0
suunnittele

Lapin muut matkailualueet

Lappi kattaa lähes kolmaosan Suomesta ja on isompi kuin esimerkiksi Portugali tai Unkari. Maakunnan pääkaupunki on Rovaniemi, Joulupukin virallinen kotikaupunki. 
Harvaan asutun Lapin asukasluku, 180 000, on vähemmän kuin alueen porojen lukumäärä, joka ylittää 200 000.
Lapin eri alueilla on omat vivahteensa ja erikoispiirteensä, mutta kaikkia yhdistää ympärivuotinen luonnon kauneus. Tutustu maakuntaan laajemmin suunnistamalla matkailualueiden sivustoille alta.
Voit myös tutustua ja varata oman road tripisi eri puolille Lappia reittisuunnittelutyökalussamme. 

Ranua

Järvien, jokien ja laajojen erämaa-alueiden huomaan on kehittynyt Ranuan kunta. Ranua sijaitsee Etelä-Lapissa. Kirkonkylä on kantatien 78 ja teiden 941 sekä 942 risteyksissä ja siten helppo saavuttaa omalla autolla tai linja-autolla. Ranua on tunnettu Ranuan eläinpuistosta, jossa pääsee näkemään Suomen ainoat jääkarhut sekä 50 muuta arktista ja pohjoista lajia. Ranua on lisäksi tunnettu hillastaan ja kalaisista vesistöistään, ja ympäristö tarjoaa myös rentoutumista kaipaaville tilaisuuden olla läsnä ja rauhoittua.

Alueelta löytyy patikka- ja melontareittejä, sekä talvisin hiihtolatuja ja moottorikelkkareittejä. Safareita löytyy vauhdikkaista moottorikelkka- ja huskysafareista tunnelmallisiin veneily-, poro- ja ratsastussafareihin sekä farmivierailuihin.

Tutustu alueeseen tarkemmin Ranuan verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 1 h 

Visit Ranua, see Polar bears in Northern Finland

Pyhä-Luosto

Pyhä-Luoston alue käsittää kaksi hiihtokeskusta ja kylää, Pyhän ja Luoston, jotka sijaitsevat 20 minuutin ajomatkan päässä toisistaan. Rovaniemeltä alueelle pääsee kätevästi bussilla ympäri vuoden. Kylien välillä kulkeva tunturijono muodostaa Pyhä-Luoston kansallispuiston selkärangan.

Talvisin alue on vapaalaskijoiden pyhättö. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi Pyhä-Luostolla pääsee tutustumaan luontoaktiviteettien kirjoon ympäri vuoden, maastopyöräilystä jääkiipeilyyn.

Tutustu alueeseen tarkemmin Pyhän ja Luoston verkkosivustoilla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 1,5 tuntia

Couple enjoying the views in Pyhä-Luosto National Park an hour and a half from Rovaniemi

Inari-Saariselkä

Pohjois-Lapin Inari on kylä ja kunta, joka tunnetaan saamelaiskulttuurin keskuksena Lapissa. 45 minuutin ajomatkan päässä Inarin eteläpuolella, Urho Kekkosen kansallispuiston laidalla, sijaitsee suosittu loma- ja hiihtokeskus Saariselkä.

Lapin karunkaunis luonto ja erämaat aukeavat ovelta joka puolella Inarin alueella. Vaeltamisen, kalastuksen ja muiden luontoaktiviteettien lisäksi Inari on loistava paikka tutustua pohjoisen kulttuureihin ja perinteisiin.

Tutustu alueeseen tarkemmin Inari-Saariselän verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 3,5 tuntia

Lapland destinations - Saariselkä in Inari

Ruka-Kuusamo

Rukan loma- ja hiihtokeskus itärajan tuntumassa tunnetaan laskettelun lisäksi muista luontoaktiviteettimahdollisuuksista, etenkin Suomen suosituimmista patikointireiteistä Oulangan kansallispuiston maisemissa.

Rukalta löytyy runsaasti palveluja ja aktiviteetteja ympäri vuoden: kesäisin vesialueet soveltuvat ihanteellisesti melontaan ja koskenlaskuun, ja talviurheilun lisäksi lumille pääsee vaikkapa moottorikelkoilla sekä reessä porojen tai huskyjen vetämänä.

Tutustu alueeseen tarkemmin Rukan verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 2,5 tuntia

Lapland destinations - Ruka in Kuusamo

Salla

Salla sijaitsee Itä-Lapissa, keskellä erämaan hiljaisuutta. Kirkonkylän tuntumasta löytyy hiihtokeskus, jonka hissi vie Sallatunturin päälle. Tunturin huipulta aukeaa näkymä aina Venäjälle asti. Sallan alue on omiaan erilaisiin luontoaktiviteetteihin ja rauhoittumiseen, ja paikallisuus on vahvasti läsnä.

Alueelta löytyy muun muassa satoja kilometrejä patikka- ja pyöräilyreittejä sekä upeat puitteet kanoottiretkiin. Moottorikelkka-, poro- ja huskysafarit ovat oivia vaihtoehtoja talviseen tekemiseen.

Tutustu alueeseen tarkemmin Sallan verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 2 tuntia

Lapland destinations - Salla

Levi

Kittilän Levi on Suomen suosituin hiihtokeskus, joka on parin viime vuosikymmenen aikana kehittynyt pienestä lomakohteesta kokonaiseksi mikrokaupungiksi mittavine palveluineen ja tapahtumineen, joista tunnetuin lienee vuotuinen alppihiihdon maailmancup-kilpailu.

Kuten useimmissa muissakin Lapin matkakohteissa, Levillä on laaja valikoima ympärivuotista tekemistä maastopyöräilystä vesijettisafareihin kesällä ja lumeen liittyviin aktiviteetteihin talvella.

Tutustu alueeseen tarkemmin Levin verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 2 tuntia

Lapland destinations - Levi in Kittilä

Ylläs

Ylläksen alueella, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, on seitsemän tunturia, kaksi yhteydessä olevaa hiihtokeskusta ja kaksi kylää, Äkäslompolo ja Ylläsjärvi. Ylläs on ollut suosittu matkakohde jo vuosikymmeniä, mutta on säilyttänyt aidon lappilaisen ilmapiirinsä.

Pitkä lista aktiviteetteja on saatavilla myös Ylläksellä kaikkina vuodenaikoina. Luonnon kauneus on tälläkin alueella alati läsnä, ja tunturien päältä avautuu kansallismaisema Pallaksen suuntaan.

Tutustu alueeseen tarkemmin Ylläksen verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 2,5 tuntia

Lapland destinations - Ylläs

Meri-Lappi

Meri-Lappi koostuu viidestä kunnasta Perämeren rannikolla eteläisessä Lapissa. Alueen suurimmat keskukset ovat Ruotsin rajalla kaksoiskaupungin Haaparannan kanssa muodostava Tornio sekä jäänmurtaja Sammosta ja LumiLinnasta tunnettu Kemi.

Meri avaa mahdollisuudet monenlaiseen tekemiseen kuten veneilyyn, kalastukseen ja moottorikelkkailuun, ja Perämeren kansallispuistossa voi nauttia saaristomaisemista – Lapissa.

Tutustu alueeseen tarkemmin Meri-Lapin verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 1,5 tuntia

Lapland destinations - Kemi in Sea Lapland

Enontekiö-Kilpisjärvi

Enontekiön kunta muodostaa Suomi-neidon olkapään ja käsivarren, ja sen keskeisimmät kylät ovat Hetta ja Kilpisjärvi, jotka sijaitsevat kahden tunnin päässä toisistaan. Enontekiön alueella sijaitsevat kaikki Suomen yli tuhatmetriset tunturihuiput.

Enontekiöllä erämaa on aina käden ulottuvilla. Avarat tunturimaisemat hakevat vertaistaan, ja puhtaan luonnon voi kokea valitsemalla itselleen sopivan aktiviteetin valikoimasta, joka kattaa kaikki kahdeksan vuodenaikaa.

Tutustu alueeseen tarkemmin Tosilapin verkkosivustolla.

Etäisyys Rovaniemeltä: 4-5 tuntia

Lapland destinations - Kilpisjärvi in Enontekiö

Psst… Tilaa Rovaniemen matkailuvinkit sähköpostiisi niin saat parhaat vinkit ja edullisimmat tarjoukset!

Mitä haluat matkoiltasi eniten?