0
lue

Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi unelma voi johtaa

24.03.2020 Jenny Silvennoinen

Me ihmiset olemme kohdanneet monia vaikeuksia ihmishistorian aikana. Olemme selvinneet hyvinkin pimeistä ja pelottavista ajoista, ja nyt jälleen, olemme uuden uhkan edessä yhdessä, ihmiskuntana. Joskus saamme mittasuhteita asioille katsoessamme taaksepäin, ja oivaltaessamme minkä voimin isovanhempamme pysyivät päättäväisinä ja unelmoivat vaikeuksista huolimatta.

Joulupunkin Pajakylä Visit Rovaniemi Lapland Finland
Vuosi 2020 on Joulupukin Pajakylän 70-vuotis juhlavuosi Rovaniemellä, Joulupukin virallisessa kotikaupungissa.

Kaupunki, kaukana maailman äärissä Napapiirillä

Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta. Siellä mistä arktinen alue alkaa, levittäytyy Rovaniemen kaupunki. Pohjoinen kaupunki, jonka asemakaavan on suunnitellut itse Alvar Aalto ja ilmasta katsottuna se kuvaa poron päätä sarvineen. Rovaniemi saa Napapiirillä sijaintinsa ansiosta kylpeä keskiyön auringossa kesäkuukausien aikaan ja uinua kaamoksen mystisessä valossa talvisin sekä hullaantua Revontulten loimussa syksystä talven läpi aina hutikuulle saakka. Nämä valoilmiöt yhdistyvät maagisesti suomalaisiin kansantaruihin shamaaneista, loitsuista sekä hengistä, jotka kietoutuvat osaksi pohjoisen ihmisiä ja karua sekä ihmeellistä luontoa. Tämä pahaa aavistamaton Pohjoinen ei takuulla arvannut joutuvansa pian näyttelemään taistelukentän osaa suuressa, koko maailmaa muuttaneessa konfliktissa.

Rakkaus ja hyvyys kasvavat vaikeuksien maaperästä

Tänä kesänä on Joulupukin Pajakylän 70-vuotis juhlavuosi täällä Rovaniemellä, Suomen Lapissa, Napapiirillä. Meidän tarinamme alkaa, kun Rovaniemi tuhottiin lähes täysin toisessa maailmansodassa. Ja kun vuonna 1950 USA:n presidentin Franklin D. Rooseveltin vaimo Eleanor Roosevelt halusi vierailla maailman äärissä Rovaniemellä, katsomassa kuinka tämä pieni pohjoinen kansa jälleenrakensi kaupunkiaan tuhkasta. Kun Eleanor sitten tahtoi vierailla Napapiirillä, rakensivat rovaniemeläiset hirsisen majan kahdeksan kilometrin päähän kaupungin keskustasta tätä vierailua varten. Tämä pieni hirsimaja on yhä pystyssä Napapiirillä merkitsemässä Joulupukin Pajakylän ajanlaskun alkua. Tämä tarina, jonka on jakanut myös CNN on elävä todiste siitä, että rakkaus ja hyvyys kasvavat vaikeuksien maaperästä, ja että tällaisina aikoina meidän on muistettava unelmoida.

Pieniä hyviä tekoja

Tarinamme jatkuu, kun vuonna 1985 Joulupukki päätti perustaa tukikohtansa Rovaniemelle, Lapin pääkaupunkiin. Vuosien hyväntahtoisuuden sekä unelmoinnin jälkeen Rovaniemi sai vihdoin Joulupukin virallisen Kotikaupungin statuksen vuonna 2010. Hyvän tahdon lähettiläänä Joulupukki haluaa muistuttaa, että erityisesti tällaisena aikana meidän on välitettävä toisistamme ja pidettävä huolta niistä, jotka sitä eniten taritsevat. Arvoihimme kuuluu jatkuva läsnäolo, ja koemmekin nyt kun matkustaminen jahdataksemme unelmiamme on kielletty ja jopa niinkin tärkeä asia kuin halaaminen on pannassa, tulee meidän kuunnella entistä herkemmin ilmaan kuiskattuja unelmia.

Siksi me, jotka uskomme taikaan sekä unelmiin, haastamme teidät kaikki tekemään pieniä hyviä tekoja, sillä uskomme että jokainen pieni hyvä teko voi synnyttää unelman siemenen, ja nyt on jälleen aika unelmoida.

 

Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 27.01.2020 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2020 hiihtolomav...
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.
Tekeminen, Vinkit 27.09.2019 Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynn...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn