kuin oikea kylä
Lue lisää
Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa mainiot puitteet hiihtoloman viettoon. Monipuolinen ravintolatarjonta, uniikit majoituskohteet ja Lapin laajin ohjelmapalvelutarjonta takaavat sen, että lomalla löytyy jokaiselle jotakin. Tsekkaa tärpit lumiloman viettoon ja lumoudu Lapista!
Tekeminen, Listat, Vinkit 09.02.2021 Hiihtoloma odottaa Rovaniemellä
Lue lisää
Maailmalla ystävänpäivä, eli Valentine’s Day, on lähinnä rakastavaisten päivä. Suomessa päivä on enemmänkin ystävien muistamisen päivä, mutta luonnollisesti myös pariskuntien romanttinen merkkipäivä. Mikäli pohdit mitä tehdä puolison kanssa ystävänpäivänä 14.2.2021 Rovaniemellä – kerää ideat tästä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 08.02.2021 Ystävänpäivä rakkaan kanssa Rovaniemellä
Lue lisää
Ystävänpäivällä 14.2. on pitkät perinteet. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten, juhlapäivä. Ota siis ystäväsi – tai koko kaveriporukka – mukaan, ja tsekkaa vinkit ystävänpäivän viettoon 14.2.2021 Rovaniemellä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 08.02.2021 Ystävänpäivä Rovaniemellä – ystävien k...
Lue lisää
Nyt voit tilata Lapin herkkuja ja hemmottelua kotiovellesi Lapista Rovaniemeltä - Todellisille Lappifaneille! Listasimme Rovaniemen TOP verkkokaupat, hetkiin jolloin Lapin kaipuu yllättää.
Listat, Vinkit, Uncategorized 02.02.2021 Lappi kotiovellesi – Rovaniemen verkkokaupat
Lue lisää
Luminen helmikuu Rovaniemellä kutsuu sinut pulkkailemaan, kelkkailemaan, liukulumikenkäilemään ja talvipyöräilemään.
Tekeminen, Listat, Vinkit 01.02.2021 Kuukauden löytönurkka: helmikuu
Lue lisää
5. helmikuuta juhlistetaan jälleen Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää. Mutta mistä löytyy Rovaniemen paras Runebergin torttu? Kokosimme Runebergin torttujen ystäville helmikuun ensimmäisen viikonlopun menovinkeiksi leipomot ja kahvilat, joissa tätä klassikkoherkkua kannattaa käydä maistamassa.
Tekeminen, Listat, Vinkit 01.02.2021 Rovaniemen parasta Runebergin torttua metsästäm...
Lue lisää
Tsekkaa Rovaniemen TOP 10 instagrammattavimmat kohteet talvilomalle 2021! Rovaniemi sijaitsee jylhien vaaramaisemien sylissä jokilaaksossa, täältä alkaa arktinen luonto. Rovaniemellä lumi on kameran ulottuvilla joka puolella, alta löydät vinkkimme TOP 10 instagrammattavista kohteista Rovaniemellä.
Listat, Paikat, Vinkit 29.01.2021 Instagrammaajan Lumiloman TOP 10 Lapissa Rovanieme...
Lue lisää
Tiedätkö, mistä löytyy Rovaniemen talvikauden instagrammattavin ravintolaspotti ja coolein jääravintola? Entä oletko jo maistanut kaupungin parhaaksi tituleerattua Runebergin torttua – tai mehevintä poronpaistia? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan ajankohtaiset menovinkit: tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä testaamassa talvella 2021!
Tekeminen, Listat, Vinkit 29.01.2021 Rovaniemen Talven 2021 MUST Ravintolat
Lue lisää
”Tämän rakkauden ja elämyksen halusimme tarjota muillekin. Sydän täyttyy eikä löydä sanoja, joilla kuvata kuinka hiljaista kaikki on, kun matkaa näiden upeiden koirien kanssa lumisessa maastossa. Se tunne mikä koirien innosta välittyy, kun ne nauttivat vauhdista. Koirien yhteinen energia välittyy matkatessa ihmiseen, kun ne katsovat ohjastajaa silmiin - anna käsky haluan jo juosta.”  Paikallisten rakastama koiravaljakkoyrittäjä pariskunta kertoo oman tarinansa, kuinka koiravaljakkoelämä vei heidän sydämensä.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, sustainability 19.01.2021 Koiravaljakkoelämä vei sydämen
Lue lisää
Arctic Rally tuottaa tänä vuonna kattavat suorat TV-lähetykset verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan, joiden myötä pääset lumiseen rallitunnelmaan ja kuulemaan kuljettajien mietteitä koko kilpailun ajan.
Tekeminen, Vinkit 14.01.2021 Arctic Lapland Rally 2021 – Osallistu suoran TV-...
Lue lisää
Rovaniemellä Lapin pääkaupungissa vietät elämyksellisen talviloman keskellä arktista luontoa, lue vinkit ja ihastu lumiseen Rovaniemeen!
Tekeminen, Listat, Vinkit 11.01.2021 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Parhaan talviloman perässä Rovaniemelle? Kuukauden löytönurkka vinkkaa instagrammattavimmat uutuudet, omatoimi-ideat lomallesi sekä lumivarmat kokemukset!
Tekeminen, Listat, Vinkit 04.01.2021 Kuukauden löytönurkka: Tammikuu
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tässä blogisarjassa Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo kertovat parhaat vinkkinsä revontulten metsästämiseen. 
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 29.12.2020 Revontulten metsästäjät – Must vinkit 2/2
Lue lisää
Joulupukin videopuhelu on Joulupukin Kammarin ympärivuotinen tuote ja lämmin jutusteluhetki Joulupukin kanssa huolimatta siitä, missä päin maapalloa ollaan.
Ihmiset, Vinkit, Uncategorized 12.12.2020 Joulupukki saapuu koteihin tänäkin vuonna
Lue lisää
Matkabloggaaja-toimittaja Sanna Wallenius kertoo, mikä saa intohimoisen Rovaniemen-kävijän palaamaan Lapin pääkaupunkiin yhä uudelleen. Wallenius on toiminut toimittajana jo huikeat 26 vuotta ja omaa matkablogiaan hän on kirjoittanut jo seitsemän vuoden ajan. Tarinoita matkablogissa on paitsi Suomesta niin myös Euroopasta, USAsta ja Aasiasta. Lue alta mitä Wallenius vinkkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 03.12.2020 TOP 10 syytä rakastua Rovaniemeen
Lue lisää
Rovaniemi on kokouskohteena poikkeuksellisen monipuolinen, ja kokousten paketoinnissa vain mielikuvitus on rajana, kertoo Visit Rovaniemen Kokouspäällikkö Juhani Sallanmaa. Juhani Sallanmaa on toiminut kokousasiantuntijana jo kohta kaksi vuosikymmentä. Rovaniemen kokoustilavalikoimasta löytyy väljempiä suurten kokousten tiloja, joihin mahtuu hyvin kokoustamaan turvavälein, kuin myös erikoisempia pienempiä kokoustiloja, joissa kokous voidaan toteuttaa, vaikka porotarhalla tai kodassa avotulen loimussa.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 12.10.2020 TOP 8 Tapaa kokoustaa Rovaniemellä
Lue lisää
Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen pyörittämä ekologinen piilopaikka. Eco Lodge sijaitsee Rovaniemellä, ja paikkaa ovat muokanneet aika, rakkaus pohjoiseen luontoon ja halu kehittää piilopaikka, jossa ekologisuus mukaan lukien alkuperäisten materiaalien arvostaminen, näyttelevät suurta roolia. Arttu, Aaro, Anni ja Amalia ovat Olleron Eco Lodgen neljä sisarusta, jotka lähtivät pelottomasti toteuttamaan unelmaansa, omassa lapsuudenpaikassaan, jossa vietettiin onnellisesti kaikki lapsuuden viikonloput ja lomat.
Ihmiset, Ilmiöt, sustainability, Uncategorized 07.10.2020 Ekologinen piilopaikka 1/2
Lue lisää
Suomen Lappi on maailman parhaita paikkoja ihailla revontulia, ja ihmisille, jotka yrittävät niitä ikuistaa, tarjoaa Rovaniemi hyviä lokaatioita, maisemia sekä palveluita revontulien kuvaamiseen. Tämä blogisarja on tarina siitä, kuinka Juho Uutela, Juho Uurtamo ja Annika Uurtamo päätyivät revontulten metsästäjiksi, ja kuinka valokuvausretki- ja seikkailuyritys Beyond Arctic sai alkunsa.
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 28.09.2020 Revontulten metsästäjät 1/2
Lue lisää
Tiedätkö jo, mistä löytyy Rovaniemen parhaimmat falafelit tai mehevin porkkanakakku? Oletko jo maistanut paikallista porosushia tai Yucan kuuluisia churroja? Listasimme Rovaniemen ravintolatarjonnan must-annokset - tsekkaa 10 paikallista helmeä, joita täytyy käydä maistamassa tänä syksynä!
Tekeminen, Listat, Ilmiöt, Vinkit 21.09.2020 Rovaniemen Syksyn 2020 MUST Ravintolat
Lue lisää
Revontulikausi käy kuumana Rovaniemellä: elo-syyskuun vaihteessa revontulia ihasteltiin taivaalla jopa 8 yötä peräkkäin. Haluatko tietää parhaimmat vinkit Instagram-tilisi räjäyttävän revontulikuvan ottamiseen? Ja haluatko löytää sen upeimman Revontulimajoituksen Lapista? Lue lisää!
Listat, Ilmiöt, Paikat, Vinkit, Uncategorized 04.09.2020 Revontulimajoitukset kruunaavat Revontuli -työpaj...
Lue lisää
Sattuiko Rovaniemen reissulle sadepäivä? Lue 10 vinkkiämme mielenkiintoisista käyntikohteista, joissa viihdyt säällä kuin säällä.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 04.09.2020 Sadepäivän menovinkit Rovaniemelle
Lue lisää
Finnair lisää lentoja Rovaniemelle, Lappi kiinnostaa eikä ihme, Ruska heräilee jo ja revontulia voi havaita elokuun lopusta alkaen, ja paikallisten mukaan syys-lokakuu on revontulten kulta-aikaa.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 20.08.2020 Rovaniemen Ruska ja Revontulet
Lue lisää
On taianomaista ja kaunista, kuinka Joulupukin kirjeet löytävät perille napapiirille, Joulupukin pääpostiin, vaikka osoitteeksi olisi kirjoitettu vain "Joulupukki", sanoo Joulupukin pääpostitonttu Katja. Vaikka Joulupukin kirjeet olisi osoitettu pohjoisnavalle, tuntevat postikonttorit kautta maailman jo että Joulupukin virallinen kotikaupunki on Rovaniemellä napapiirillä. Joulupukin pääposti on ollut poikkeuksellisesti suljettuna koronatilanteen vuoksi huhtikuun alusta lähtien ja avaa ovensa 2.11.2020
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 12.08.2020 Joulupukki on yhteydessä maailmaan kirjeiden kaut...
Lue lisää
Lue vinkkimme Instagrammattavan roadtripin toteuttamiseen syksyllä 2020, ja koe Lapin luonto värikkäimmillään.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit, Uncategorized 10.08.2020 Instagrammattava Ruska-Roadtrip
Lue lisää
Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa kesän lemmenloma
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn