0
lue

Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuvauspaikat – katso ne tästä!

08.03.2018 Anna Ruohonen

Rovaniemen keskustan lähituntumassa on useita mainioita kuvauspaikkoja. Toiset paikat ovat kuitenkin parempia kuin toiset. Paikalliset valokuvaajat, jotka tuntevat kaupungin seudut läpikotaisin, kertovat nyt omat suosikkipaikkansa.

1. Santavaara

Santavaara, Rovaniemi, midnight sun
Alexander Kuznetsov

”Santavaara on rovaniemeläisten suosikki päiväretkikohde niin kesällä kuin talvella. Santavaara sijaitsee vain seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen, mutta vie kävijänsä erämaan tunnelmiin. Talvella kelkkailu on helpoin tapa käydä Santavaaralla, mutta perille pääsee myös kävelemällä kelkkareittiä pitkin, niin kuin minäkin usein teen. Santavaaran eteläpuolelta avautuu upea panoraama kaupunkiin päin. Kaamoksen aikana se tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden nauttia auringonvalosta. Pohjoispuolella sijaitsee Kuninkaanlaavuna tunnettu näköalapaikka, josta avautuu hieno näkymä Ounasjoelle päin. Tästä maisemasta on vuosien saatossa tullut Rovaniemen tunnusmerkki. Kesäisin Santavaaralle kannattaa lähteä kävellen tai pyöräilleen. Nauti keskikesän yöttömän yön valosta, poimi marjoja ja käy piknikillä Kuninkaanlaavulla.”

Alexander Kuznetsov, valokuvaaja, Rovaniemi

IG: @allaboutlapland

2. Ounasvaara

”Kun minulta kysyttiin suosikki kuvauspaikkaa, niin ei tarvinnut kahdesti miettiä. Kaikista Rovaniemen kuvauspaikoista yksi nousee ylitse muiden. Kaupungin tuntumassa kohoava Sydänyön auringon vuori, Ounasvaara. Vuosien ajan Ounasvaara on toiminut minulle kuin toisena kotina ja tarjonnut elämyksiä, joita harva saa kokea tai edes uskoo todeksi.

Olen seurannut laaksojen peittymistä sumuun, olen katsellut tähtitaivasta ja ihastellut revontulia, olen ihmetellyt metsojen soidinta ja huuhkajan huhuilua, olen nukkunut päiväunia hirvien kanssa ja ruokkinut nälkäisiä lintuja kädestä. Nauttikaa siis Ounasvaaran monipuolisesta luonnosta ja kauniista metsistä vielä kun voitte. Ounasvaara on muutakin kuin laskettelukeskus. Se on paratiisi kaupungin keskellä, joka tulisi nimetä kansallispuistoksi.”

Antti Keränen, valokuvaaja

IG: @cvltfvck

Ounasvaara in winter
@cvltfvck

3. Vikaköngäs

Vikaköngäs, Rovaniemi, in autumn light
Juho Uutela

”Kuva on otettu Vikakönkäältä 25 kilometriä pohjoiseen Rovaniemeltä. Vikaköngäs on upea paikka kuvaukseen sen monipuolisen luonnon vuoksi. Samasta paikasta voi löytää jokimaisemaa sekä sillan toiselta puolelta alkavan upean metsä- ja erämaa-alueen. Paikka on erinomainen luontokuvaukseen, nopeasti virtaavan joen voi tuoda hienosti esiin pitkän valotuksen avulla. Joen ylittävältä sillalta pystyy kuvaamaan sekä metsää että jokimaisemaa sopivalla asettelulla. Oma suosikki aikani käydä kuvaamassa Vikakönkäällä on syksy ja ruska. Tällöin ympäröivä luonto on täydessä väriloistossa ja paikasta pystyy ottamaan mielenkiintoisia asetelmia ja ruskan värien avulla tuomaan kuvat todella eläviksi. Vikakönkäälle kulku on helppoa vieressä olevan parkkipaikan vuoksi. Aivan nelostien varressa oleva kohde ei vaadi juurikaan kävelyä ja sinne pääsee kaikkina vuodenaikoina. Myös yökuvaukseen paikka sopii erinomaisesti ja sillan viereltä löytyykin 21.30 asti päällä oleva valo, joka valaisee jokimaiseman.”

Juho Uutela, yrittäjä & valokuvausharrastaja, Beyond Arctic

IG: @beyondarctic

4. Louevaara

”Kuva on otettu Louevaaralla, joka sijaitsee 25 Rovaniemen keskustasta lounaaseen. Louevaara on syrjäinen ja rauhallinen paikka, josta löytyy monenlaista jännää kuvattavaa. Matka itsessään paikan päälle on jo jännittävä. Ensin pitää löytää oikea metsäautotien pää, minkä jälkeen matka jatkuu kävellen. Matkalla voi ihastella 150 vuotta vanhoja kuusikoita sekä kulkea pitkoksia yli kivisen pirunpellon. Perille päästyä paikan päältä löytyy vanha palovartijan torni sekä autiotupa. Louevaaralla voi ottaa esimerkiksi maisemakuvia, niin maan tasosta kuin korkealta tornista. Kävin paikan päälle viimeksi syksyllä, jolloin paikka on mielestäni parhaimmillaan. Vanha kuusikko, usva ja ensilumi luovat mystisen tunnelman.”

Anssi Jokiranta, valokuvaaja, Lapin Kansa

IG: @mukanas

Louevaara, Rovaniemi, a cabin
Anssi Jokiranta

5. Vaattunkiköngäs

Jäämuodostelma joen rannalla. Ice formation along the river bank
Kaisa Sirén

”Olen ottanut kuvan Vaattunkikönkäällä, parikymmentä kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Alue on retkeilyalue, jonka läpi virtaa Raudanjoki useine koskineen. Kuva on otettu marraskuun lopulla Vaattunkikönkään yli menevältä sillalta. Tähän vuodenaikaan Raudanjoen rannat alkavat jäätyä ja joesta nouseva vesihöyry kuorruttaa puut kauniiksi. Paikka on erittäin monipuolinen kaikkina vuodenaikoina. Alueella on pitkä luontopolku, jonka varrella on paljon kuvattavaa niin kesällä kuin talvella. Itse joki ja köngäs ovat kuvauksellisia vuoden jokaisena päivänä. Siellä voi kuvata lähikuvia kasveista, talvella saattaa hyvällä tuurilla nähdä saukon. Lisäksi lumiset puut ja jääkuviot ovat loputon kuvauksen kohde. Talvella voi kuvata lumimuodostelmia, jäämuodostelmia, isoja jäämassoja joen rannoilla ja virtaavaa vettä jään keskellä. Myös muotokuvien ottaminen virtaavan veden äärellä on kiinnostavaa.  Kesällä voi kuvata itse joen virtaa, joka on erittäin voimakas. Kun kesällä kuljet noin kilometrin merkittyä luontopolkua, tulee vastaan ihana suoalue jossa on upeat värit kesän jokaisena päivänä. Aikaisin aamulla suolle muodostuu usvaa, joka tekee kuviin taianomaisen tunnelman. Olen valokuvannut Vaattunkikönkään alueella satunnaisesti noin 15 vuotta. Teen sinne usein vapaapäivinä kävelyretkiä lumettomana aikana. Joskus jätän kameran kotiin ja ihailen luontoa pelkästään silmillä ja sielulla.  Ole tehnyt siellä myös kuvauksia liittyen työhöni, muotikuvauksia sekä henkilökuvia lehtiin, niin kesällä kuin talvella. Yksi haave on toteuttaa joku moderni muotikuvaus heti luontopolun alussa sijaitsevassa luonnontilaisessa rämemetsässä.”

Kaisa Sirén, valokuvaaja, Rovaniemi,

IG: @kaisasirenphotography

6. Arktikumin puisto

“Arktikumin puistoalueen maamerkki on Arktikumin lasiputki. Alueelta löytyy viheralueita, puita, kukkaistutuksia , rakkakivetyksiä, mutkitteleva polku joka menee läpi puistoalueen, kivisilta, kanava, saari jonka edessä Ounasjoki virtaa. Kun tähän lisää vuodenaikojen vaihtelun, revontulet, yöttömän yön ja eläimistön niin kuvattavaa riittää läpi vuoden.

Kesällä puutarhurit pitävät huolta puistoalueesta. Hyvin hoidetussa puistossa on mukava kuvata. Monet kukkivat kasvit, hyönteiset ja etenkin perhoset houkuttelevat ottamaan esiin makroputken. Lähikuvaus antaa ihan uuden maailman kuvaajalle. Itse tykkään kuvata perhosia, jotka liikkuvat värikkäiltä kukilta toiselle. Yöttömän yön aikaan kaivan esiin maisemaputken. Nousen puistoalueen korkeammalle kohdalle ja tähtään kohti Ounasjokea. Aurinko värittää Ounasjoen suiston ja saan oranssin värisiä maisemakuvia. Haen välillä Arktikumin lasiputkea, rakkakivetystä ja kasveja etualaan. Puisto antaa hyvän mahdollisuuden ottaa hyviä potrettikuvia. Usein suuntaa asiakkaan kanssa tänne. Pienellä alueella on monia hyviä paikkoja mihin voi kuvattavan asettaa.

Syksyllä monet eläimet lähtevät liikkeelle. Linnut muuttavat etelään. Ounasjoen suistoon kerääntyy monia vesilintuja mm. joutsenia. Puiston rinteiltä on hyvä tähystellä ja usein alueen yli lentää joutsenparvi. Parvi ei ole puiston kohdalla ehtinyt nousemaan kovin korkealla joten siitä saa hyviä kuvia. Puistoalueella liikkuu monia pikkulintuja joita on hyvä kuvata syksyllä. Minun lempi kuvauskohteet ovat sinirinta ja punarinta. Maisema on syksyn johdosta värikästä. Aamuiset usvat loihtivat maiseman unenomaisiksi. Kuvattavaa on runsaasti ja kortti täyttyy nopeasti.

Talven ensi askeleet tuovat maisemaan kuuraa ja jäätä. Yöllisen kulkijan voi jo havaita. Rakkakivityksillä voi hyvällä onnella päästä kuvamaan lumikkoa tai kärppää. Turistit saapuvat Rovaniemellä usein lentokoneella. Lentokoneet lentävät yleensä puiston yli läheiselle lentokentälle. Siksi puiston alueelta on hyvä kuvat koneita. Yöllä pukeudun lämpimästi. Otan jalustan ja laitan kameraan laajiksen. Puistoalue on hyvä paikka kuvata revontulia. Keinovalot eivät häiritse liiaksi. Aurinko alkaa lämmittämään. Jäät lähtevät liikkeelle. On kevät. Ounasjoella liikkuvat jäät pakkautuvat voimalla rantaan. Isoissa jäissä on hienoja yksityiskohtia. Kuvattavaa riittää makro että normaali linssille. Ruoho alkaa vihertämään vesimyyrät nousevat syömään. Arka piisami ui kanavassa. Eläimiä pääsee kuvamaan normaali objektiivilla ja telellä. Tuntureille matkaavat linnut vaatii kuvaajalta teleä ja pitkää pinnaa. Valkeat pomppivat pulmuset ovat lempikohteeni muuttolinnuista.”

Marko Junttila, valokuvaaja, Rovaniemi

IG: @markojunttila

 

Arktikum, Rovaniemi, midnight sun
Marko Junttila

7. Ounasvaaran hiihtokeskus

Jaakko Posti

”Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa vaaran pohjoisrinteillä. Alueella on paljon maastopyöräilyyn kuin myös polkujuoksuun sopivia polkuja. Ounasvaaran hiihtokeskuksen alueelta löytyykin Rovaniemen parhaat polut painovoima-avusteiseen maastopyöräilyyn. Keskus sijaitsee vaaran pohjoislaidalla ja kesäaikaan polut saavat nauttia mahtavasta ilta/ yö auringosta. Mikäli olen alueella kuvaamassa pyrin ajoittamaan kuvaamisen ilta/yö aikaan jolloin saan taltioitua tätä maagista valoa. Toki alueella voi kuvata muutakin kuin maastopyöräilyä ja alueen maasto, polut sekä valo inspiroivat varmasti kuvaajaa kuin kuvaajaa.”

Jaakko Posti, valokuvaaja, Rovaniemi

@postinjaakko

Lapin kesä on parhaimmillaan juuri nyt, yöt yhä valoisia ja hempeän vaaleanpunaisia. Majoitusten lakanat silkkisen pehmeät ja huumaava männyn sekä koivun tuoksu täyttää aistit aamukävelyllä. Tartu siihen elämäsi tärkeimpään, eli kumppanisi käteen ja tuo romantiikkaa tulvivalle matkalle Lappiin, Rovaniemelle, arktisten vesien äärelle. Poimimme jälleen Annen vinkit, lue ja löydä oma herkullinen suunnitelmasi lemmenlomaasi varten. Juuri nyt juna kulkee ja bussi vie. Voitte hurauttaa kaksin Rovaniemelle myös omalla autolla tai vuokrata kuumimman menopelin paikan päältä ja kerätä yhteisiä muistoja samalla ympäröivistä kohteista. 
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 29.07.2020 Suunnitelmissa Lemmenloma – Rovaniemen kesä...
Lue lisää
Miltä kuulostaisi ylittää napapiiri golfaten? Entäpä kesäyön SUP-lautailut Ounasjokisuistossa omaa hiekkarantaa etsien? Oletko aina haaveillut vaelluksesta tuntureille joogaamaan? Pyöräile vaaramaisemissa, virkistäydy Santasportin kylpylässä ja ruokaile maailmanluokan ravintoloissa sekä majoitu palkituissa erikoismajoituksissa! Lappi odottaa ja seikkailu alkaa Rovaniemeltä!
Tekeminen, Listat, Vinkit, Uncategorized 21.07.2020 Lapin seikkailu alkaa Rovaniemeltä
Lue lisää
Suuntaa kesälomasi tänä vuonna Lappiin! Rovaniemi on hyvä starttipaikka Lapin roadtripille, ja myös mainio tukikohta alueen monipuolisille päiväretkikohteille. Lomaile lasten kanssa Lapissa, puolison kanssa romanttisesti valoisissa Rovaniemen kesäöissä tai matkusta ystäväporukalla vauhdikkaan aktiiviloman perässä.
Tekeminen, Listat, Ihmiset, Ilmiöt, Paikat, Vinkit 10.07.2020 Kesäinen Rovaniemi tarjoaa tekemistä ja elämyks...
Lue lisää
Löydä päiväretkikohde Rovaniemen alueelta. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 06.07.2020 Rovaniemi houkuttelee päiväretkikohteillaan
Lue lisää
Uniikkeja ravintoloita ja rentoja terasseja: tässä muutama paikallinen helmi, joita et halua missata.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 30.06.2020 Ruokamatkalle Rolloon: Kesän 2020 must-ravintolat...
Lue lisää
Kaipaatko Rovaniemeä? Rovaniemikin kaipaa sinua! Koska matkustaminen ei nyt ole suositeltavaa, halusimme tuoda kaupungin lähemmäksi sinua. Lue alta vinkkimme, kuinka voit nauttia Rovaniemestä omasta olohuoneestasi.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 06.05.2020 Kuinka kokea Rovaniemi kotisohvalta
Lue lisää
Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, nostattaakseen mielialoja ja pitääkseen uskoa yllä, sekä opettaakseen uudelle sukupolvelle rohkeudesta. Me uskomme, että nyt on aika kertoa inspiroivia tarinoita, tarinoita unelmista, joiden puolesta kannattaa taistella, ehkä jopa unelmista, jotka ovat nousseet tuhkasta.
Ihmiset, Ilmiöt, Paikat 24.03.2020 Rovaniemi on elävä todiste siitä, mihin yksi un...
Lue lisää
Ihmiset, Ilmiöt, Uncategorized 18.03.2020 Pysy kotona – Älä hätäile – Tästäkin sel...
Lue lisää
Lapin kesä on jotain maagista ja kokemisen arvoista. Rovaniemellä pystyt yhdistämään mahtavasti luonnon rauhan ja kaupungin tarjoamat palvelut.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 28.02.2020 Yötöntä yötä odotellessa
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 27.01.2020 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2020 hiihtolomav...
Lue lisää
Kourtney Kardashian vieraili kolmen lapsensa, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän nykyisen puolison Sofia Richien kanssa Rovaniemellä viime huhtikuussa. Katsoimme jakson ja poimimme sieltä Kardashianien Rovaniemi-tärpit.
Ihmiset, Ilmiöt 07.10.2019 Kardashianien tv-sarjan jakso kuvattiin Rovaniemel...
Lue lisää
Lokakuun lopusta alkaen Rovaniemellä on käynnissä tapahtuma lähes joka päivä. Tapahtumakimara alkaa 25. lokakuuta Arctic Weekendillä ja jatkuu marraskuun loppuun asti.
Tekeminen, Vinkit 27.09.2019 Kipinää kaamokseen – Loka-marraskuu on täynn...
Lue lisää
Revontulivalokuvaaja Alex Kuznetsovin työaika alkaa elokuussa, kun ensimmäiset revontulet ilmestyvät Rovaniemen taivaalle. Hän metsästää revontulia huhtikuulle asti kameransa kanssa.
Ihmiset, Ilmiöt 30.08.2019 Revontulikausi alkoi – Alex Kuznetsoville se...
Lue lisää
Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää
icon

Psst… Miten asiointi sivuillamme sujuu? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään sivustoamme.

Osallistu kyselyyn