
Rovaniemi tarjoaa uutuuksia ja erikoisuuksia

Varaa käyttöösi Iglu Rovaniemen keskustasta
Etsitkö jotain uutta erilaista tekemistä Rovaniemellä, pehmeän Jouluntaian sekä taianomaisten lumiaktiviteettien rinnalle? Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä on aina jotain uutta tai erikoista tekeillä, ja nyt voit varata käyttöösi lämmitetyn Iglun ravintola Gustavin edestä. Tämä ehtymättömien tarinoiden sekä kekseliäiden reseptien ravintola tarjoaa nyt kaksi illalliskäyttöön varattavaa Iglua tärkeisiin hetkiisi.
Shoppaile kaunista kierrätystä ja vastuullista muotia
Smuk tarjoaa kaunista kierrätystä ja vastuullista muotia keskellä Rovaniemeä 100 metrin päässä Lordin aukiosta. Smuk johdattaa sinut kokemaan uudenlaisen second hand- shoppailun, päivittäin vaihtuvan valikoiman myötä. Tarjolla myös muutamilta vastuullisilta brändeiltä uutuustuotteita esim. koruja ja laadukkaita collegeasuja. Smukista löydät myös rennon pienen kahvilan.
Vaikuta ilmaston muutokseen lounasvalinnallasi
Shoppailtuasi kaunista kierrätystä ja vastuullista muotia, mikset vaikuttaisi ilmaston muutokseen valitsemalla lounaan Arktikum Caféssa? Arktikum Café tarjoilee pohjoisen lounasbuffetissaan. Täällä herkuttelet aina satokausien värikkäimmällä annilla, ja kahvitauolla nautit arktisesta estetiikasta ja designista. Arktikum Café minimoi ruokahävikkiä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi, muun muassa hyödyntämällä Rovaniemeläisen ruokakaupan ylijäämäbanaaneita tavaramerkkibanaanileipänsä valmistuksessa.
Arktikumissa voit nauttia myös vaihtuvista näyttelyistä, sekä näin Joulun alla vuotuisista Arktisista Markkinoista. Vuoden tauon jälkeen, 2021 Artiset Markkinat järjestetään Arktikumissa pe-su 10.-12.12. klo 10-18. Arktiset Markkinat on suosittu paikallisten taide-, käsityö- ja ruokatuotteiden esiinmarssi. Myyjät edustavat paikallisuutta sekä aitoutta. Shoppaile joululahjoja ja -herkkuja, ja tue paikallisia käsityöläisiä, lähiruoan tuottajia ja taiteilijoita.
À la carte -taidekonsepti
Kansainvälisesti palkittu keittiömestari ja kuvataitelija Petteri Luoto on suunnitellut Rakkaalle À la carte -konseptin, joka koostuu paikallisten raaka-aineiden ja maailman eri keittiöistä poimittujen vivahteiden yllätyksellisistä yhdistelmistä, ekologisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä, sekä annosten innoittamista uniikeista taideteoksista. À la carte -menulla on 16 annosta – ja jokaisesta annoksesta on nähtävillä ja myynnissä Petteri Luodon maalaamat kollaasitaulut. Annoskoot on suunniteltu niin, että ateria koostuu 3–5 annoksesta ja taide-elämyksestä.