
Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi unelma voi johtaa
Me ihmiset olemme kohdanneet monia vaikeuksia ihmishistorian aikana. Olemme selvinneet hyvinkin pimeistä ja pelottavista ajoista, ja nyt jälleen, olemme uuden uhkan edessä yhdessä, ihmiskuntana. Joskus saamme mittasuhteita asioille katsoessamme taaksepäin, ja oivaltaessamme minkä voimin isovanhempamme pysyivät päättäväisinä ja unelmoivat vaikeuksista huolimatta.

Kaupunki, kaukana maailman äärissä Napapiirillä
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta. Siellä mistä arktinen alue alkaa, levittäytyy Rovaniemen kaupunki. Pohjoinen kaupunki, jonka asemakaavan on suunnitellut itse Alvar Aalto ja ilmasta katsottuna se kuvaa poron päätä sarvineen. Rovaniemi saa Napapiirillä sijaintinsa ansiosta kylpeä keskiyön auringossa kesäkuukausien aikaan ja uinua kaamoksen mystisessä valossa talvisin sekä hullaantua Revontulten loimussa syksystä talven läpi aina hutikuulle saakka. Nämä valoilmiöt yhdistyvät maagisesti suomalaisiin kansantaruihin shamaaneista, loitsuista sekä hengistä, jotka kietoutuvat osaksi pohjoisen ihmisiä ja karua sekä ihmeellistä luontoa. Tämä pahaa aavistamaton Pohjoinen ei takuulla arvannut joutuvansa pian näyttelemään taistelukentän osaa suuressa, koko maailmaa muuttaneessa konfliktissa.
Rakkaus ja hyvyys kasvavat vaikeuksien maaperästä
Tänä kesänä on Joulupukin Pajakylän 70-vuotis juhlavuosi täällä Rovaniemellä, Suomen Lapissa, Napapiirillä. Meidän tarinamme alkaa, kun Rovaniemi tuhottiin lähes täysin toisessa maailmansodassa. Ja kun vuonna 1950 USA:n presidentin Franklin D. Rooseveltin vaimo Eleanor Roosevelt halusi vierailla maailman äärissä Rovaniemellä, katsomassa kuinka tämä pieni pohjoinen kansa jälleenrakensi kaupunkiaan tuhkasta. Kun Eleanor sitten tahtoi vierailla Napapiirillä, rakensivat rovaniemeläiset hirsisen majan kahdeksan kilometrin päähän kaupungin keskustasta tätä vierailua varten. Tämä pieni hirsimaja on yhä pystyssä Napapiirillä merkitsemässä Joulupukin Pajakylän ajanlaskun alkua. Tämä tarina, jonka on jakanut myös CNN on elävä todiste siitä, että rakkaus ja hyvyys kasvavat vaikeuksien maaperästä, ja että tällaisina aikoina meidän on muistettava unelmoida.
Pieniä hyviä tekoja
Tarinamme jatkuu, kun vuonna 1985 Joulupukki päätti perustaa tukikohtansa Rovaniemelle, Lapin pääkaupunkiin. Vuosien hyväntahtoisuuden sekä unelmoinnin jälkeen Rovaniemi sai vihdoin Joulupukin virallisen Kotikaupungin statuksen vuonna 2010. Hyvän tahdon lähettiläänä Joulupukki haluaa muistuttaa, että erityisesti tällaisena aikana meidän on välitettävä toisistamme ja pidettävä huolta niistä, jotka sitä eniten taritsevat. Arvoihimme kuuluu jatkuva läsnäolo, ja koemmekin nyt kun matkustaminen jahdataksemme unelmiamme on kielletty ja jopa niinkin tärkeä asia kuin halaaminen on pannassa, tulee meidän kuunnella entistä herkemmin ilmaan kuiskattuja unelmia.
Siksi me, jotka uskomme taikaan sekä unelmiin, haastamme teidät kaikki tekemään pieniä hyviä tekoja, sillä uskomme että jokainen pieni hyvä teko voi synnyttää unelman siemenen, ja nyt on jälleen aika unelmoida.