0
lue

Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine diningia ja kansainvälisiä makuja

21.12.2018 Sanna Kekki

Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin, käy maistelemaan.

 

Arctic Restaurant

Arctic Restaurantin ruoissa maistuu lappilaisuus. Herkuttele esimerkiksi porolla, riekolla tai siialla. Listalta löytyy myös kokin yllätysmaistelumenu. Siemaile ennen illallista ravintolan vieressä olevassa Lasiterassi Lounge Barissa cocktail. Terassilta saa myös pientä purtavaa, kuten poronkäristystä ja ranskalaisia.

Arctic Boulevard, Arctic Light Hotel in Rovaniemi, Lapland, Finland

Cafe & Bar 21

Salmon Waffle in Bar Cafe 21 in Rovaniemi, Lapland, Finland

Cafe & Bar 21 kuljettaa asiakkaansa Barcelonaan, Roomaan ja New Yorkiin. Kaupunkien vaikutteet näkyvät listassa, sisustuksessa ja musiikissa. Nauti suolainen tai makea vohveli, salaatti tai kotitekoista jäätelöä.

Yuca

Yuca syntyi omistajiensa rakkaudesta meksikolaiseen ruokaan. Ravintolan makumaailman loivat Meksikosta Rovaniemelle lennätetyt keittiö- ja baarimestari. Maistele tacoja ja Fernanda-cocktailia, joka on nimetty meksikolaisen baarimestarin mukaan.

Mexican food in Yuca Restaurant in Rovaniemi, Lapland, Finland

Cafe Rovaniemi

Cafe Catering Soppa ja Sumppi Rovaniemi, Lapland Finland

Cafe Rovaniemi on erikoistunut gluteenittomiin herkkuihin. Kokeile ainakin punajuurisuklaakakkua. Arkisin tarjolla on buffet-lounas.

Ravintola Sky Kitchen & View

Sky Kitchen & View ravintolaan kannattaa saapua maiseman, ruoan ja palvelun vuoksi. Tarjoilijat kertovat ruoan alkuperästä ja auttavat valitsemaan mieluisat kokonaisuudet. Ruoka on simppeliä, helposti lähestyttävää ja tehty paikallisista raaka-aineista. Illallisen kruunaa puolukkajäätelö tai tattikinuski.

Lapland Hotel Sky Ounasvaara restaurant with customers

Himo

Wakkanai Sushi with Lappish twist in Rovaniemi, Lapland, Finland

Himosta saa sushia, wokkeja, nuudelikeittoa, falafeleja ja dim sumia. Ravintolan olutvalikoima on laaja, mukana on useita pienpanimoiden tuotteita. Tarjoilijana häärii Tai, joka valittiin vuonna 2016 Lapin Kauppakamarin äänestyksessä parhaaksi lappilaiseksi asiakaspalvelijaksi.

Ravintola Nili

Jos etsit mieleenpainuvaa sisustusta ja ruokaa, valitse Nili ja ryhmille suunnattu Nili´s Nest. Katosta roikkuu poronsarvista tehtyjä valaisimia, paikallisuus näkyy sisustuksessa muutenkin. Raaka-aineina toimivat Lapin sienet, marjat, kalat, poro ja karhu.

Nili Lappish delicacies Rovaniemi, Lapland

Hostel Café Koti

Hostel Cafe Koti outdoor terrace Mokki in Rovaniemi, Lapland, Finland

Hostellin alakerrassa toimiva Hostel Café Koti tarjoaa aamupalaa, lounasta ja omassa keittiössä leivottua hapanjuurileipää. Valikoimista löytyy myös gluteenittomia tuotteita. Viikonloppuisin tarjolla on brunssia. Kahvilassa järjestetään tapahtumia, kuten elokuva- ja salsailtoja.

Kauppayhtiö

Kauppayhtiö toimi alun perin kahvilana. Nyt tarjonta keskittyy hampurilaisiin ja pizzoihin. Hampurilaisissa kannattaa testata ainakin poro- ja juustoburgeri, jonka reseptiin on kerätty parhaat hampurilaiskokemukset ympäri maailman. Pizzat paistuvat puu-uunissa ja niiden valmistamiseen käytetään napolilaisia jauhoja. Kalusteet ovat peruja Rovaniemen ensimmäisestä Il Bel Giovanni -pizzeriasta, joka avattiin vuonna 1979.

kauppayhtio Pure Pizza in Rovaniemi, Lapland, Finland

Kirjoittajasta

Sanna Kekki on elokuussa 2017 Helsingistä Rovaniemelle muuttanut toimittaja, joka rakastaa uutta kotikaupunkiaan ja sen ihmisiä.

Rovaniemen alueella on yli sata laavua ja useita luonnonkauniita päiväretkikohteita. Katso tästä lista helposti saavutettavista retkeilykohteista.
Tekeminen, Paikat 05.06.2019 Haussa päiväretkikohde Rovaniemeltä? Katso list...
Lue lisää
Kaksi vuorokautta, yksi kaupunki. Katso tästä parhaat vinkit pikaiseen kesälomamatkaan Rovaniemelle.
Listat, Vinkit 27.05.2019 Tiedossa vain pikavisiitti Rovaniemelle? Teimme si...
Lue lisää
Porojen näkeminen ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Luettuasi tämän löydät varmasti poroja Rovaniemeltä - niitä löytyy jopa kaupungin keskustasta.
Listat, Vinkit 15.04.2019 Rovaniemi, porojen kaupunki – näe poroja yllät...
Lue lisää
Ounasjoen suisto on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen luontokohde kaupungin keskustan kupeessa. Siellä voi nauttia luonnosta tai harrastaa vesillä.
Ilmiöt, Paikat 09.04.2019 Tutustu Ounasjoen helmiin – Rovaniemen jokisuist...
Lue lisää
Rovaniemen kevättalvi on mainio hiihtolomakohde. Lapin pääkaupunki ja pohjoisen portti on tunnettu paitsi huikeista liikuntamahdollisuuksistaan, myös Joulupukista, joka on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä.
Tekeminen, Vinkit 12.02.2019 Äkkilähtö pohjoiseen? Kevään 2019 hiihtolomav...
Lue lisää
Rovaniemeläiset ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, makuja maailmalta, fine diningia ja rentoa naposteltavaa. Jokaiselle löytyy jotakin.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 21.12.2018 Rovaniemi lautasella: Raikkaita lounaita, fine din...
Lue lisää
Rovaniemi on monipuolinen paikka maastopyöräilyyn. Sen polut opettavat teknistä ajamista, mutta myös helppoja reittejä löytyy kilometritolkulla.
Tekeminen 07.08.2018 Opas: Maastopyöräilijän Rovaniemi + Pyhätuntur...
Lue lisää
Kesäinen Rovaniemi räväyttää eteesi liudan mahdollisuuksia kokea, syödä ja liikkua. Poimimme tarjolle kymmenen kohdetta, joiden avulla voit inspiroitua kaupungista.
Tekeminen, Listat 19.07.2018 Täyden kympin Rovaniemi – 10 tapaa nauttia ...
Lue lisää
Rovaniemi on ollut Instagramissa edukseen viime vuosina. Katso tästä, millaiselta kaupunki näyttää tunnettujen valokuvaajien mielestä.
Ilmiöt, Paikat 04.06.2018 Miltä Rovaniemi näyttää Instagramissa? Katso t...
Lue lisää
Rovaniemellä on paljon upeita valokuvauspaikkoja lähellä kaupunkia. Paikalliset valokuvaajat kertovat omat suosikkipaikkansa.
Tekeminen, Paikat, Vinkit 08.03.2018 Rovaniemeläiset valokuvaajat kertovat parhaat kuv...
Lue lisää
Joulupukin Pajakylän lisäksi Rovaniemellä on lukuisia kulttuuri-, urheilu- ja luontokohteita, joissa kannattaa vierailla. Näillä vinkeillä pääset alkuun.
Tekeminen, Listat, Paikat, Vinkit 23.01.2018 Älä jätä näitä välistä – Listasimme ...
Lue lisää
Mitä paikalliset tekevät Lapin pääkaupungissa kesällä? Jututimme muutamaa rovaniemeläistä matkailualan ammattilaista, jotka vinkkasivat kaikkein mieluisimmat kesäharrastuksensa.
Tekeminen, Ihmiset, Vinkit 22.06.2017 Rovaniemen matkailuammattilaisten kesävinkit
Lue lisää
Tutustumisretki Rovaniemen historiallisiin rakennuksiin ja kohteisiin Maria Huhmarniemen johdattamana.
Paikat 21.06.2017 Historia Rovaniemen katukuvassa
Lue lisää
Revontulet voi nähdä ja kokea Rovaniemellä monella eri tavalla - katso vinkkimme täältä!
Listat, Ilmiöt, Vinkit 04.11.2016 Mielenkiintoisia tapoja kokea revontulet Rovanieme...
Lue lisää
Rovaniemi on tunnettu talvilomakohde ja tekemistä riittää lumella ja sisätiloissa. Katso listamme, joka antaa osviittaa siitä mitä kaikkea on tarjolla.
Tekeminen, Listat, Vinkit 27.10.2016 Top 10 talviaktiviteettia Rovaniemellä
Lue lisää
Vaikka Rovaniemi on kaupunkialue, luonto on käden ulottuvilla joka puolella. Täältä löydät vinkkimme helposti saavutettavista talvisista luontokohteista.
Listat, Paikat, Vinkit 27.10.2016 Talviluonto: 5 helposti saavutettavaa kohdetta Rov...
Lue lisää